Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Lokalfotboll

De lokala serierna går mot sitt slut och man kan börja skönja både vinnare och förlorare.

Div 3 Västra Svealand.
Först av allt vill bloggen säga Grattis till Karlslunds IF och Rickard Nilsson, som efter ett år i trean säkrat uppflyttningen till div två igen. Som brukligt i denna serie var det IFK Örebro som fällde utslaget. Hemma på Brickebackens IP är laget svårslaget, vilket serietvåan Örebro Syrianska fick erfara. IFK som kämpar för fortsatt spel i trean, höll syrianerna stången i en match som slutade 2-2. Därmed blev KIFs försprång ointagligt. Syrianerna behöver minst oavgjort i den sista matchen för att vara säkra på att få kvala. IFKarna har sin framtid i egna händer, eftersom de möter kvalplacerade Dala-Järna i den sista matchen. Vinst där och minst en kvalplats är säkrad. Sköllersta, ett annat bottenlag, överraskade genom att slå Köping på bortaplan och bör ha en bra chans att i alla fall klara kvalplatsen, trots att de möte Karlslund i sista.

Div 4.
IFK Kumla är redan klara seriesegrare. Om kvalplatsen kämpar i första hand överraskningslaget Vretstorp och Karlslunds talanglag. De senare ligger bäst om de vinner morgondagens match mot Öfvre Adolfsberg. Ner i femman åker Ervalla och Laxå medan Lekeberg och Hidingsta kämpar om att undvika nedflyttningskvalet.

Div 5 Södra.
Yxhult går upp och IFK Hallsberg får kvala. Sturehov nådde inte riktigt ända fram efter att ha idag fått stryk av Yxhult med 3-2. Hallsberg som man möter i sista matchen är visserligen bara tre poäng före, men de har en överlägsen målskillnad. Ur serien åker Kumla BK och Laxås andralag.

Div 5 Norra.
Ett riktigt getingbo med tre eller rent av fyra lag i toppen på 26 poäng med en omgång kvar att spela. Av de tre har Pars FC det bästa utgångsläget med en överlägsen målskillnad. Real Örebro kan klara kvalplatsen eftersom de möter nedflyttningsklara Frövi IK. Tråkigt med de senare som för inte så många år sedan spelade div 3-fotboll. Tredjeplacerade Närkes Kil har nog för dålig målskillnad för att kunna göra sig gällande. Nyuppflyttade Lillkyrka med en match tillgodo kan för övrigt vid seger mot IFK Örebro 2 placera sig på kvalplatsen. Då blir det alltså fyra lag på 26 poäng. Lillkyrka möter sedan Pars FC i den sista omgången och vinner de den matchen går de upp. (Men Pars är nog det bättre laget). Ur serien åker även Axbergs IF som redan givit upp. Den här serien är för övrigt osannolikt jämn. De tre ledande lagen har som sagt 26 poäng medan Eker och Fellingsbro som ligger ovanför nedflyttningsstrecket har 20 poäng. Så blir det när alla slår alla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.