Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebroderby för talanglaget

Efter förra veckans förlust mot KB Karlskoga börjar det se riktigt bekymmersamt ut för ÖSKs talanglag. ÖSK Ungdom befinner sig nu under nedflyttningsstrecket och skulle behöva några vinster på raken för att avlägsna sig från seriebottnens kvicksand. Förutsättningarna att lyckas med detta ser dock just nu inte alltför ljusa ut i det kortare perspektivet. Nu närmast väntar en säkert mycket besvärlig uppgift, när laget tar sig över Svart- och Lillå för att på Grenadjärvallen försöka göra livet surt för stadsgrannarna Rynninge IK.

Inget av lördagsmatchens två lag kan se tillbaka mot någon speciellt bra insats i förra omgången. ÖSK torskade ju med 2-0 mot bottenkonkurrenterna från KB Karlskoga efter att ha misslyckats med att göra mål, trots ett tidvis massivt övertag i början av matchen. I den andra halvlek gick laget sedan ner sig och slog mestadels meningslösa långbollar till KBs nicksäkra mittbackar. Rynninge å sin sida fick på bortagräs stryk av Gunnilse med 3-0 och det lär inte heller ha varit en match som gjorde tränaren glad. Så båda lagen har ett stort behov av att rycka upp sig.

Rynninge har inte släppt någon trupp (än) inför mötet, men man kan nog ändå utgå från att det kommer att finnas ett eller annat bekant ansikte hos motståndarna. Edvin Möller tog steget över till dem inför denna säsong liksom Gustaf Lundholm. Tveksamt dock om Gurra kommer att finnas med på planen efter en besvärlig muskelskada. I laget spelar även Mattias Norgren och Sandro Pavicevic som var med under ÖSK Ungdoms första försök att etablera sig som div 2-lag. När det misslyckades gick båda till Forward och efter några år på väster har de hamnat i Rynninge. Det är alltid roligt att se gamla talangtruppsspelare i aktion, även om jag just den här gången inte kan önska dem några framgångar. Även backklippan Robert Dahm har ett förflutet hos ÖSK Ungdom, men hans aktiva tid hos talanglaget var före min egen tid i Örebro.

Håkan Juhlin har nominerat följande 18-mannatrupp till matchen.
Simon Enqvist (mv), Claus Pedersen (mv), Daniel Björnqvist, Gustav Källberg, Kevin Larsson, Miralem Malic, Simon Karlsson, Albin Ek, Adam Eriksson, Axel By, Fedja Jelecak, Pontus Jacobsson, Andreas Ståhl, Kalle Holmberg, Haris Karahmet, Adam Botvidsson, Muamer Sepic, Viktor Lindkvist.

Jämfört med det lag som spelade förra veckan så saknas Anel Coralic och åter i truppen efter en skadefrånvaro är Andreas Ståhl.

Lördag, 6 augusti, 15:00
Rynninge IK – ÖSK Ungdom
Grenadjärvallen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.