Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Segrare i Örebrocupen

110625. Bilder från finalmatchen.
Gert Boll var och såg finalmatchen och tog en hel del bilder från både match och prisutdelning.

110620.


ÖSKs lag besegrade Hammarby i klass P16 med siffrorna 2-0. (Klicka på bilden för en bättre upplösning).

ÖSKs 95-or förstärkta med David Johansson och Joakim Thuresson från 94-orna tog en säker seger då Örebrocupens final i klass P16 spelades på måndagsförmiddagen. ÖSKarna spela lugnt och säkert och ett starkt mittfält bestående av David Johansson, Filip Albertsson och Marcus Moore kväste de flesta av Hammarbys angreppsförsök i sin linda. Backlinjen och målvakten Jonathan Thuresson hade därför på det hela taget en rätt lugn dag på jobbet. Anfallsmässigt handlade det mesta om Lukman Murad, som hade god hjälp av de båda ex-KIFarna Adam Palm och August Wiklund som fick spela finalen på sin gamla hemmaplan.

ÖSK tog ledningen i första halvtid efter det att Lukman snappat upp en herrelös boll i farlig närhet av Hammarbys försvarsområde. Efter några snabba dragningar och lite slalomlöpning var han fri och rullade in bollen vid den ena stolpen. I den andra halvleken drygade Adam Palm påpassligt ut  ledningen till 2-0 på en retur efter efter det att ett skott från Lukman halvräddats.

ÖSKarnas seger kändes hur säker som helst. Efter det första målet fanns det ingenting som tydde på att Hammarby skulle orka eller förmå att vända matchen till sin fördel. Tvärtom var det ÖSK som vid flera tillfällen hade ytterligare möjligheter att bättra på sin målskörd.

Tidigare på morgonen spelade årskullens andralag i en av B-slutspelets semifinaler. För motståndet svarade Leppävaaran Pallo. Matchen slutade oavgjord 1-1 efter ett ÖSK-mål av Tarik Benca. Finnarna vann sedan den lottdragning som går under benämningen straffsparksläggning och tog sig på så sätt vidare till B-finalen, där de får möta Uppsala IF. Notabelt är att alla lagen i A- och B-finalerna kom från ÖSK lag 1:s grupp, så ingen lär kunna säga, att de fick en lätt resa till den slutliga segern.

Även ÖSKs andralag i klass P16 gjorde en bra turnering och var ytterst nära att ta sig till B-finalen. (Klicka på bilden etc.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.