Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ödesmatch i kväll igen

Så länge som ÖSK Ungdom ligger på sista plats i sin div 2-serie, men har två konkurrenter inom omkörbart avstånd vid en trepoängare, så kan väl varje match laget spelar karaktäriseras som en ödesmatch. De tre bottenlagen ÖSK Ungdom (11 poäng), Skoftebyns IF (12 poäng) och Götene IF (13 poäng) börjar nu få ett ordentligt avstånd upp till sista laget p säker mark, vilka för tillfället är KB Karlskoga med 18 poäng. Kampen mellan bottenlagen handlar för tillfället om att försöka komma trea från slutet och därigenom få en möjlighet att kvala sig kvar. Sju matcher återstår att spela.

Kvällens halmstrå kommer från Karlstad, stavar med C och lystrar till tillnamnet United. Dave Mossons lag blandar och ger resultatmässigt och återfinns i den nedre delen av serietabellens övre halva med inspelade 25 poäng. Laget verkar vara något starkare på hemmaplan, men de har tagit en hel del poäng borta också.

För ÖSK Ungdom gäller det i första hand att få till en vändning resultatmässigt efter en hemsk start på höstsäsongen. Under augusti månad har laget spelat fyra matcher, förlorat alla fyra, inte gjort något mål, men däremot släppt in 12. Visserligen har man mött de tre lagen i serietoppen (Assyriska, Gauthiod och Rynninge) samt seriens formlag KB Karlskoga, men ändå)

ÖSK har inte lagt ut någon trupp på sin hemsida så möjligheterna att spekulera hur man kommer att ställa upp förstaelvan är begränsade. Men det blir väl ungefär som det brukar – variationsmöjligheterna är begränsade med en rätt begränsad trupp. Kalle Holmberg tog det väldigt lugnt på A-lagsträningen igår, så det är väl troligt att han kommer att spela med Ungdom denna helg. I den senaste matchen mot Gauthiod deltog även Josef Ibrahim av A-truppsspelarna. Med tanke på skadeläget i A-truppen är det dock inte säkert, att man törs släppa honom till talanglaget även denna helg

Matchen spelas på Behrn Arena med avspark kl. 19:00.

Tillägg: ÖSK har nu lagt ut truppen på sin hemsida. Den blev som jag befarade rätt tunn och innehåller bara 15 namn. Saknade namn jämfört med de som var med i truppen i den senaste matchen är Viktor Lindqvist, Simon Karlsson, Josef Ibrahim, Adam Eriksson och Miralem Malic. In i truppen har Albin Ek kommit. Matchtruppen i sin helhet: Claus Pedersen (mv), Simon Enqvist (mv), Daniel Björnkvist, Adam Botvidsson, Axel By, Albin Ek, Kalle Holmberg, Pontus Jakobsson, Fedja Jelecak, Haris Karahmet, Gustav Källberg, Kevin Larsson, Simon Leonidsson, Muamer Sepic och Andreas Ståhl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.