Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Talangerna generalrepeterar mot Karlslund

ÖSK har så här långt gått genom försäsongen obesegrade. Men frågan är om de inte forfarande har den svåraste matchen framför sig. Istället för att inta sin lördagslunch kan den fotbollsintresserade styra kosan till Karlslund Arena, där ÖSK Ungdom och hemmalaget finslipar formen inför sina respektive premiäromgångar. Motståndarna från Karlslund trillade oförtjänt ur tvåan förra året. Spelet var oftast bra, men poängen räckte inte riktigt till i den jämna bottenregionen.

Richard Nilssons mannar verkar dock ha tagit nedflyttningen på rätt sätt och mönstrar av allt att döma ett riktigt bra lag. Förhoppningsvis blir det retur till tvåan redan i höst. Så här långt under försäsongen har laget besegrat tre div 2-lag (Rynninge, Skiljebo och KB Karlskoga) samt dessutom olyckliga Arboga Södra, som knappast ser fram emot örebroresor vid det här laget. (5-0 blev det till KIFarna i deras match). Som grädde på moset besegrade KIF även div 1-laget Skövde AIK i Svenska Cupen, en mycket meriterande seger. I nästa omgång blir det för övrigt Åtvidabergs FF som kommer till Rosta för match mot KIF.

Håkan Juhlin och talangtruppen kommer således att ställas mot en mycket besvärlig motståndare och man skall nog inte låta sig luras av div 3-statusen, då man bedömer KIFs spelstyrka. För matchen har följande trupp tagits ut, enligt ÖSKs hemsida:

Målvakter: Nils Carlson, Claus Pedersen
Försvarare: Daniel Björnquist, Pontus Jakobsson, Simon Karlsson, Andreas Ståhl
Mittfält: Adam Eriksson, Haris Karahmet, Gustav Källberg, Kevin Larsson, Viktor Lindkvist
Anfall: Adam Botvidsson, Anel Coralic, Kalle Holmberg, Simon Leonidsson, Miralem Malic, Muamer Sepic

Gott om anfallare och dåligt med försvarare verkar det att vara den här gången eftersom både Oskar Johansson och Axel By saknas. Så Gustav Källberg får möjligen vikariera som mittback igen. På samma sätt är det möjligt att Kalle Holmberg får gå ner på mittfältet om Gustav blir back. För Kalle samt Kevin Larsson blir det säkert en extra intressant match eftersom de båda kom till ÖSK Ungdom från just Karlslund – Kalle till A-truppen och Kevin till talangerna.

Matchen börjar kl. 12:15 och spelas på Karlslunds arena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.