Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Södertvåan till sexan

De tog Söder 2 till div 6. Stående från vänster Demoncoachen Björn Juhlin, Pontus Björkman, Adam Sandberg, Mick Lund-Hellsing, Lucas Karlén och Johan Gynhammar. På huk: Valeh Gafarov Enqvist, Robin Lindström Lecoq, Alessandro Eni, Sebastian Lööw, Mirza Rakovic och Anton Jonsson Fridhagen. Sittande målvakt: Mattias Dimberg.

ÖSK Söders andra lag tog med allra största sannolikt steget upp till div 6-spel nästa säsong. Ser man i tabellen så råder det inget tvivel om saken. En viss osäkerhet finns det dock beträffande serieledarna från Sportakademin Cantolao. De påstås ha använt sig av otillåtna spelare vid några tillfällen och det lär finnas ett antal obehandlade protester mot laget.

Dagens match mot närmaste konkurrenten SMÅ IF slutade hur som helst med en säker seger för södertvåorna med siffrorna 2-0. Debuterande målvaktsreserven Matias Dimberg tyckte att matchen varit väldigt tråkig, eftersom han fått så lite att göra. En reflexräddning från Mattias sida nere vid ena stolproten i den första havleken vid ställningen 0-0 kan dock mycket väl ha fått en matchavgörande betydelse. Jag har en känsla av – efter ha sett Mattias säkra agerande i målet – att det kan bli fler målvaktsuppdrag för hans del.

En rätt händelselös första halvlek med ett spelmässigt övertag för hemmalaget slutade mållös. Även om Söder var det spelförande laget var det nog SMÅ som vaskade fram de två vassaste chanserna. Utöver det närskott som Mattias räddade hade gästerna även ett skott som tog klockrent i ribban, men i övrigt skapade de nästan ingenting.

Söders övertag fortsatte i den andra halvleken och det var främst de två centrala mittfältarna Sebastian Lööw och Pontus Björkman som såg till att Söder matade på. Det var också Pontus som till slut slog in det förlösande 1-0 målet på en andraboll efter hörna. Med sju minuter kvar kunde sedan Johan Gynhammar säkra segern, då han slog in en målvaktsretur efter ett hårt skott av Mirza Rakovic, som SMÅs målvakt inte förmått hålla. I försvarslinjen byttes det en hel del på ytterbacksplaterna under matchens lopp, medan Mick Lund-Hellsing och Lukas Karlén stod för stabiliteten centralt.

Poängmakare mot SMÅ: Mirza Rakovic (assist), Johan Gynhammar (mål), Mattias Dimberg (höll nollan) och Pontus Björkman (mål).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.