Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Lokalkval

Kval till div 2.
Eftersom de lokala serierna samt div 3 slutspelades redan förra veckan har det spelats några kvalmatcher idag. Örebro Syrianska fick en hyfsad start på sina kvalansträngningar att nå div 2 genom att på bortaplan spela 1-1 mot gävlelaget IK Huge. Det andra benet i den första kvalomgången spelas nästa lördag. Örebrosyrianerna var faktiskt i en liknande situation förra året då de spelade oavgjort 2-2 på bortaplan mot Spårvägen för att sedan förlora hemmamatchen på Örnsro.

Segraren i den första kvalomgången kommer sedan i en andra kvalomgång att få möta tian från div 2 Norra Svealand. Så mycket är klart att den motståndaren antingen kommer att heta BKV Norrtälje eller Falu FK. De två lagen möts för övrigt i den sista omgången med en viss fördel norrtäljelaget som har en poäng mer.

Kval till div 3.
I den första omgången gick det i enlighet med förhandstipsen. IFK Örebro som försöker hålla sig kvar i trean besegrade Vretstorps IF med 3-0. Mårten Gräntz som har kommit i målform nu på hösten gjorde alla tre målen för IFKarna. I den andra kvalmatchen besegrade västeråsarna från Juventus programenligt karlstadsklubben Hertzöga. I nästa omgång möts IFK Örebro och Juventus på Brickebackens IP i vad som nog kan bli den avgörande kvalmatchen.

Kval till div 4.
De två div 5-tvåorna möttes på hallsbergsplasten och hemmalaget besegrade Pars med klara 3-0. Detta innebär att Pars i nästa omgång får möta Lekeberg som slutade tia i fyran.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.