Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Inget bud (än) på Wiktorsson

110720.
Karlskoga-Kuriren som håller koll på Degerfors A-trupp, rapporterar att än har det inte hänt något på värvningsfronten beträffande Degens mittback Christoffer Wiktorsson.
– Vi ligger lågt ett tag och ser vad som händer. Det finns mycket intresse generellt och så är väl några mer intresserade än andra, vi får se vad som händer. Det kan gå fort i fotboll, säger Wiktorssons agent Ivar Lidén.

Patrik Werner, tränare och sportchef hos Degen, bekräftar bildern och säger att just nu är allt lugnt och att man inte hört något från ÖSK om Wiktorsson.

Wiktorsson har mindre än 6 månader kvar på sitt kontrakt, vilket gör att det inte längre är nödvändigt att gå via Degerfors för att få tala med honom.

Fast å andra sidan. ÖSK behöver ha in en mittback snabbt som ögat och har man inte kommit längre än att alla inblandade parter säger att inget är aktuellt, så verkar det som om man i första hand tittar åt något annat håll.

110610. Försöksballongen Wiktorsson.
Degerfors duktige mittback Christoffer Wiktorsson sitter på en eftertraktad tillgång (i fotbollsspelarnas värld) – ett utgående spelarkontrakt. Nu försöker hans agent Ivar Lidén skapa lite intresse för sin spelare genom att tala med Karlskoga-Kurirens Jonathan Björck – eller om det nu är tvärtom. Björck kopplar i alla fall ihop Wiktorssons kontraktstatus med ÖSKs kommande mittbacksstatus och rör ihop en liten spiksoppa på dessa två ingredienser.

NA: Han kan ersätta Almebäck
Karlskoga-Kuriren: DIF riskerar tappa Wiktorsson i sommar.

OBS! Det är samma artikel, men den är rubriksatt för att passa den lokala läsekretsen.

Wiktorsson, som spelat både vänsterback och mittback, skulle säkert passa bra in i ÖSKs spelartrupp. ÖSK försökte faktiskt att locka över honom redan år 2009, men då bestämde han sig för att fortsätta två år till med bruksgänget.

Karlskoga-Kuriren: Wiktorsson nobbade spel i Örebro SK

I våras såg det för övrigt ut som om Wiktorsson skulle förlänga sitt utgående kontrakt. I alla fall trodde Degerfors (och/eller Karlskoga-Kuriren) det.
Karlskoga-Kuriren: Wiktorsson stannar i DIF

”Färdiga kontrakt” som inte blir påskrivna verkar vara något av en specialitet hos Degerfors. Det fanns ju ett sådant även i bakgrunden till Emil Bergers övergång till ÖSK förra året.

Även om Wiktorsson skulle passa bra in hos ÖSK med sin profil vänsterfotad back, så undrar jag om han verkligen är aktuell. Han har redan passat en gång på en invit från ÖSK och verkar alltså inte ha Sportklubben som något av sina favoritlag. Lennart Sjögren brukar ju säga, att man bara vill värva spelare som verkligen vill komma till ÖSK. Dessutom gör nog känslorna i Degerfors efter ”Berger-affären” att man nog hellre säljer sin spelare någon annanstans om det går.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *