Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Senior-DM i kväll

110609 kväll.
Eftersom ÖSK hade en dubbelbokning på matchsidan blev det Marieberg för bloggens utsände och distriktscupen fick klara sig utan påhälsning. Av en artikel i NA att döma bjöds åskådarna på en tight och förmodligen spännade andra havlek. Lillån var smarta och väntade med att ta straffsparkarna tills andra halvlek började och inkasserade då tre bonusmål. Efter en mållös första halvlek måste det ha känts som en riktigt tuff uppgift för ÖSKarna att i andra halvlek behöva göra fyra mål samtidtgt som man håller det egna målet rent från påhälsningar.

Uppgiften klarades dock av efter det att Daniel Björnkvist (tydligen ytter denna kväll) och playmakern  Haris Karahmet bytts in. ÖSKs målgörare var Fedja Jelecak, Haris Karahmet, Muamer Sepic. Det fjärde och matchavgörande målet var en instyrd frispark slagen av Albin Ek. Detta i den 89:e minuten. Så värst mycket tightare än så kan det nog inte blir. Efter 90 minuter är det ju så att det blir straffsparkstävling om vem som skall få avancera och sådana kan som bekant sluta lite hur som helst.

NA: Stark vändning av ungt ÖSK
ÖSK (110610): Seger mot Lillån i distriktscupen

I nästa omgång kommer ÖSK att få möta segraren i matchen mellan Sturehov och Marieberg. Efter att ha sett båda dessa lag spela mot ÖSK Söder måste hag nog håll Sturehov som favoriter och samtidigt notera, att de nog blir en tuffare motståndare än vad Lillån nog var.

110609.
ÖSK går i kväll in i årets distriktscup. På Lillåvallen kommer man att möta Lillån FK i en åttondelsfinal. Jag hade trott att ÖSK eventuellt skulle använda sig av matchen som en uppmjukning för spelare från A-truppen efter deras veckolånga minisemester. Det verkar dock inte bli på det sättet. Av en notis i papperstidningen framgår att det blir talangtruppen som får ta hand om matchen. Håkan Juhlin säger till tidningen att han i första hand kommer att matcha spelare som inte fått spela så mycket i div 2. Bland annat öppnar han för att Lukman Murad kommer att få vara med.

En viss konkurrens om ÖSK Ungdoms talanger blir det nog i kväll eftersom även ÖSK Söder brukar låna en del spelare som förstärkning av sitt div 5-lag. Och Söder spelar i kväll en svår bortamatch mot Marieberg. Samtidigt finns det onekligen en del spelare även i A-truppen som nog skulle må bra av att få spela en match som gäller något i stället för att bara träna. ÖSK Ungdom spelar en tuff match mot Assyriska BK i Göteborg redan på lördag. Därför vill nog Håkan inte slita alltför mycket på sin egen startelva.

Förutsättningar för kvällens match är att Lillån kommer att få ett antal bonusstraffar. Fem stycken skriver NA, men jag tror faktiskt att det blir hela sju bonusstraffar som Lillån får. Om straffskyttarna i Lillån håller någorlunda klass spelar det dock inte så stor roll om det blir fem eller sju straffar eftersom maximalt tre straffmål får räknas.

Tillägg: ÖSK har nu lagt ut truppen på sin hemsida. Tydligt är att ÖSK Söder får lov att försöka klara sig med eget folk i kväll. De här spelarna åker till Lillån:

Från A-truppen.
Peter Rosendal

Från Talangtruppen/ÖSK Ungdom.
Daniel Björnquist
David Rohlén
Kevin Larsson
Muamer Sepic
Albin Ek
Adam Eriksson
Axel By
Fedja Jelecak
Pontus Jacobsson
Haris Karahmet

 

Från Talang/PAL-truppen
Jonathan Thuresson (mv, -94)
David Johansson (-94)
Filip Albertsson (-95)
Stefan Hannason (-94)
Lukman Murad (-96)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.