Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ibrakovic – ett spelaröde

Hösten 2006 provspelade Armando Ibrakovic med Örebro SK. En ung modern ytterback som såg riktigt bra ut på sin högerkant. Ibrakovic valde dock att stanna i Norrköping, när han bytte från moderklubben Sylvia till IFK Norrköping. Jag kommer ihåg, att jag var lite ”sur” över detta, eftersom jag tyckte att ÖSK hade missat en lovande talang.

I Norrköping gick det väl så där. Han blev visserligen uttagen till spel i U21-landslaget, men skadade sig så det blev aldrig någon landskamp på den nivån för talangen. I början av år 2010 blev han dock rubrikernas man, men av en helt annan anledning. Den 2 februari 2010 rånade Armando Ibrakovic och en 23-årig Norrköpingsbo en far och hans son i deras villa i Västervik. Under vapenhot krävde gärningsmännen att få pengar. De fick med sig lite drygt 20 000 kronor i dollar.

De två rånarna greps dock snabbt och Ibrakovic dömdes så småningom av hovrätten till fängelse i tre år och åtta månader. I december 2011 blev han villkorligt frigiven och återvände till Norrköping, fotbollen och IF Sylvia.

Norrköpings Tidningars Matts Willners träffade Ibrakovic, då han satt inne på Skänninge-anstalten och skrev sedan en läsvärd artikel om hur något som såg så bra ut ändå slutade i katastrof och om hur en lovande fotbollskarriär havererade.

NT: Armando Ibrakovic om brottet och straffet

Idag skriver Fotbolltransfers.com att Ibrakovic lämnar Sylvia och ansluter till div 3-klubben Assyriska IF i Norrköping.
– ”Armando blir ett enormt tillskott i vår föreningen, dels med sitt fotbollskunnande men samtidigt kommer vi ha stor nytta av honom som förläsare där han kan dela med sig av sina erfarenheter. Med honom på plats kan vi ta ett större samhällsansvar för ungdomar i närområdet”, skriver Assyriska på sin hemsida.

Förhoppningsvis innebär det här, att han fått nu ordning på sitt liv, även om han aldrig nådde till den plats där hans fotbollsdrömmar placerade honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.