Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Från lokalfotbollens underbara värld

Segrare i Närkesfyran.
Bloggen noterar att IFK Kumla med tre omgångar kvar att spela redan kvalificerat sig för spel i trean nästa år. Lördagssegern mot Öfvre Adolfsberg med 3-1 gav den nödvändiga marginalen. Bland Kumlas målgörare i den matchen återfanns bland annat Joakim Åberg – tidigare nickstark mittback i ÖSKs pojkallsvenska trupp. Målvakt i laget är Kristoffer Jonsson – tidigare duktig sista utpost i ÖSK Ungdom.

Årets målrekord.
I div 6 norra besegrade idag Garphyttans IF Ervallas andralag med 18-2 efter 9-0 i halvtid. Det verkar vara något som inte stämmer i Ervalla. Förstalaget har fallit som en sten genom div 4-tabellen och ligger nu på nedflyttningsplats. För något år sedan var de med och utmanade i serietoppen. Bland målgörarna i Garphyttan återfinns Pontus Jakobssons handbollsspelande yngre bror Jesper, som gjorde fem.

Karlslund rycker.
Rickard Nilssons mannar verkar vara på väg tillbaka mot div 2-spel nästa säsong. Vinst idag samtidigt som värsta konkurrenterna Örebro Syrianska bara fick oavgjort innebär att KIF nu har en fyrapoängsledning med tre omgångar kvar att spela. Dessutom har KIF överlägset bäst målskillnad.

KIF har dock ett svårare program kvar. De kan dock numera gå vidare även om de skulle förlora bortamatchen mot trean Strömtorp i nästa omgång. Att möta Strömtorp på deras hemmaplan är nämligen inte någon lätt match. Det kommer jag ihåg från den tiden då ÖSK Ungdom brukade åka dit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.