Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Div 2: Sista tåget från Behrn?

ÖSK Ungdom möter i eftermiddag Götene IF i en match som väl rimligtvis innebär sista möjligheten att få något slags häng på de andra bottenlagen i serien. Efter en formmässig svacka under sommaren har laget spelat bättre under de senaste matcherna även om det inte blivit någon poängmässig utdelning. Nu gäller det mer än någonsin att inte bara skapa målchanser utan också att göra något av dem.

Bara seger som gäller.
ÖSKarna har hittills under säsongen inte klarat av att hämta hem mer än 12 poäng på 18 matcher. Lika många poäng återstår det också att spela om. För att laget i alla fall skall kunna nå den kvalplats, som i dagsläget plötsligt ser mycket attraktiv ut, lär det behövas fyra segrar på raken. Resterande spelprogram ser väl i och för sig inte helt omöjligt ut. Alla de fyra återstående motståndarna återfinns på serietabellens nedre halva och två av dem – utöver Götene även Skoftebyn – möter ÖSK dessutom på hemmaplan. De två kvarvarande bortamatcherna skall spelas mot Jonsered och Ytterby, två lag som väl egentligen inte övertygat speciellt mycket och som snart inte har så mycket mer att spela för.

Ingen matchtrupp utlagd.
ÖSK har inte laget ut något lag på hemsidan, vilket jag tolkar som att man ännu inte bestämt sig för vilka spelare som skall lånas från A-truppen. På den så kallade listan lär det för närvarande stå Karl Holmberg, Josef Ibrahim, Ahmed Yasin och Emil Berger. Kalle spelar säkert med talangerna – det har han gjort hela säsongen. Emil Berger spelar lika säkert inte – hans fantastiska insatser i A-laget gör att han spelar med dem i morgon mot IFK Göteborg. När det gäller Josef och Ahmed så beror deras eventuella deltagande på hur Sixten & Co. värderar tillgängliga ytteralternativ. Om till exempel Valdet Rama inte är spelbar lär man inte släppa båda till en div 2 match.

Seriens två sämsta försvar.
Motståndarna från Götene sladdade länge i tabellen och såg ut att vara predestinerade för en nedflyttning. Ett tränarbyte i somras gav dock laget ny kraft och laget ligger för tillfället till och med över kvalstrecket. Försvarsspelet verkar vara lagets akilleshäl. De har till och med släppt in två mål mer än vad ÖSK Ungdom gjort. Laget gör dock till skillnad mot ÖSK Ungdom en hel del mål framåt och har faktiskt i Filip Andersson seriens bästa målskytt. Filip har så här långt träffat rätt 13 gånger, av vilka 3 visserligen varit på straff, men 10 spelmål är inte heller det dåligt. I sin senaste match besegrade Götene Rynninge med 2-1, vilket väl visar att laget i sina bästa stunder kan få med sig bra resultat. Det resultatet  uppnåddes på hemmaplan, där laget tagit 16 av sina 20 poäng. På bortaplan har det varit betydligt trögare och där har det i år bara blivit en seger och ett oavgjort resultat.

Önskemotståndare?
ÖSKs talanglag har redan mött Götene två gånger denna säsong. I en träningsmatch under vårvintern besökte västgötarna Behrn Arena och besegrades med 2-0. I vårsäsongens bortamatch vann ÖSK med hela 5-2. Förhoppningsvis blir det gillt även en tredje gång denna säsong.

Eftermiddagens match spelas på Behrn Arena med avspark kl. 14:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.