Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ny förlust för ÖSK U

Viktor Lindqvist och Anel Coralic var ÖSKs målgörare mot IK Gauthiod

Tidig straffmiss.
Det vill sig fortfarande inte för ÖSKs talanglag. Trots ett tidvis massivt spelövertag blev det återigen motståndarlaget som hade ”turen” på sin sida. Serieledande IK Gauthiod såg faktiskt inte alltför märkvärdiga ut, men när det tidigare så målsnåla laget får göra tre mål så räckte inte ÖSKs två. Hemmalaget var på god väg att för en gång skull få en kalasstart när Adam Botvidsson fälldes i Gauthiods straffområde innan matchklockan ens hunnit till två minuter. Den normalt så säkra straffskytten Fedja Jelecak slog dock straffen i målvaktshöjd och inte bättre än att Gauthiods Tobias Wennergren (förra året hos FC trollhättan i Superettan) kunde greppa den.

Klassmål gav Gauthiod ledningen.

Det blev i stället gästerna som kunde ta en tidig ledning efter knappa kvarten. Klas Bohman mötte ett inspel och vrickchippade (eller hur man nu skall beskriva det) bollen i en båge över Simon Enqvist i ÖSKsmål. ”En väldigt bra prestation. Det var allsvensk klass på det målet”, tyckte ÖSKs Håkan Juhlin efter matchen. ÖSKarna gav dock inte tappt utan anföll friskt halvleken igenom. Speciellt på högerkanten lämnade Gauthiod stora ytor fria, vilka Daniel Björnkvist och Adam Botvidsson inte var sena att utnyttja. Längre än till inspel kom man dock inte. Gauthiods stabila mittbackar hade tillsammans med sin greppsäkre målvakt ett klart övertag i straffområdet. Närmast en kvittering var nog Kalle Holmberg som fick ett bra läge ungefär vid straffpunkten, men i tidsnöd så gick hans skott över.

Tidiga mål i andra.
Andra halvlek började sedan riktigt bra för ÖSK, när Viktor Lindqvist framspelad av Anel Coralic kunde kvittera med ett skott från straffområdesgränsen. Skottet tog på en försvarare, ändrade riktning och ställde målvakten helt. Glädjen över kvitteringen varade dock bara några minuter. I den 53 minuten tog Gauthiod på nytt ledningen. Denna gång genom en hörna som nickades in vid bortre. Tyvärr missade domaren vid det tillfället att ÖSKs målvakt trycktes ner av en motståndare, vilket gjorde att Simon inte hade möjlighet att ta den inte alltför hårda nicken.

Trots att man för andra gången hamnat i underläge fortsatte ÖSKarna sina anfallsförsök, i denna halvlek företrädesvis på den vänstra kanten med Anel Coralic som angreppskoordinator. Men precis som i första halvlek hade man svårt att komma till avslut, utan möjligheterna tråcklades oftast bort i stället för att avslutas. Med 10 minuter kvar drog sedan Gauthoid ner rullgardingen för matchen genom att göra 3-1 efter en del tveksamheter i försvaret vid en motattack. Vid det laget hade värmen sugit en hel del must ur båda lagen, vissa Gauthiodspelare ser väldigt trötta ut och hos ÖSKarna hade passningskvaliteten sjunkit avsevärt.

Sen reducering hjälpte inte.
Ett litet hopp tändes när ÖSK genom Anel Coralic kunde reducera till 2-3 med några minuter kvar. Adam Eriksson spelade bollen till Anel, som vände bort en försvarare vid straffområdesgränsen och halvskymd skjuter ett inte alltför hårt men mycket välplacerat skott nere vid ena stolproten. Wennergren hann inte ner för att mota bort bollen. ÖSK gick sedan ner på en trebackslinje och försöker traditionsenligt att forcera in ytterligare ett mål, men vid det här laget tröt krafterna och gästerna från Grästorp kunde relativt enkelt avstyra attackförsöken.

Starkt mittfält dominerad spelmässigt.
Trots förlusten fanns det väl en del spelmässigt som var positivt. ÖSKarnas mittfält som för dagen spelade med två defensiva positioner (Adam Eriksson och Viktor Lindqvist) samt en offensiv (Kalle Holmberg) dominerade påtagligt spelet från straffområde till straffområde. ÖSKarna anföll företrädesvis till höger genom Daniel Björnkvist i första halvlek och via Anel Coralic till vänster i den andra. Båda skapade en hel del möjligheter för sina offensiva kolleger utan att det dock resulterade. Förmodligen hade det dock varit bättre med lite mer variation i hur anfallsspelet lades upp. Simon Enqvist i ÖSK-målet var i princip sysslolös och kan inte lastas för något av baklängesmålen.

Matchfakta: ÖSK Ungdom – IK Gauthiod 2-3 (0-1)
14. 0-1 Klas Bohman
48. 1-1 Viktor Lindqvist (Anel Coralic)
53. 1-2 Emil Svensson
80. 1-3 Emil Svensson
87. 2-3 Anel Coralic (Adam Eriksson)

Publik: 128

Gula kort (ÖSK): Viktor Lindqvist, Kalle Holmberg och David Rohlén. Samtliga för hårt spel.

Laguppställning:
Målvakt: Simon Enqvist
Backar: Daniel Björnkvist, David Rohlén, Pontus Jacobsson, Simon Karlsson (46)
Mittfält: Viktor Lindkvist (82), Adam Eriksson, Kalle Holmberg
Anfall: Adam Botvidsson, Fedja Jelecak, Anel Coralic

Ersättare: Nils Carlsson (mv), Axel By (46), Albin Ek, Haris Karameht, Kevin Larsson (82), Muamer Sepic

SR P4 Örebro: Tungt för KB och ÖSK ungdom (intervju med Håkan Juhlin)
Nya Lidköpings-Tidningen: Seger – Gauthiod behåller serieledningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.