Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P14 Elit: Match mot BK Forward

Ikväll spelas den sista matchen i P14 Elit-klassen, då ÖSK möter Forward kl. 19:00 på Ekäng. Elitbeteckningen indikerar att resultatet fungerar som kvalifikation för nästa års regionala P15-serie. En intressant match med andra ord där båda klubbarna kan förväntas komma till spel med sina bästa lag. Nu är dock den kampen redan avgjord – ÖSK, Forward och Rynninge har kvalat in medan Karlslund verkar ha hamnat i en kvalsituation eller något åt det hållet placerade som de är mellan två streck.

Kvällens match är dock ändå rätt intressant eftersom den på sätt och vis fungerar som generalrepetition inför DM-finalen på onsdag nästa vecka, då de två lagen möts igen. ÖSKarna har dock valt att låta några av sina profilspelare stå över kvällens match för att i stället spela med ÖSKs 15-åringar i morgon i årets regionala serie.

Bloggen gillar verkligen att se den här årskullen spela fotboll. Det finns många i laget som skulle kunna bli riktigt duktiga spelare om deras utveckling fortsätter. Dessutom visar de oftast upp ett förvånansvärt moget och strukturerat spel. Med både talang och struktur på meritlistan så är det heller ingen överraskning att laget i somras i Sverigecupen visade, att de tillhör de bästa i årskullen.

Tillägg: I en jämn match mellan två bra lag blev det till slut gästerna från Forward som drog det längsta strået. Med ca. fem minuter kvar av matchen lyckades man få bollen i mål efter en rörig situation i ÖSKs straffområde.

ÖSKarna saknade ungefär halva sin förstauppsättning på grund av skador och regionmatchen med P15 i morgon. Men Forward lär inte heller de ha kommit med sitt starkaste lag. Det ser alltså ut att kunna bli en spännande DM-final på söndag. ÖSK överraskade med att låta sin irrationella ytter Micke Loön spela vikarierande mittback , något som  han klarade av riktigt bra. I övrigt tyckte jag att målvakten Karl Westdahl och mittfältarna Henrik Hultberg och Mirza Turan skötte sig riktigt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.