Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Lokal slutspurt

I helgen som kommer spelas div 3 samt de lokala serierna inom ÖLFF:s domvärjo sin sista omgång. Det finns fortfarande en hel del som inte är klart.

Div 3 Västra Svealand.
Karlslund går upp vad som än händer. Örebro Syrianska måste nog helst spela oavgjort för att säkra sin kvalplats. De möter på Örnsro FBK Karlstad – inte någon lätt match. Deras konkurrenter kommer från Strömtorp och kan möjligen ta kvalplatsen om syrianerna förlorar och de själva slår Arboga. Arboga är indragna i nedflyttningsstriden och inte nödvändigtvis en lätt motståndare.

I botten handlar det ur närkingskt perspektiv om Sköllersta och IFK Örebro. Inför slutomgången ligger Sköllersta på platsen över kvalstrecket och IFKarna på platsen under kvalstrecket. Kvalplatsen hålls av Dala-Järna. Sköllersta har Karlslund hemma i sista omgången. Det blir nog tufft om Karlslund går för vinst. IFK Örebro möter Dala-Järna och passerar dem vid vinst. De kan även ta sig förbi Sköllersta om de slår D-J samtidigt som Sköllersta förlorar mot Karlslund. Arboga har också de chansen men då måste de slå Strömtorp på bortaplan. Det tror jag inte att de är kapabla att göra.

Div 4.
IFK Kumla är klara sedan några omgångar tillbaka. Vretstorp som överraskat ordentligt tar kvalplatsen om de kan slå Öfvre Adolfsberg. Om de inte klarar detta får de hoppas att Assyriska inte slår Kumla.

I botten är allt redan klart. Laxå och implosionslaget Ervalla åker ner i femman medan Lekeberg får chansen att kvala sig kvar.

Kvalspelets betydelse i denna och underliggande serier är beroende av hur många lag som faller från trean till fyran resp. går upp från fyran till trean.

Div 5 Södra.
I ÖSK Söders serie är allt redan klart. Jörgen Gustafssons Yxhult har gjort en bra säsong och går upp i fyran och IFK Hallsberg får i alla fall kvala. Ur åker Laxå 2 samt kamratgänget Kumla BK. De senare har ännu inte tagit några poäng, men kan göra det i sista matchen eftersom de möter Laxå-laget som bara har två segrar. Frågan är vilket lag som är mest motiverat. ÖSK Söder har redan säkrat sin sjätteplats i tiolagsserien. De mäter Latorp på Ekäng i den sista omgången och vill väldigt gärna vinna den matchen.

Div 5 Norra.
Om allt är klart i Söderfemman gäller detta definitivt inte i den norra länsdelen. Tre lag, Pars med överlägsen målskillnad, Real Örebro och Närkes Kil har alla 26 poäng och chansen att gå upp direkt. Real Örebro möter Frövi, seriens enda kvarvarande nedflyttningslag – den matchen vinner Andreas Östbys (fd. PAL-tränare i ÖSK) lag no gånger av tio. Pars möter Lillkyrka och bör kunna vinna den matchen. Kil möter Eker och om de andra två lagen vinner spelar det ingen roll hur det går i den matchen. Kil har för dålig målskillnad för att kunna konkurrera vid lika poäng. Ur serien åker Frövi samt Axberg som redan lagt skorna på hyllan för den här säsongen.

Div 6.
Från södersexan kommer Sköllersta 2 samt Pålsboda eller Skyllberg att gå upp. De två lagen möts dessutom i den sista omgången, så där kan man tala om en bra serielottning.

Från norrsexan kommer Nora-Pershyttan att gå upp. Kampen om den andra uppflyttningsplatsen står mellan Rynninge 2 och Lillån. Rynningelaget möte Garphyttan i den sista omgången och vinner säkert lätt mot brukslaget, som inte övertygat i år.

1 kommentar – kommentera

Oskar IG

Hej,

I division 5 har det visat sig att Hallsberg spelade senaste matchen med en avstängdspelare och kommer förlora sina poäng. Därmed ligger Sturehov och Hallsberg på samma poäng. Sturehov tar emot ett Marieberg i ingemansland hemma medan Hallsberg möter redan klara Yxhult. Det har hastigt och lustigt blivit en rafflande slutomgång. Hallsberg har bättre målskillnad men möter också seriens segrare med sin notoriska målspruta Per-Åke Åström. Sturehov har å andra sidan visat riktigt fin form under hösten och Magnus Bengtsson har kommit igång och delar skytteligaledningen med Åström på 16 baljor.

Spännande avslutning minst sagt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.