Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

DM-kväll för Söders damer

Söders silvermedaljörer (fotot från ÖSK Söders hemsida).

I kväll har ÖSK Söders damlag möjligheten att lägga titeln Distriksmästare till listan över årets prestationer. De skall nämligen spela DM-final mot KIF Örebro. Titelfighten kommer att avgöras på Ekängs konstgräs med avspark kl. 19:30. Antalet deltagande lag i turneringen är inte så stort, vilket inneburit att vägen till finalen för båda lagen har varit en match lång. I semifinalen besegrade Söder Lillåns damer med 6-1 medan KIForna avfärdade Öfvre Adolfsberg med 4-2.

Precis som på herrsidan tillämpas flygande byten för truppen som får innehålla max 16 spelare. Lag från en lägre division tilldelas en bonusstraff för varje division som skiljer lagen åt. Detta innebär att Söder får möjlighet att slå två bonusstraffar. På spel står förutom äran även en prischeck på 7.000 kr (tvåorna får 3.000 kr) samt medaljer i guld- resp. silverliknande utförande.

Mer eller mindre samtidigt spelas även DM-finalen för klass D14. I denna deltar ett lag från ÖSK Ungdom (med artistnamnet ÖSK Söder av fotbollsadministrativa skäl). Den matchen spelas kl. 19:00 på Behrn Arena med bergslagslaget GSBK som motståndare. (GSBK = Guldsmedshyttan/Stråssa BK).

Lite märkligt är väl valet av resp. matcharenor. Det hade väl på sätt och vis kännts naturligare om damernas final avgjorts på Behrn och de fjortonårigas på den något mindre planen på Ekäng.

Tillägg kväll.
Det blev inga ”guld”medaljer för Söders damer eftersom KIF Örebro kom till spel med ett lag som till hälften bestod av spelare från den allsvenska truppen och till hälften av spelare från KIF DUFF, som spelar i samma serie som ÖSK Söder. Söder satte sina två bonusstraffar, men det var de enda mål man förmådde göra. Motståndarna gjorde däremot fyra. Ungefär som väntat med andra ord.

ÖSK SöderFörlust i finalen
NA: Kif Örebro vann DM

DM-Guld till F14.
Bättre gick det för tjejerna i fjortonåringarnas DM. ÖSK vann med 3-1. Några detaljer kring matchen är inte publicerade än hos ÖLFF.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.