Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Blandade resultat i Söder

I skuggan av Örebrocupen mm. har även ÖSK Söder spelat en del fotboll. Resultaten har varit blandade – bra för damerna och mindre bra på herrsidan.

ÖSK Söders div 5 lag var igår på Björkvallen i Latorp och fick stryk med hela 4-0. Inget vidare resultat med resultatet att det unga laget behåller sin mittenplacering i tabellen när halva serien är spelad. I fortsättningen blir det fotboll i ingenmansland för laget, verkar det som.

Söders tredjelag, som håller till i den lägsta divisionen, mötte Hovsta 2 i en match som man utifrån tabellsituationen borde ha kunnat vinna. Det gjorde man ändå inte. Det blev förlust med 3-1. Sharma Ahmet fjorde Söders mål på straff, men då hade redan Hovsta gjort tre mål.

ÖSK Söders damlag tillhör den trio som på ett visst avstånd jagar serieledarna och uppstigningskandidaten Västerås BK 30. I lördags besegrades falulaget Korsnäs IF med 5-0. Serietabellen har nu spruckit upp ordentligt. Närmast efter ÖSK Söder ligger just Korsnäs, men avståndet mellan de två lagen är hela 9 poäng efter 8 matcher. Söders damer har nu gjort klart sin vårsäsong och nästa match är inte förrän några dagar in i augusti.

ÖSK Söders andralag, som framträder under artistnamnet ÖSK Ungdom, spelade sin sista ”vår”match i kväll. Nora/Pershyttan besegrades med 8-0. Med halva serien spelad så har tjejerna tagit tätplatsen före Öfre Adolfsberg. Båda lagen har lika många poäng men ÖSK-orna har en klart bättre målskillnad. Även om laget kan hålla topplaceringen säsongen ut är det inte aktuellt med en uppflyttning till div 2. Då skulle nämligen farmaravtalet med ÖSK Söder få lov att skrotas och det vill man inte. Laget kommer således att fungera som talanglag för div 2-laget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.