Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Div 2-spelet börjar

Det är dags för årets seriespel i div 2 att börja. Första paret ut på Behrn Arena blir ÖSK Ungdom som möter den okända storheten Ytterby IS. I och med serieomläggningen – eller vad man nu skall kalla det – som innebar att de fyra bergslagslagen ÖSK Ungdom, Rynninge, KB Karlskoga och Carlstad United hamnade i Norra Götalandsserien, så är samtliga årets motståndare så när som på Rynninge och värmlänningarna på det hela taget okända på de här breddgraderna. Geografiskt är serien ovanligt strukturerad. Utöver Bergslagens fyra representanter är det fyra västgötalag (från Tibro, Götene, Grästorp och Trollhättan) samt fyra storgöteborgare (Assyriska, Gunnilse, Jonsered och Ytterby) som deltar.

Ytterby IS.
ÖSKs premiärmotståndare har informationsmässigt hållit en väldigt låg profil under försäsongen. Hemsidan har i princip varit nerlagd och någon lokalpress att tala om verkar det inte finnas i Kungälv. Så jag vet ovanligt lite om motståndet den här gången. Laget var i början av 2000-talet ett stabilt div 2-lag. Sedan spelade man några år i div 3 för att därpå, precis som Karlslund, ta två seriesegrar på raken. Förra året spelade man alltså i div 1 med ett resultat som lämnade en hel del övrigt att önska, eftersom man blev tvärsist med bara 16 poäng.

I placeringsgissningarna från upptaktsträffen var det en del av lagen nerifrån göteborgstrakten som hade med dem med bland de tre bästa. Huruvida detta baserades på faktisk kunskap om laget eller bara på att Ytterby trots allt spelade i div 1 förra året undandrar sig min bedömning. Försäsongsresultaten har varit så där – ibland bra och ibland dåliga. Prestationsmässigt verkar laget vara rätt ojämnt.

På sin precis i dagarna uppstartade laghemsida skriver tränarna att man tappat en del spelare sedan förra året. Dessa har huvudsakligen ersatts av egna juniorer (fem till antalet) samt en spelare som man hämtat från Qviding. Detta låter knappast som ett recept på ökad spelstyrka – vi får se på Behrn vad silly season inneburit för laget. Sexton poäng i div 1 låter inte speciellt imponerande, men man skall även ha i åtanke att året innan, då laget vann div 2, så krossade man sina motståndare och när serien var slut var man 11 poäng före tvåan, som för övrigt var Robin Staafs gamla klubb Ramlösa Södra.

På den nyligen uppstartade hemsidan aviseras följande laguppställning till premiärmatchen:

Nichlas (MV)
Piero (HB), Elvis (MB), Gimpel (MB), Mattsson (VB)
Balansspelare: Larsson, Berra
Tomas (HF), Tobbe (VF)
Vilahamn (10:a)
Leandre (9:a)

Bänk: Thomas, Håkan, Mackan, Eric, Lyckemark, Andre, Fougelberg

Det blir man ju inte så mycket klokare på. Det verkar väl som om laget spelar en variant på 4-4-2 med rätt lågt spelande centrala mittfältare och med en ensam spets längst upp. På bänken har man bara satt sju spelare, vilket skulle kunna vara ett tecken på att truppen är rätt så tunn. Man får ju ha åtta.

ÖSK Ungdom.
För ÖSK Ungdoms del verkar det av hemsidan att döma som om matchen inte existerar. Kvällen före finns det ingen information utlagd, som indikerar att det är match på gång.

I talangtruppens träningsmatcher blev det bara en förlust och den kom i den sista matchen mot Karlslund – ingen skam i det. KIF har ett starkt lag i år och kommer tillsammans med Köping att göra upp om seriesegern i trean. Men rent allmänt tycker jag att talangernas prestationer blev sämre och sämre ju närmare seriestarten man kom. Frågan är var laget står för tillfället.

Eftersom det inte finns någon laguppställning eller trupp att ha synpunkter på så får kommentarerna anstå tills dess att ÖSK fått ut något på hemsidan.

Matchen spelas på Behrn Arena med avspark kl. 13:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.