Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Viktig seger i pojkallsvenskan

Filip Albertsson och Mirsad Tahirovic gjorde målen, då ÖSKs PAL-lag besegrade Sköndals IK.

ÖSKs pojkallsvenska lag gästades på onsdagskvällen av Sköndal i en match som hemmalaget helst borde vinna för att inte halka alltför mycket efter i tabellen. ÖSK som elitlag är ju garanterade en pojkallsvensk plats, men för att få spela i den högsta divisionen måste man förtjäna det resultatmässigt. Inför kvällens match hade det öppnats ett visst glapp upp till nedflyttningsstrecket, så en vinst var nödvändig för att föreningen skulle kunna behålla ett visst häng på möjligheterna till fortsatt pojkallsvenskt elitspel.

ÖSKarna, som av olika anledningar saknade en hel del spelare (semestrar etc.), började matchen bäst och dominerade spelmässigt under första halvlek. Det var dock gästerna som gjorde halvlekens enda mål – ett skott som Jonathan Herbst i ÖSK-målet släppte in vid första stolpen. Jonte hade nog räknat med ett inlägg i det läget.

I andra halvlek var sedan Sköndal, som i första halvlek nästan verkat nöjda med att låta ÖSK föra spelet, betydligt aggressivare. De pressade högre upp och ÖSKarna hade inte lika lätt att ta sig in på offensiv planhalva. Med 20 minuter kvar kom dock ett efterlängtat kvitteringsmål för hemmalaget. Det var Mirsad Tahirovic som nickskarvade in en frispark från David Johansson, lagkaptenen som i Oskar Fardelins frånvaro, fått ta ett steg tillbaka till mittbackspositionen.

Emra kunde glädja sig över att få se sin bror Mirsad kvittera Sköndals ledning.

Efter kvitteringen pressade ÖSK på ordenligt för ett vinstmål och det kom till slut med två minuter kvar av matchen. Ett långt inkast av Denilson in i straffområdet nickades ett antal gångar av både ÖSKare och Sköndalare (bland annat var Marcus Moore med i gröten) innan bollen hamnade hos en felvänd Filip Albertsson. Denne svarar för matchens enskilt bästa prestation genom att kontrollera bollen och sedan slå den otagbart på halvvolley i mål. Vild TV-pucksliknande glädje hos de svartvita, som jobbat hårt om än inte alltid så framgångsrikt matchen igenom.

Glada ÖSKare tackade publiken efter matchen.

ÖSK skall främst tacka Filip Albertsson för sin seger. Denne stod utöver vinstmålet för en enorm arbetsinsats och var otvetydigt planens dominant. Han hämmades dessutom av att han varnades redan i den första matchminuten för invändning mot ett domslut. I övrigt gjorde Adam Palm ett piggt inhopp efter att ha stått vid sidan av planen under några veckor. På mittfältet märktes Marcus Moore mest och i backlinjen tog mittbackarna David Johansson och Sebastian Heimeryd hand om det mesta som kom åt deras håll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.