Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Seriepremiär för ÖSK Söder

I kväll spelar ÖSK Söder säsongens första seriematch. Det sker på bortagräs i Kumla – ett underlag som förmodligen inte passar det konstgräsvana laget speciellt bra. Men det är säkert likadant för motståndarna från Kumla BK, som nog hållit till mest på Idrottsparkens plast.

Jag skulle kunna tänka mig, att det är mycket spännande för lagets tränare Björn Juhlin och Patrick Ingvarsson att få en första avstämning av var laget står spelmässigt. Truppen, som så gott som uteslutande består av juniorer i 17-18 års åldern har tränat mycket flitigt under vintern. I träningsmatcherna har laget företrädesvis matchats mot motståndare från div. 4 och resultaten har väl inte varit speciellt bra. Inte heller DM-matcherna mot Hovsta och IFK Lindesberg var några höjdare, om man säger så. Nu matchas man dock mot motståndare som bör vara jämnbördiga. Men man vet aldrig riktigt hur det är med spelstyrkan för lagen i de lägre serierna. Några nyförvärv eller avgångar kan betyda en hel del.

Någon trupp inför matchen finns inte utlagd på Söders hemsida. Förmodligen kommer laget att kunna räkna med någon eller några förstärkningar från ÖSK Ungdom, som klubben har ett farmaravtal med. Spelare som inte är aktuella för startelvan i div 2-matchen mot Jonsered kan mycket väl ansluta.

Motståndarna från Kumla BK är en relativt ny förening som bildades år 2005, som resultat av ett projektarbete i gymnasiet. Ett typiskt kompisgäng som tagit sig en bit upp i seriesystemet. NA skrev förra året en artikel om laget efter det att de tagit sig upp från sexan till femman. Det första året i femman gjorde laget sedan bra ifrån sig och hamnade på den undre delen av den övre tabellhalvan med en poängskörd som låg närmare uppflyttningsstrecket än nedflyttningsditot.

Matchens spelas på Hagavallen i Kumla (Åbytorp) med start kl 19:00.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.