Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK bjöd på Skulason

110830. Skulason kvar i Sundsvall året ut.
Det blev som väntat ingen övergång för Ari Skulason till ÖSK genom detta transferfönster. Till sundsvallstidningen Dagbladet säger han, att han kommer att stanna kvar i Sundsvall säsongen ut. Något som förmodligen passar båda parterna (GIF och Ari) bäst.

110825. ÖSK fortsatt intresserade?
Sundsvalls Tidning skriver idag, att det finns ett fortsatt allsvenskt intresse för Giffarnas mittfältare och intressenten tror man är ÖSK. Intresset skall dessutom ha varit så påtagligt att en officiell kontakt med Giffarna tagits. (Eftersom Skulasson har mindre än sex månader kvar av sitt kontrakt behöver intresserade klubbar inte gå via GIF Sundsvall om de vill prata med honom. Under normala förhållanden måste man först få tillåtelse att kontakta spelaren. Vilket i sin tur innebär att man brukar vara överens om villkoren för övergången klubbarna emellan innan tillåtelsen ges).

Jag har svårt att tro, att medelpadingarna släpper iväg Skulasson under augusti. Även om ett nej tack nu innebär att de inte får någon ersättning alls om/när han går efter att säsongen avslutats. Sundsvallsklubben ligger bra till för att klara minst en allsvensk kvalplats och att de då gör sig av med en av truppens viktigaste spelare är inte alls troligt. En allsvensk plats är mer värd för klubben än vad man kan få loss om man låter Skulasson går i förtid. Däremot är det säkert inte fel av ÖSK att visa intresse även om loppet verkar kört innan ens starten gått. Om man skall få in islänningen efter säsongen gäller det att visa att man är seriöst intresserade.

110808. Norskt intresse för Skulason.
Sundsvalls Tidning skriver, att Lilleström plus ytterligare en norsk klubb är intresserade av den isländske mittfältaren. Från svensk sida spekulerar man i intresse från både ÖSK och IFK Norrköping.

110804.
ÖSK verkar för tillfället vara intresserade av islänningar och GIF Sundsvalls mittfältare. Igår skrev sundsvallstidningen Dagbladet att ÖSK spanar in Fredrik Holster och idag kan man läsa att ÖSK lämnat ett bud som förkastats på den rivige mittfältaren Ari Skulason. För bloggen känns Skulason definitivt som en intressantare spelare än Holster. Skulason är en riktig ettermyra och har dessutom bra tillslag på liggande boll.

Nu är väl möjligheterna att köpa loss endera mittfältaren under sommaren rätt små. GIF Sundsvall är ett av de lag som jagar allsvenskt avancemang och man är i högsta grad inblandade i den intensiva toppstriden. Att man i det läget skulle släppa sin bäste målskytt (Holster) eller sin bäste målpassningsläggare (Skulason) låter inte troligt. Något som även sportchefen Cain Dotson säger till tidningen (fast med tillägget ”som det ser ut idag”).

Dagbladet: GIF nobbade bud på Ari Skúlason

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *