Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Har sportchefen tröttnat?

110920. Uddling håller intresset vid liv.
Även om sportchefen Uddling har tjänstledigt så kan han inte låta bli att besöka Örebros hjärta Behrn Arena. Han var på plats för att titta på provspelaren Alhassan Kamara eller om det var att kolla in hur kollegerna Gabriel Rådström (videokamera) och David Rispoli-Helling (penna) löste sina arbetsuppgifter. Tillförordnad Sportchef verkar Johan Arvidsson ha blivit. Intresset för fotboll från dennes sida verkar dock inte vara lika stort.

På sätt och vis är det väl lite märkligt att NA:s sportredaktion i allmänhet och Anders Uddling i synnerhet, som så ofta brukar skälla på ÖSK för alltför stor hemlighetsmakeri, inte kan tala om att deras sportchef försvinner från tidningen under tre månader.  Även om det knappast kommer att bli någon förstasidesnyhet av detta hade de väl till exempel kunnat nämna det i sin blogg, där det ju brukar stå en hel del som bara har med sportredaktionen att göra.

Anders Uddling håller fotbollsintresset vid liv trots tjänstledigheten. Det är annat det än hans tf. som redan förklarat att han numera tycker att sporten är ointressant. På bilden kan man se Uddling i höjd med hörnflaggan. Utöver spelarna så ses agenten Mörk till vänster och Martin Magnusson till höger om Uddling. Mannen i den röda tröjan känner jag iofs. igen, men har inte identifierat.


Anders Uddling håller fotbollsintresset vid liv trots tjänstledigheten. Det är annat det än hans tf. som redan förklarat att han numera tycker att sporten är ointressant. På bilden kan man se Uddling i höjd med hörnflaggan. Utöver spelarna så ses agenten Mörk till vänster och Martin Magnusson till höger om Uddling. Mannen i den röda tröjan känner jag iofs. igen, men har inte identifierat.

110914.
Sportchefen i det här fallet är NA-sportens Anders Uddling och inte ÖSKs Lennart Sjögren. Men bloggen kunde givetvis inte motstå frestelsen att spetsa till rubriken en smula.

Orsaken till frågeställningen är den lista som igår publicerades över sökande till den vakanta tjänsten som informationschef hos polismyndigheten i Örebro län. På den listan finns faktiskt Uddlings namn med, vilket jag inte kan låta bli att tycka är rätt så underligt. Att inte uppgiften som ansvarig för sportredaktionen på lokaltidningen i Sveriges bästa idrottstad väger tyngre än ansvaret för örebropolisens ”kan-inte-kommentera”-verksamhet är minst sagt märkligt.

När Uddlings namn och foto dessutom försvunnit från NA:s sportredaktionspresentation på webben kunde jag inte låta bli att undra om han kanske redan lämnat tidningen. Det lär han dock inte ha gjort – mer än under en tre månader lång ledighet. Fast jag tycker nog fortfarande att det är underligt att han inte finns med bland sportjournalisterna – ledigheten till trots.

Nu kan ju detta tyckas vara O-T, vilket det i princip också är. Men ÖSK och NA existerar ju i något slags symbiosliknande förhållande och vem som basar för sportredaktionen kan nog ha en viss betydelse för hur verksamheten förmedlas till allmänheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.