Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Botten mot toppen

Efter en klen säsongsinledning börjar det nu se lite jobbigt ut för ÖSKs talanglag. Bara en poäng i snitt efter sju spelade matcher räcker inte till mer än kvalplatsen och i springan till lagen ovanför kvalstrecket börjar det sippra in en del dagsljus. En trepoängare vore därför välkommen för att inte säga nödvändig. Frågan är dock om den kommer att komma mot lördagsmotståndaren IK Gauthiod från Grästorp. Västgötarna leder till mångas överraskning serien trots att de har en match mindre spelad än tvåan Rynninge och trean Gunnilse.

Målsnåla motståndare
.
Gauthiod släpper nästan inte in några mål – å andra sidan gör de också väldigt få. Målskillnaden efter de första sju matcherna är 8-5. Som jämförelse kan nämnas att ÖSK med seriens näst sämsta försvarsspel så här långt klockar in med målskillnaden 11-17.

Av rapporterna från tidigare matcher att döma är lördagsmotståndarna ett storvuxet lag som är tunga att möta. IK Gauthiod som motståndare är en ny bekantskap för ÖSK, men en av deras spelare har faktiskt redan visat upp sig på Behrn Arena. Mittfältaren Anders Mogren medverkade i höstens testmatch för två år sedan och imponerade så pass mycket att ÖSK gjorde upp med honom att han senare skulle komma upp för att köra någa dagar med A-truppen. Någon sådan träning blev det dock inte eftersom en stressfraktur höll Mogren borta från spel under större delen av den förra säsongen. Och sedan dess har ju ÖSK skaffat sig ett knippe yngre mittfältare.

ÖSK Ungdom.
För ÖSKs talanglag börjar poängbehovet att bli akut. Det enda positiva i dagsläget är väl egentligen att de två lagen på nedflyttningsplats, KB Karlskoga och Götene IF, inte heller tar så värst många poäng. Även om det i de flesta lägen är vanligt att önska sig fler mål så har jag en känsla av att Håkan Juhlins prioriteringar nu i första hand handlar om att stadga upp försvarsspelet. En poäng mot serieledarna genom att inte släppa till något bakåt måste därför anses som ett godkänt resultat.

En osäkerhetsfaktor inför eftermiddagens match är hur vädret kommer att påverka spelarna. Väderleksutsikterna förutser högsommarvärme kring 25-strecket, vilket i kombination med konstgräset brukar innebära att det blir väldigt varmt. Frågan är vilket lag detta kommer att passa minst illa? ÖSKarna brukar dock klara av den här vädertypen rätt bra – frågan är hur de förmodligen betydligt tyngre gästerna gör det.

ÖSK har inte lagt ut någon information om matchen på sin hemsida, så beträffande truppens sammansättning får vi sväva i ovisshet tills dess att domaren Patrik Larsson från Borlänge blåser igång matchen.

ÖSK Ungdom – IK Gauthiod
Behrn Arena, 4:e juni kl. 14:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.