Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen 2011

Örebrocupen spelas i morgon med ÖSK Ungdom som en av arrangörerna. Det blir som vanligt en massiv turnering. NA skriver idag, att det är 467 anmälda lag med totalt 5000 (!) spelare. Till det kommer dessutom alla till- och medresta supportrar, föräldrar och ledare. 1.450 matcher skall spelas på 52 olika planer. Turneringens fotbollsmässiga hjärta ligger som vanligt på Rosta Gärde, men det spelas fotboll så gott som överallt i Örebro. Tyvärr verkar det som om vädret inte blir det allra bästa med en hel del regn under perioden fredag – måndag. Det är bara att hoppas att planerna håller. Lite regn skadar ju inte mer än möjligen glassförsäljningen, men det gäller ju att hinna/kunna bli torr mellan matcherna också. Jag skulle kunna tänka mig att örebrolagen har en viss fördel vid dålig väderlek.

ÖSK Ungdom har anmält 20 lag till turneringen. I samtliga pojkklasser (10-16) har man minst två lag med. I flickklasserna är det glapp i några av åldersgrupperna. Bloggen kommer i görligaste mån att försöka följa de tre pojkklasser där det finns spelare som den känner igen – alltså P14, P15 och P16. I samtliga dessa klasser har man toppat sina lag – i P14 som förberedelse för Sverigecupen, i P15 som förberedelse för ÖSKs egna elitturnering Elite Hotel Cup som spelas i slutet av juli. P16 spelar cupen för sista gången och vill nog väldigt gärna slå Forward mfl. lag som man tampats med i pojkklasserna under många år.

Intressanta hållpunkter under fredagen.

11.00  ÖSK P16 lag 1 – Uppsala IF spelar på Trängen plan C
13.00  ÖSK P14 lag 1 – Bele Barkarby spelar på Ekäng plan C
14.00  ÖSK P15 lag 1 – Eneby  spelar på Ekäng plan D
18.00  ÖSK P16 lag 1 – Svärtinge spelar på Pettersberg plan A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.