Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Tvåmålsvinst för P95-orna

Poängfixare mot Carlstad United. Målvakten Armin Keljalic flankeras av Tarik Benca och Adam Palm.

 

När ÖSKs 95-or möter Carlstad United är det lite av derbystämning över tillställningen. Lagen känner varandra så väl att en medåkande förälder kollade in några för honom okända ÖSKare med bloggens utsände. Men de flesta kände han igen utan hjälp och de han inte klarade av var spelare som anslutit under det senaste året.

Från att ha varit det förlorande laget i sammandrabbningarna under tidigare år tog ÖSK-arna över ledarskapet förra året, så värmlänningarna var klart motiverade för en bortavinst då lagen möttes på Ekäng i den regionala 16-årsserien.

ÖSK fick starta med vinden i ansiktet under den första halvleken men höll jämna steg med gästerna utan att något av lagen fick något egentligt övertag. I andra halvlek var det hemmalagets tur att få ha vinden i ryggen, men det var ändå gästerna som hade mer av spelet. ÖSKs farligheter uppstod oftast genom snabba motattacker. Det var också två sådana som resulterade. En knapp kvart in i halvleken ger Tarik Benca mycket snyggt hemmalaget ledningen. En lång passning från mittbacken Fredrik Felle ger Tarik möjligheten att gå mot mål. Han skär in framför en av mittbackarna och lobbar sedan mycket behärskat över gästernas målvakt, som kommit ut på halvdistans. Ett fint mål av Tarik som flera gånger ställde riktigt svåra frågor till CUs backline.

Efter målet fortsatte den värmländska pressen, men med två minuter kvar av matchen punkterar lagets två karlslundsimporter matchen genom ett andra mål. August ”Agge” Viklund frispelar Adam Palm på högerkanten. Vinkeln blir rätt snäv, men Adam har redan tidigare visat att han kan göra mål ur sådana positioner och det gör han även denna gång.

I hemmalaget håller Armin Keljalic sitt mål rent vid några tillfällen tack vare riktiga fingertoppsräddningar. I backlinjen delade Filip Jonsson och Jonathan Gunnarsson på lagkaptensskapet och skötte både den sysslan och försvarsspelet riktigt bra. August Viklund var effektiv på det centrala mittfältet dit han för denna match flyttats från en av ytterpositionerna, där han oftast spelar. Kul också att se spelare som Sean Afshar och Lucas Kasselia, som inte får vara med så ofta i de här sammanhangen, komma in och jobba bra på mittfältet. I anfallet märktes de två målskyttarna mest.

I och med segern behåller laget serieledningen två poäng före IFK Eskilstuna och tre före IFK Norrköping. ÖSK-arna har dessutom en match mindre spelad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.