Trist enpoängare på Behrn Arena

Det suger att tappa poäng på hemmaplan – även när man räddat en poäng. Anel Coralic efter 2-2 matchen mot Tibro.

Trist framför allt därför att det här var en match som ÖSK Ungdom borde ha vunnit. Normalt brukar mungiporna peka uppåt hos lag som två gånger hämtat upp underlägen, men efter dagens match var det bara besvikna miner hos de svartvita. Gästerna från Tibro hade heller inte så mycket att hurra över. De tappade sin ledning två gånger, fick en man utvisad i mitten av den andra halvleken, men verkade ändå vara på väg mot en ny trepoängare tack vare tur, en väldigt duktig målvakt samt mycket svartvit oskärpa. Men med sju minuter kvar kunde ändå den precis inbytte Anel Coralic slå in kvitteringsmålet på ett inlägg från Adam Botvidsson.

Dåligt spel i första.
I första halvlek visade hemmalaget upp en provkarta på saker som man inte lyckats så bra med den här säsongen. Bristande noggrannhet i försvarsspelet bäddade för två mål till gästerna. På mittfältet hittade man inte varandra och framspelningarna mot anfallarna bestod mestadels av raka och för hårt slagna bollar, som seglade över backlinjen fram till en tacksam motståndarmålvakt.

Det var egentligen först efter det att Tibro tagit ledningen efter 35 minuters spel, som man skärpte till sig hos hemmalaget. Plötsligt började attackerna se mer meningsfulla ut. Inbytte Miralem Malic skapade en hel del på vänsterkanten (Gustav Källberg fick gå av tidigt med en fotskada). Kvitteringen kom därför inte oväntat med två minuter kvar. Tibro, som matchen igenom haft svårigheter med att freda sitt straffområde, släppte ett läge till Fedja Jelecak, vars skott tog i ribban, varpå Fedja själv nickade in returen. Ett perfekt läge att gå till halvtidsvilan med om det inte varit så att Tibro hann med att ta ledningen ytterligare en gång. Duktige Messi-kopian Uthen Chaisamrong lyckades lura en trio ÖSK-försvarare i sin löpning mot straffområdet. Väl där placerade han sitt skott nere vid Claus Pedersens vänstra stolprot.

Bara ett lag på plan i andra.
I andra halvlek var det sedan bara ett lag på plan. Ett lag som visade upp en provkarta på hur man inte gör mål trots överlägset spel. Lars-Erik Anttonen som skötte ÖSKs statistikavdelning räknade ihop åtta halvchanser och fyra helchanser under andra halvlek och det var nog i underkant. Tibro hade en som i och för sig var riktigt bra – ett långskott som Claus med en viss möda kunde mota över målet. Men i övrigt var det bara svartvita avslut. I den 67:e minuten reduceras Tibro dessutom till 10 man efter det att en av deras mittbackar (Martin Gertsson) utvisats efter sitt andra gula kort. Helt onödigt försökte han bryta en crosspassning med handen och hade oturen att snudda bollen. Efter utvisningen blev ÖSK-pressen ännu intensivare och laget producerar ett misslyckat målförsök i minuten verkade det som. Med ca. 10 minuter kvar går Julle ner på en trebacklinjen och byter in Anel Coralic mot David Rohlén. Anel kan sedan göra mål med sin första bolltouch. Ett bra ÖSK-anfall går via Kevin Larsson ut till Adam Botvidsson som skickar in bollen i straffområdet. Anel tar bollen på volley och slår den via markstuds (?) i mål. Efter kvitteringen fortsätter ÖSK att mata på, men något mer mål blev det inte.

Kalle Holmberg bäste ÖSKare.
ÖSKs Håkan Juhlin var efter matchen rejält besviken efter matchen. En sådan här match skall vi bara vinna, tyckte han, men vår egen ofärdighet samt en mycket bra motståndarmålvakt gjorde att vi bara fick in ett mål. I bedrövelsen ville han dock ge plus till Kalle Holmberg samt de två inhopparna Miralem Malic och Kevin Larsson. Den senare verkar för övrigt ha hur mycket spring som helst i sina ben. Han spelade hela testmatchen (60 minuter) mot A-truppen, i tisdags. Han spelade hela matchen med Söder igår mot IFK Askersund trots att han fick krampkänningar mot slutet. Idag kom han sedan in och såg ut som om han inte fått springa något alls på en vecka. Positivt var det också att se Oskar Johansson spela 90 minuter efter hans skadeuppehåll och inhopp i den förra omgången.

Matchfakta: ÖSK Ungdom – Tibro AIK 2-2 (1-2)
34. 0-1 Mårten Gustafsson
43. 1-1 Fedja Jelecak
45. 1-2 Uthen Chaisamrong
83. 2-2 Anel Coralic

Publik: 110

Varningar för ÖSK
Oskar Johansson, David Rohlén och Miralem Malic, samtliga för mer eller mindre vårdslöst spel (mest mer).

Laguppställning
Målvakt: Claus Pedersen
Försvarare: Daniel Björnkvist, Oskar Johansson, Pontus Jakobsson, David Rohlén (82)
Mittfält: Gustav Källberg (27), Adam Eriksson, Viktor Lindqvist (57)
Anfall: Adam Botvidsson, Fedja Jelecak, Kalle Holmberg

Ersättare: Simon Enqvist (mv), Miralem Malic (27), Kevin Larsson (57), Anel Coralic (82), Axel By, Albin Ek, Muamer Sepic

NA: ÖSK Ungdom klarade kryss
Gerts fotoblogg: Bilder från matchen
Tibro AIK: Oavgjort mot ÖSK U
ÖSK: Oavgjort mot Tibro