Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Blandat i de regionala serierna

Bra insatser av målgöraren Adam Palm och målvakten Jonathan Herbst räckte inte till några poäng då ÖSK mötte Karlslund.

Förlust mot Karlslund.
ÖSKs 95-or fick på Nationaldagen finna sig i smäleken att förlora mot lokalkonkurrenterna från Karlslund. Annars började det hela rätt så bra. KIF fick en tidig straff, som de slog vid sidan av målet och några anfall senare tog ÖSK ledningen genom den fd. KIFaren Adam Palm, som slog en retur i mål efter ett hårt stolpskott från Simon Glännestrand. Men mycket roligare än så blev det tyvärr inte. De ett år yngre KIFarna var kvickare och mer tekniska än ÖSKs mer storvuxna lag. Länge höll Jonathan Herbst laget kvar i ledningen med några riktigt svettiga räddningar, men med några minuter kvar av första halvlek kunde gästerna utjämna.

I andra halvlek med en rätt kraftig medvind dominerade KIFarna spelmässigt även om ÖSK nu och då fick till rätt så bra anfall. Det såg länge ut som om matchen skulle gå mot ett oavgjort resultat, men precis som i första halvlek gjorde KIF ett mål, när domaren mer eller mindre börjat fundera på när han skulle blåsa av. Det sista målet var för övrigt mycket snyggt – en bicycleta från en position strax utanför mål. Den gick in precis vid det närmsta krysset. inte mycket att göra åt det och rent spelmässigt var det väl inte så mycket att säga om att Karlslund vann matchen. De spelade bättre den här gången. ÖSK leder trots förlusten serien där alla slår varandra med 2 poäng före IFK Eskilstuna. Vinner KIF sin hängmatch kommer även de att vara två poäng efter. Så ÖSKarna har trots allt fortfarande allt i sina egna händer (eller kanske snarare fötter).

Vinst i Karlstad.
Bättre gick det för ÖSKs 15-åringar som var i Karlstad och mötte Carlstad United. Trots underläge i paus med 1-0 efter ett tidigt motståndarmål vände laget till seger med 3-1. Henning Nordvall kvitterade och Anton Granström slog sedan in både tvåan och trean. Jag talade med Jesper Hallgren, en av lagets tränare, medan vi tittade på 95-orna och han var mycket nöjd med lagets prestation. Laget visade en bra moral, som kunde jobba sig in i matchen och vinna den. I första halvlek hade man en hel del chanser att utjämna utan att lyckas, men i andra halvlek lossnade det och då fick man tre mål som belöning för hårt arbete.

För Peter Fardelins foton från Ekäng, klicka på Läs mer – länken.

Bilder från ÖSK – Karlslunds IF.

Lukman Murad anfaller

Marcus Moore hade det jobbigt mot pigga KIFare

Andreas Nydahl har KIF-målet i sikte

Lukman Murad anfaller

Oscar Fardelin steget före mot Karlslund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.