Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Tuff uppgift för talanglaget

Efter att förra veckan ha mött det ena av seriens två ledarlag ställs ÖSK Ungdom idag mot det andra. Även om Assyriska BK och IK Gauthiod delar serieledningen på 29 poäng kan skillnaden mellan de två lagen knappast vara större. Medan Assyriska spelar en extremt offensiv fotboll med ett tekniskt passningspel så står Gauthiod för raka motsatsen. Laget från Grästorp prioriterar försvarsspelet med en trupp av ovanligt välvuxna västgötar. Inte så konstigt därför att målskillnaden efter 14 matcher ligger på knappa 17-16. Laget är näst sämst i serien på att göra mål, men har de har även det näst bästa försvarsspelet.

För ÖSKs talanglag blir det nog en riktigt besvärlig uppgift. IK Gauthiod representerar den typ av fysiskt överlägsna motståndare som ungdomarna brukar ha svårt mot. Vårens hemmamöte mellan lagen slutade med en seger för gästerna med 2-3 efter det att ÖSKarna missat massor av målchanser. Frågan är om siktet är bättre inställt nu.

På ÖSKs hemsida skriver man att det blir följande trupp som fått förtroendet att försöka hämta hem något från lördagsresan.

Claus Pedersen (mv), Simon Enqvist (mv), Daniel Björnkvist, Gustav Källberg, Pontus Jakobsson, Simon Karlsson, Adam Eriksson, Viktor Lindqvist, Kalle Holmberg, Fedja Jelecak, Adam Botvidsson, Simon Leonidsson, Miralem Malic, Kevin Larsson, Axel By, Albin Ek, Haris Karahmet och Andreas Ståhl

Många av spelarna deltog i tisdagens DM-match mot Marieberg och gjorde då bra ifrån sig. Rent spelmässigt slutade den matchen med klara 5-0 och speciellt Adam Botvidsson såg väldigt pigg och löpsugen ut. Det kan nog behövas om man skall kunna rulla upp Gauthiods försvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.