Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Talangutveckling hos ÖSK Ungdom

ÖSK och ÖSK Ungdom informerar idag på sina hemsidor om det utökade talangutvecklingsprogrammet som ÖSK Fotboll (Elitfotboll?) finansierar för ÖSK Ungdoms räkning. Antalet talangutvecklare har utökats från två till fyra och en delvis ny åldersstruktur tillämpas. Tidigare har de två talangutvecklarna Peder Hessel och Björn Juhlin jobbat med åldersgruppen 13- 16 år. I den nya organisationen med fyra talangutvecklare fördelas ansvaret på följande sätt:

Peder Hessel: Spelare i åldern 14 – 15 år.
Björn Juhlin: Spelare i åldern 12 – 13 år.
Muharem Terzic: Spelare i åldern 10 – 11 år.
Patrik Milleskog: Spelare i åldern 8 – 9 år.

Terzic och Milleskog är nya namn för min del. Lite sökande på internet ger vid handen att Terzic, som redan tidigare arbetat i ÖSK-organisationen, är en pensionerad idrottslärare med en hel del meriter på utbildningssidan. I mars medverkade han i en fotbollsskola i Torsby och i samband med denna presenterades han på detta sätt. Helt klart en intressant bakgrund för uppdraget. Milleskog spelade av allt att döma fyra allsvenska matcher för Sportklubben under åren 1992 och 1993.

Resultatet av den hittillsvarande talangutvecklingsverksamheten ute vid Ekäng har väl redan kunnat noteras i och med att ÖSK Ungdom märks betydligt mer i den lokala ungdomsfotbollen. Tidigare dominerade BK Forward och Karlslunds IF pojkfotbollen, men under senare år har ÖSKarna definitivt flyttat fram sina positioner. Träningsförutsättningarna har dessutom förbättrats radikalt i och med att ÖSK Ungdoms egenfinansierade konstgräsplan på Ekäng kom till stånd.

Tillägg: Läs gärna kommentaren från Erik Beijer, som tränat för Terzic. Av vad jag hörde igår så tränade han den framgångsrika ÖSK Ungdomskull, som bland annat innehöll Nordin Gerzic och Mirza Jelecak. Fast jag frågar mig om det är rätt att använda en sådan resurs för att träna/leka med spelare i 10-11 årsåldern.

1 kommentar – kommentera

Erik Beijer

Muharem Terzic har själv spelat i Röda Stjärnan, är professor i fotboll(!) och alpin skidåkning efter universitetsstudier i forna Jugoslavien som han flydde från på 90-talet. Han fick togs in i ÖSK ungdomsverksamhet utan att man visste hans kompetens och fick ansvara för målvakternas (fys-)träning för oss i Pojkallsvenskan… Han har ett enormt kunnande om och en ännu större passion för fotboll och pedagogik. Jag har aldrig varit i så bra form som under hans ledning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.