Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Namnförvirrat

AIK skriver på sin hemsida att laget i kväll kommer att spela mot Örebro SK FK. Det blir förmodligen en rätt enkel match eftersom den högsta serienivån den föreningen förekommer på är Pojkallsvenskan Elit. Man kan ju tycka att man hos AIK borde veta bättre – de är ju bolagiserade de också.

Det korrekta namnet på deras motståndare i kväll är faktiskt Örebro Elitfotboll AB. På fotbollförbundets hemsida kallas laget för Örebro utan något tillägg, typ SK, IF, IK etc. Förhållandet är detsamma som för de bolagiserade Djurgården och AIK, som inte heller får några tillägg efter själva klubbnamnet. AIK är i och för sig ett undantag till undantaget, eftersom lagbeteckningen innehåller ett ”IK”, men det beror på att bolagsnamnet är AIK Fotboll AB.

Bloggen brukar i och för sig skriva ÖSK eller Örebro SK i stället för Örebro Elitfotboll AB, men skulle i alla fall aldrig komma på idén att referera till laget som Örebro SK FK. (FK i det här sammanhanget är en förkortning för fotbollsklubb).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.