Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Klart med kvartsfinal i Svenska Cupen

Svenska Fotbollförbundet, Helsingborgs IF och IF Elfsborg har äntligen hittat en ledig tid för kvartsfinalsmatchen i svenska cupen mellan de två lagen. Matchen kommer att spelas den 29 september med den något ovanliga avsparkstiden 21:00. Det senare förmodligen en del av SvFF:s försök att göra cupen så ointressant som möjligt för den fotbollsintresserade allmänheten. Hos hemmalaget Helsingborgs IF jobbade man hårt för att få sparka igång redan kl. 19:00, men det godkände inte förbundet.

Helsingborgs Dagblad: Kvarten – rena natta för HIF

För ÖSK har matchens utgång betydelse för inte bara vilket lag som skall bli motståndare i semifinalen. Den avgör även om semifinalen skall spelas hemma eller borta. Vinner Helsingborg kommer de att få möta ÖSK på Behrn Arena. Om Elfsborg vinner blir det bortamatch för ÖSKs del.

Trots HIFs överlägsenhet i allsvenskan känns nog en hemmamatch mot dem något enklare än en bortamatch mot Elfsborg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.