Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Liten seriefinal i div 7

110915 kväll.
I en riktigt bra och välspelad div 7-match tillfogade ÖSK Söder Brickebackens IF deras första förlust för säsongen. Under sina första 12 seriematcher hade motståndarna bara släppt in fyra mål – på torsdagskvällen blev det tre till. Om man skall vara ärlig så hade väl Söder lite tur på några av målen, men Söder var det spelförande laget och segern helt rättvis.

Söder tog ledningen efter ungefär en kvart. Mattias Dimberg slog en frispark långt utifrån som gick rakt på mål. Brickebackens målvakt försökte mota bollen över ribban, men fick ingen bra träff utan bollen trillade in i mål bakom honom i stället. I andra halvlek ökade hemmalaget på till 2-0 och återigen var det en frispark från ÖSK som resulterade. Kalle Ardeman slog den snett utifrån vänsterkanten och bollen ställde målvakten helt efter det att den ändrat riktning på enmansmurens ben.

Med en kvart kvar reducerar Brickebackens på en snygg nick efter hörna och matchen får plötsligt lite nerv. Men inte speciellt länge eftersom Söder kan dra ifrån igen. Återigen är det en fast situation som resulterar, när Kalle Jansson nickar in en hörna vid bortre. Innan matchen var slut kunde sedan ÖSK kosta på sig lyxen att missa en straff. ÖSKs målvakt Joel Andersson fick ta den, men motståndarmålvakten gör en bra räddning och tippar bollen till hörna.

Söder gjorde en riktigt bra match och spelade stundtals mycket prydligt även om det brast en del i avslutningarna. Joel Andersson (nedlånad från div 5-laget) i målet hade inte så mycket att göra, men var som alltid resolut och tydlig i sina ingripanden. I en riktigt bra backlinje märktes vänsterbacken Kalle Jansson och mittbacken Lucas Karlén mest , men det var säkert spel på alla händer och fötter. På mittfältet lugnade ”veteranen” Mattias Dimberg ner saker och ting, när det blev för hetsigt och det var kul att se Pontus Lövgren i spel igen. I anfallet var det främst tekniske Alessandro Eni som ställde till besvär för motståndarna.

Tack vare segern går laget nu upp på en andraplats ett målskillnadsmål före Cantolao. I den sista omgången som spelas på söndag möter Cantolao Brickebacken medan ÖSK Söder ställs mot Lilla Örebro. Med normala resultat bör Söderkillarna kunna behålla greppet om andraplatsen.

110915.
ÖSK Söders andralag möter i kväll (Ekäng 20:15) Brickebackens IF i en match som nästan kan kallas liten seriefinal. OK, Brickbacken leder serien i stor stil med tio vinster och två oavgjorda matcher på kontot. Söder är bara trea men har Sportakademin Cantolao FK i slagläge tre poäng och ett mål före sig i tabellen, men med en match mer spelad. Cantolao som väl egentligen borde vara diskade vid det här laget eftersom de  brukar använda sig av icke kvalificerade spelare.

Söders andralag lär bli det enda av ÖSK-lagen, som efter den här säsongen har klättrat upp ett snäpp i seriehierarkin. Uppflyttningsvillkoren är förvisso generösa. Tre av åtta lag går upp detta år. Men det förringar inte insatsen av ett lag, där de flesta spelade pojklagsfotboll förra året.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.