Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Hemma bäst för Söder

Glada miner efter storsegern över HOIF. Från vänster Kalle Ardeman, Kim Granlund, tvåmålsskytten Julius Jadling och matchens lirare Benjamin Andersson. Försvarsklippan Aimé Rodrigue jublar också och i bakgrunden kan man till vänster skymta Jesper Källqvist medan den alltid pålitliga Lukas Karlén till höger släcker törsten.

ÖSK Söder är fortsatt obesegrade på hemmaplan efter dagens 5-1 seger över gästerna från Hampetorp och Odensbacken. Dessutom fick laget en fin revanch för 3-1 förlusten på Odenvallen i våras. Efter den låt oss säga medelmåttiga insatsen i Askersund tidigare i veckan så var givetvis frågan om vad som hänt med höstformen. Svaret blir att den i alla fall på hemmaplan är välkonserverad.

Hemmalaget med en del nya spelare på planen jämfört med senast tog tag i matchen från startsignalen och fick från början samspelet att fungera riktigt bra. ÖSKarna tog ledningen redan efter ca. fem minuter. HOIFs till och ifrån rätt osäkre målvakt kunde inte hålla ett inspel från Benjamin Andersson och Kim Granlund stötte in returen. Några minuter senare såg Kim ut att göra 2-0 för ÖSK efter en nick på en ny målvaktsretur (långskott från Kalle Ardeman). Efter en stunds funderande dömdes dock det målet bort för off-side. I stället blev det gästerna som fick matchens nästa mål. Med matchuret (om det funnits något) på en kvart kvitterade HOIF. Ett litet slumpartat långskott ändrar riktning på sin väg mot mål och ställer Joel Andersson. Ordningen återställs dock vid halvtimmesmarkeringen av Benjamin Andersson, som snabbt fått ett ordentligt övertag på sin ytterback. Han tar sig förbi på kortlinjesidan och trär in bollen ur en snäv vinkel.

I andra halvlek har ÖSK både sol och vind i ryggen och det verkade upplagt för fortsatt målfabrikation. Det blir det också så småningom, men först skall HOIF leverera sin bäst kvart under matchen. Det är till och med så, att det då resultatmässigt står och väger. I den 65 minuten ser det dock ut som om 3-1 målet skall vara på väg. Mirza Basic fälldes i straffområdet och tog själv hand om den därav föranledda bestraffningen. Han skott blir dock för löst och HOIFs målvakt fick trots allt en möjlighet att visa sig på styva linan.

Några minuter senare är dock HOIFs tid utmätt. En missad utboxning efter hörna gör att bollen inte kan rensas ur straffområdet och Kalle Ardeman håller sig påpassligt framme och petar in 3-1 målet. I den 75 minuten skjuter Mattias Dimberg ett inte alltför märkvärdigt skott efter marken. Julius Jadling håller sig framme och ändrar riktningen precis framför målvakten och 4-1 är ett faktum. Innan matchen avslutats har sedan Julle hunnit bli tvåmålsskytt. På nytt har gästerna problem med att rensa efter en hörna och Julle kan göra sitt andra (precsis framför fötterna på Lukas Karlén, som nog också gärna hade blivit målskytt).

Efter 3-1 målet var det egentligen aldrig någon diskussion om var segern skulle hamna. I en sådan här match när spelet flyter och samspelet på det hela taget fungerar känns hela laget bra. Joel Andersson i målet hade inte så mycket att göra, var chanslös på målet, men agerade med stor säkerhet och pondus, vilket säkert gjorde det lättare för killarna i backlinjen. I denna tyckte jag att det var speciellt roligt att se Robin Lindström göra en rikigt bra insats på den för honom förmodligen rätt ovana positionen som vänsterback. På mittfältet ger jag ett hedersomnämnande till Kalle Ardeman, som jag tycker höjt sig en hel del och inte tappar bort så många bollar i onödan, som han ibland gjort tidigare. Av anfallarna var det Benjamin Andersson som plågade motståndarnas backlinje mest hela tiden. När han får övertaget på sin ytterback, som han tidigt fick i den här matchen, så skapar han väldigt mycket. Ibland blir hans dribblingsraider kanske lite väl utdragna, vilket ger motståndarförsvaret tid till omorganisation. Men som sagt – alla skall vara nöjda med sin insats efter den här mtchen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.