Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ny förlust för talanglaget

Det här börjar bli enahanda nu. ÖSK ungdom började matchen bra, höll spelet uppe, var aggressiva och skapade ett antal målchanser som man missade eller inte ens försökte att konvertera. Motståndarna slänger iväg några mer eller mindre slumpbetonade skott, som resulterar i mål. Så gick det den här gången. Positivt, (allting är ju relativt), var i alla att det inte var tveksamt spel i det egna straffområdet som låg bakom Rynninges mål – i alla fall inte de två första. De första två var nämligen riktiga kanonskott. Det första ivägskickat av Josef Mettou, som avlossade största kanonen en bra bit utanför straffområdesgränsen. Bollen gick över Simon Enqvist i ÖSK-målet och dök ner precis innan den skulle kollidera med ribban. Tvåan var en typisk Peter Lundberg kanon – mottagning på bröstet, vänding och ett hårt skott mot bortre. ÖSKarna jobbade matchen igenom med både tillåtna och otillåtna medel på att hålla honom felvänd, men en gång misslyckades man och då small det till. Enqvist chanslös igen. Och så var första halvlek till ända sånär som på några missade målchanser från gästernas sida.

I andra försökte ÖSK reparera misstagen från första halvlek. I hemmamötet på Behrn lyckades man ju vända ett 2-0 underläge, men medan Mettous långskott i första dök precis före ribban, så gjorde Adam Botvidssons skott i början av andra inte det. Klockrent i ribban, men med studs ut. En listig frispark (eller möjligen missad frispark) av Kalle Holmberg skarvas så när in av Miralem Malic, men Kalle Videhult i Forwardsmålet reagerar blixtsnabbt och lyckas stoppa bollen. Matchen avgörs sedan slutgiltigt efter en knapp timme. Gustav Källberg snubblar till och tappar bollen som sista man och Rynninges Ludde Malm kan snappa upp den och slå bollen i ÖSKarnas fotbollskista.

Efter det tredje målet resignerar ÖSKarna påtagligt. Håkan Juhlin byter in några av sina yngre spelare eftersom det hela ändå verkar rätt kört. Innan matchen är slut kan Rynninge sedan göra 4-0 efter det att ett antal ÖSKare dröjt sig kvar i anfallsposition, när de inte ha fått en straff för hands, som de tyckte att domaren borde ha uppmärksammat. De kvarvarande försvararna kan inte förhindra att Alexander Weckström gör 4-0 efter det att Rynningespelarna sågat sig igenom den utglesade försvarslinjen.

Efter matchen fanns det väl inte så mycket att positivt att sammanfatta om. ÖSKarna är fortsatt påfallande ineffektiva, medan Rynninge två första snygga men också tursamma mål kom att prägla förloppet under resten av matchen. Bäst för dagen i ett tämligen blekt ÖSK var mittfältets grovjobbare Viktor Lindqvist och Kevin Larsson. I anfallet ställde Kalle Holmberg en hel del frågor till Rynninges försvar, som dessa tyvärr hade alla de rätta svaren på.

Matchfakta: Rynninge IK – ÖSK Ungdom 4-0 (2-0)
23. 1-0 Josef Mettou
32. 2-0 Peter Lundberg
59. 3-0 Ludvig Malm
84. 4-0 Alexander Weckström

Publik: 70 (officiell siffra, men det var nog betydligt fler)

Gula kort (ÖSK)
Adam Bovidsson (sprang på/ihop med Videhult)
Kevin Larsson ! (blev nedbrottad av Weckström – oklart varför också Kevin varnades)

Laguppställning:
Målvakt: Simon Enqvist
Backlinje: Daniel Björnkvist, Gustav Källberg, Pontus Jakobsson, Simon Karlsson (65)
Mittfält: Viktor Lindqvist, Fedja Jelecak, Kevin Larsson
Anfall: Adam Botvidsson (69), Miralem Malic (79), Kalle Holmberg

Ersättare: Andreas Ståhl (65), Albin Ek (69), Muamer Sepic (79)
Kvar på bänken: Claus Pedersen (mv), Axel By, Haris Karahmet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.