Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ovisst in i det sista

Från ÖLFF:s hemsida.

Ang. Protestskrivelser i Div. 5 Södra

I måndags lämnade HOIF och IK Sturehov in en protest mot att IFK Hallsberg spelat med en obehörig spelare i matchen HOIF-IFK Hallsberg den 17 september. Tävlingskommittén (TK) har tagit beslut i ärendet.

Beslut:
TK kan konstatera att den angivna spelaren fick sin 3:e varning i föregående match och skulle därmed ha varit avstängd i aktuell match. IFK Hallsberg har yttrat sig i ärendet och hävdar att enligt deras del av domarrapporten finns inte varningen registrerad från matchen den 19 maj mot Kumla BK på spelaren. Därav hävdar Hallsberg att aktuell spelare skulle stå på 2 varningar och att ett uppenbart skrivfel föreligger. Domarrapporten bifogas även yttrandet.

Enligt TB Kap. 2 §30 kan följande läsas:
Det är lagens ansvar att stämma av med sin domarrapport mot hemsidan/Fogis att rätt spelare blivit målskytt/varnad/utvisad. Förening har rätt att inom 1 vecka från matchens slut, vid uppenbart skrivfel av domaren, begära rättelse av domarrapport. Sådan begäran görs till ÖLFF.

TK kan konstatera att ett uppenbart skrivfel föreligger från matchen den 19 maj då domaren missat att fylla i den varnade spelaren på Hallsbergs del av domarrapporten.

TK kan konstatera att IFK Hallsberg har haft 7 dagar på sig efter matchen den 19 maj att komma in med en ev. rättelse av den officiella domarrapporten som finns i Fogis.

TK har behandlat ärendet och kommit fram till att IFK HALLSBERG har använt sig utav en obehörig spelare i aktuell match och enligt TB Kap. 3 § 5.1 ändras resultatet i matchen HOIF-IFK Hallsberg från 3-5 till 3-0

Ny tabellställning.

Yxhults IK 17 14 2 1 54-19 35 44
IFK Hallsberg 17 12 1 4 52-14 38 37
IK Sturehov 17 12 1 4 55-25 30 37

Hallsberg möter Yxhult  på hemmaplan och Sturehov spelar mot Marieberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.