Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Östgötskt efterspel

110628. ÖSK undviker straff.
NA skriver idag, att SvFF:s diciplinnämnd beslutat att inte bestraffa ÖSK för den banderoll som visades hos ÖSK-klacken i samband med bortamatchen mot IFK Norrköping. Bloggen är förvånad. Det omdiskuterade ordet anses så pass olämpligt att det skulle rendera varning vid en vanlig match och utvisning vid en ungdomsmatch om någon av domarna hörde det yttras under en match. Tydligen (förhoppningsvis) har man från SvFF:s sida insett, att man inte kan straffa klubbarna för vad som tycks och sägs på arenan.

110603. All heder åt Astrit.
Astrit Ajdarevic, som enkelt hade kunnat ge ÖSK och de före detta supportrarna ett tjuvnyp genom att berätta hur kränkt han kände sig, när han fick se den omdiskuterade banderollen, valde i stället att göra tvärtom. Till NA säger han, när banderollen kommer på tal:
– Jag har inga kommentarer till det. Det som händer på läktaren skiter jag fullständigt i.

Så för Tallinger & Co. föreligger nu den något märkliga situationen, att de skall försöka bötfälla ÖSK för att någon förmodad klubbsupporter har kränkt Astrit utan att denne ens känt sig kränkt. Men som vi vet från tidigare erfarenheter av Tallingers försök att skipa ”rättvisa” – för den mannen är allting möjligt.

Lasse Wirströms kommentar: Som att skjuta mygg med kanon

110602.
Svenska Fotbollförbundet har beslutat sig för att ta i med hårdhanskarna för att stävja vad man hos Förbundet uppfattar som mindre lämpligt beteende hos fotbollspubliken. Nyligen bötfälldes Djurgården med 25.000 kronor för att delar av publiken anses ha kränkt matchens domare. Nu hotas ÖSK av en liknande bot efter det att en banderoll som visades upp i samband med bortamatchen mot Norrköping.

ÖSKs möjligheter att undvika bestraffningen bedömer bloggen som mycket små. Det aktuella ordet som väckte anstöt skulle om det yttrades av en spelare under match rendera i en utvisning samt förmodligen flera matchers avstängning. Att hålla upp en banderoll med detta innehåll var ytterst olämpligt för att inte säga osmakligt. Kärnfrågan är dock, som bloggen ser det, huruvida klubbarna verkligen skall kunna hållas ansvariga för saker som de inte har någon som helst möjlighet att påverka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.