Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Två förlorare i örebroderbyt

Det var ovanligt tyst i båda omklädningsrummen efter örebroderbyt mellan ÖSK Ungdom och Rynninge IK. Antagligen för att man på båda ställena tyckte, att man missat att bättra sitt tabelläge med ytterligare tre poäng. Rynninge tappade en till synes säker 2-0 ledning i paus. ÖSK Ungdom förmådde inte att forcera in ett vinstmål, trots att motståndarna tvingades att spela med 10 man den sista kvarten.

Svagt försvarsspel vid fasta.
Efter en bra försvarsinsats mot Assyriska BK förra veckan hoppades ÖSK Ungdoms tränare Håkan Juhlin, att han skulle få se en fortsättning denna vecka. Men försvarsinsatsen under första halvlek var inte bra. Rynninge dominerade totalt vid de fasta situationerna och det var signifikativt att båda deras mål kom på andrabollar efter hörna. ÖSKarna lyckades inte rensa bort bollen och i stället hamnade den i den egna buren. Dessutom var det faktiskt bud på ett tredje mål av samma anledning, men den bollen rensades som tur var bort av en försvarare på mållinjen.

ÖSK hade visserligen också en del chanser, främst tack vare Daniel Björnkvists raider efter högerkanten. Närmast en reducering var nog Adam Botvidsson som i halvlekens sista minut fick bra träff på ett av Daniels inlägg, men tyvärr var inte riktningen den rätta.

Omstuvningar i andra.
Inför andra halvleken ändrade Håkan en del i sin laguppställning. Viktor Lindqvist som inte lyckats så bra fick stå åt sidan. Hans plats på mittfältet övertogs av Kalle Holmberg, som haft en tämligen anonym tillvaro som vänsterytter i första halvlek. På Kalles plats kom Anel Coralic in. Omstuvningen i laguppställningen i kombination med några sanningens ord som Håkan stått för i halvtidspausen blev den medicin, som den här gången i alla fall räddade en poäng för ÖSKs talanger. Andra halvlek gick helt i hemmalagets tecken. Rynninge kom inte alls åt bollen på samma sätt som i första och ÖSKarna hittade varandra betydligt bättre. Kalle Holmbergs trivdes betydligt bättre i positionen som tillbakadragen anfallare/framskjuten mittfältare och visade prov på både sina aggressiva bollstölder och luriga framspelningar vid flera tillfällen.

Det var också Kalle som låg bakom reduceringsmålet. Anel Coralic gjordes ner av Joakim Signell, som tilldelades ett gult kort för tacklingen. Kalle slog sedan en väl avvägd inåtskruvad frispark mot den bortre ytan, där ett olyckligt Rynningehuvud nicktouchade in bollen.
– Det var världsklass på den frisparken, tyckte Håkan efter matchen. Det var det kanske ändå inte, men den var riktigt, riktigt bra. Just vid den här typen av frisparkar där försvaret tvingas att springa bakåt kan allt hända och det gjorde det vid det här tillfället. Så även om Kalle inte har fått någon officiell assist för självmålet så får han en inofficiell av mig.

Efter reduceringen ökade givetvis energinivån hos hemmalaget och man skapade en hel del utan att dock få till det. Men med 20 minuter kvar kvitterar så ÖSK mycket snyggt genom Fedja Jelecak. Fedja slänger sig fram och språngnickar in ett inlägg från högerkanten med David Rohlén som avsändare. Att mittbacken Rohlén slår sådana inlägg från högerkanten kan ju verka en smula underligt, men David vet man aldrig riktigt var man har.

Robert Dahm utvisad.
Fem minuter senare reduceras Rynninge till 10 man efter det att Robert Dahm fått ett rött kort för en alltför kärvänlig omfamning av Anel Coralic, när denne var på väg att springa sig fri. Kanske lite väl hårt dömt, Anel var inte igenom och det fanns försvarare innanför, som hade kunnat genskjuta honom utan något större besvär.Som så ofta sker vid den här typen av situationer verkade det sedan som om ÖSKarna andades ut lite väl mycket och för tidigt. Intensiteten sjönk och anfallsförsöken rann i allmänhet ut i tomma intet mot ett väl samlat Rynningeförsvar.

Så matchen slutade oavgjord, vilket väl ingen av lagen egentligen var nöjda med eller betjänta av.

Bra debut från start av Albin Ek.
Efter matchen var Håkan Juhlin framför allt nöjd med Pontus Jakobssons insats. Pontus neutraliserade så gott som totalt Rynninges storskytt Peter Lundberg. Det gäller att hålla den tunge och kraftfulle Lundberg felvänd och det lyckades Pontus bra med. Plus även till Albin Ek som kom in och gjorde sin första div 2-start – dessutom på den för honom något ovana positionen som vänsterback. Han brukar ju normalt återfinnas högra upp i banan. Det var dock inte något som märktes i Albins agerande, även om han hade lite besvär med snabbe Pontus Pers några gånger i första halvlek. Håller Albin sig bara hel i fortsättningen (det har ju varit hans problem under två års tid), så kan han nog räkna med fler uppdrag i startelvan. På mittfältet sprang Adam Eriksson och Kevin Larsson som vanligt kopiöst mycket, speciellt i andra halvlek eftersom Kalle Holmberg inte går ner så djupt i banan, som Viktor Lindqvist eller Gustav Källberg brukar göra. Fedja Jelecak visade återigen vilken klok spelare han är och dessutom var det nog premiär för mål genom språngnick för hans del.

Matchfakta: ÖSK Ungdom – Rynninge IK 2-2 (0-2)
05. 0-1 Anton Karlsson
33. 0-2 Joakim Signell
53. 1-2 Självmål (Kalle Holmberg)
70. 2-2 Fedja Jelecak (David Rohlén

Publik: 217 (vilket måste vara publikrekord för ÖSK Ungdoms del)

Gula kort: Inga för ÖSK Ungdom

Laguppställning:
Målvakt: Simon Enqvist
Försvar: Daniel Björnkvist, David Rohlén, Pontus Jakobsson, Albin Ek
Mittfält: Viktor Lindqvist (46), Adam Eriksson, Kevin Larsson
Anfall: Adam Botvidsson (89), Fedja Jelecak, Kalle Holmberg

Ersättare: Claus Pedersen (mv), Axel By, Anel Coralic (46), Haris Karahmet, Simon Karlsson, Muamer Sepic (89)

Rynninge IK: ÖSK och Rynninge spelade lika.
NA: Oavgjort i vänskapligt derby
ÖSK: Oavgjort i derbyt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.