Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder: Sviten tog slut

ÖSK Söder har inte längre bara fullpoängare på sin hemmaplan i årets div 5-serie. Ja, de är inte ens obesegrade. Detta såg serieledarna från Yxhult IK till i en match som gästerna vann med 2-0, trots mestadels rätt jämn spel. Matchen inleddes med en rejäl kalldusch för hemmlaget. Innan mötet ens riktigt hade hunnit komma igång på allvar (typ i den andra minuten) tog nämligen gästerna ledningen efter det att bollen förlorats på mittfältet och Yxhults anfallare fått i det närmaste fri lejd fram mot ÖSK-målet. Hemmaspelarna gav dock inte tappt utan höll spelet väl uppe och hade till och med mot slutet av halvleken ett rätt påtagligt spelövertag. ÖSKarna rullade boll, tidvis till och med både snyggt och effektivt, medan Yxhult satsade på ett rakare spel med längre bollar mot seriens skytteligaledare Per-Åke Åström. Söder  kom dock aldrig till de riktigt vassa målchanserna, även om man som sagt höll spelet väl uppe.

Andra halvlek började ungefär som den första slutade med flest initiativ från Söders sida. Efter en kvart ökar dock Yxhult lite turligt på sin ledning till 2-0 på ett hårt långskott med studs framför Joel Andersson, som väl inte såg helt otagbart ut. Av gästernas jubel efter målet kan man nog dra slutsatsen, att de kände sig rätt pressade innan de fick in sitt andra mål i matchen. Därefter kontrollerade Yxhult spelet rätt bra och släppte inte till några egentliga chanser, även om Söder försökte ända in i slutminuten att få med sig något i målprotokollet.

Efter slutsignalen verkade man trots  allt inte alltför besvikna i ÖSK-lägret. ”Vi förlorade mot seriens bästa lag, men gör trots allt en jämn match”, tyckte till exempel Björn Juhlin. För ett lag som så gott som uteslutande består av 17-18 åringar blir ett välvuxet och inte helt oävet lag som Yxhult oftast lite väl tunga att möta. Även om baklängesmålen såg lite onödiga ut kommer det alltid att uppstå den typen av chanser.

I Söder skötte sig backlinjen, de två baklängesmålen till trots, mycket bra med extra plus till  mittbacken Aimé Rodrigue och lagkapten Sebastian Lööw på högerbacken. Forstätter Aimé att spela på det viset han visat upp i höst blir det snart dags att kalla honom försvarsklippa. Haris Karhamet från talangtruppen märktes inte så mycket i första halvlek på sin mittfältsposition, men var (som vanligt) dominerande i den andra, då motståndarna började tröttna och han fick lite mer tid på sig. Av anfallarna ställde Benjamin Andersson till med en hel del besvär med sina dribblingar, men han fastnade tyvärr alltför ofta innan han hunnit leverera bollen vidare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.