Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Suboptimerar KIF Örebro?

När jag skulle åka hem efter talangtruppens match igår eftermiddag var grinden stängd. Grinden i det här fallet är den som sitter mitt på den södra sidan.  När jag kom var den öppen och det brukar den ju vara.

Orsaken till den låsta grinden var uppenbarligen att KIF Örebro, som spelade matchen efter ÖSK Ungdom, ville försäkra sig om att inga fripassagerare släpptes in. Alla som var intresserade av träningsmatchen mot Jitex kunde bara komma in via trapporna på den norra sidan. Anledningen till detta kan väl inte ha varit annat än att man ville ha en slant för inträdet.

Vilket är lätt att förstå – förlorar man hundratusentals kronor så är varje tillskott till kassan välkommen. Med lite tur får man kanske ihop så pass mycket att det räcker till att betala domarna och planhyran.

Men ser man det i ett något längre perspektiv så är det kanske inte så smart ändå. KIFs problem verkar ju framför allt vara, att så väldigt få är intresserade av att se laget spela. Blir det bra publiksiffror någon gång så brukar ju detta bero på att det är en intressant motståndare som kommer på besök.

För att få bättre ekonomi, så behöver klubben fler åskådare. Förra året drog de på alla sina hemmamatcher färre åskådare än vad ÖSK gjorde vid den match som hade den lägsta åskådarsiffran.  Ett sätt att få flera intresserade åskådare borde vara att låta folk ”vänja sig” vid laget och dess spelare. Känner man igen tjejerna och vet hur laget spelar så blir det givetvis intressantare att gå och se deras matcher. Det finns ju onekligen en del riktigt bra spelare i laget både bland övervintrarna och bland nyförvärven.

Därför har jag svårt att förstå den stängda grinden. KIF Örebro borde i stället göra allt som står i deras makt för att få så många åskådare som möjligt på sina träningsmatcher. Intäktsbortfallet blir nog inte speciellt stort och istället så har man chansen att få fler människor intresserade för Örebros andra elitfotbollslag.

2 kommentarer – kommentera

Hemvändarn

Det hela beror väl på hur pass akut den ekonomiska situationen är. Således ett illavarslande tecken enligt mig.

Erik Österlund

Hej !

Att grindarna var stängda beror helt enkelt på att vaktmästarna stänger dem. anledningen är nog att då har de bara en grind att stänga innan dem går hem för dagen… eller att de helt enkelt vill ha allt folk på en och samma sida

KIF Örebro har aldrig tagit inträde för en träningsmatch, och precis som du säger, så gynnas vi självklart av att det kommer folk till våra matcher!

För övrigt har du gjort ett riktigt bra jobb med denna sida, men i det här fallet så var du ute och cyklade ;)

Mvh

Erik Österlund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.