Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bilder från lördagsmatcherna på Ekäng

ÖSKs två äldsta representationslag på pojksidan hade en bra dag i går. På favoritplasten på Ekäng lyckades båda lagen vända vårsäsongens förluster till höstvinster. I våras blev det förlust i pojkallsvenskan med 7-1 mot Älvsjö AIK och med 4-2 mot FBK Karlstad i den regionala P15-serien. Igår blev det en seger om än knapp med 2-1 mot Älvsjö och FBK Karlstad besegrades med 5-2 efter tidvis mycket bra spel.

Peter Fardelin med pojkar i båda lagen var på plats med sin kamera och har skickat över några bilder till bloggen från matchen.

Adam Johansson och snabbe mittbacken Edwin Ahlnäs svarade båda för bra insatser mot FBK Karlstad.

Adams storebror David var planens gigant mot Älvsjö AIK. Lagkapten, målgörare och pådrivare både i anfall och försvar.


Fler bilder på nästa sida.

ÖSK – FBK Karlstad 5-2

P15:s duktiga ytterbacker får kanske inte alltid den uppmärksamhet de förtjänar. Mot FBK höll de rent både till höger och till vänster. Här är de Emil Fransson som har full koll på läget.

Extremt svårpasserad är den följsamme vänsterbacken Sebastian Magnusson. Lagets ledare brukar lite halvt på skämt säga, att på vänstersidan har ingen kommit förbi sedan Future Cup i våras.

P15:s lagkapten Rikard Hallgren visar prov på sitt fina löpsteg.

Bra rotation på bänken. Med en bred trupp kan tränarna kosta på sig att även låta nyckelspelarna ta igen sig några minuter. Det nöjda gänget är från vänster: Edwin Ahlnäs, Felix Möller, Alexander Ekengren, Henning Nordwall och Adam Johansson.


ÖSK – Älvsjö AIK 2-1

ÖSKs två målgörare David Johansson och Adam Palm jobbade hårt också i försvarsarbetet.

Fullständig koncentration. PAL-lagets mittlås Fredrik Felle och Oscar Fardelin tog hand om allt i luften och det mesta som kom efter marken.

PAL-lagets säkre målvakt Armin Keljalic hade god hjälp av stabil backfyra. Här är det Sebastian Heimeryd (med ryggen mot kameran) och Oscar Fardelin som hjälper till med att få stopp på en värmländsk attack.

Sebastian Heimeryd demonstrerar sin patenterade glidtackling.

Oscar Fardelin rensar (eller möjligen nickar mot mål). Övriga mer eller mindre skymda ÖSKare är Adam Palm, Stefan Hannason och Fredrik Felle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.