Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2019/20: Edvardsen på plats

Med en dags försening är nu även Karlstad BKs anfallare Victor Edvardsen på plats på Behrn Arena. Han behövde alltså inte vara med på gårdagens improviserade inomhusträning. Men idag tränar man ute igen och då är han med.

Billy Hammer som kommenterar träningen för NA:s räkning rapporterar angående de två provspelande anfallarna: Första direkta intrycken är att Edvardsen ser riktigt bitig ut. Lamu däremot ser på håll lite ut som Kalle Holmberg. Om detta intryck av Limu skall uppfattas som positivt eller negativt kan man väl ha delade meningar om.

Silly Winter 2019/20: ÖSK presenterar Hjertstrand

Benjamin Hjertstrand (Fotot från ÖSKs webbplats),

Igår avslutade IK Brage och Benjamin Hjertstrand årets fotbollssäsong genom att på Guldfågeln Arena spela oavgjort i kvalmatchen mot Kalmar FF. Idag presenteras Hjertstrand av ÖSK som det andra nyförvärvet inför den kommande säsongen. Övergången har varit överenskommen sedan två veckor tillbaka, men Hjertstrand (och ÖSK får man anta) har inte velat störa Brage i deras säsongsavslutning.

Hjertstrand fyller 26 år nästa år. Han är vänsterfotad och spelar normalt vänsterback. Men han kan även ta en plats som mittback (enligt honom själv i alla fall). Tidigare i sin karriär i Dalkurd har han även spelat på mittfältet.

Personfakta Benjamin Hjertstrand (ÖSK).
Född: 1994-01-22
Längd: 180 cm
Position: Försvarare
Klubbar: Slätta SK, Falu FK, Dalkurd FF och IK Brage

Statistik från elitfootball.com

ÖSK: Benjamin Hjertstrand klar för ÖSK Fotboll
IK Brage: ”Benji” lämnar för Allsvenskan
NA: Här kliver ÖSK-förvärvet in på Behrn Arena – om hemlighetsmakeriet, rollen och avgörande mötet med Kjäll
ÖSK. Intervju med Benjamin Hjertstrand (video)
NA: Fredrik Carlsson och Elena Lövholm diskuterar starten på ÖSKs Silly Season (video)

Silly Winter 2019/20 Lamu och McGuire tränar med ÖSK

ÖSK skriver idag på sin webbplats, att anfallaren Linus Lamu från Örebro Syrianska och målvakten Jake McGuire kommer att träna med klubben. Inga större överraskningar där – NA har redan skrivit om detta.

Däremot nämner klubben ingenting om Victor Edvardsen – den tredje presumtive provspelaren. Han har antingen hittat till Behrn Arena eller så har han ändrat sig. Det kan ju även vara så, att man inte vill ha Lamu och Edvardsen på plats samtidigt. De konkurrerar ju i princip om samma plats. Eller något annat.

Svenska Cupen 2020 lottad

Den sista matchen i Svenska Cupens omgång 2 spelades idag, då Malmö FF programenligt besegrade IFK Värnamo med 2-0.

Redan i kväll lottades därefter gruppspelet. För ÖSKs del utföll lottningen så, att utöver den redan kända motståndare IF Elfsborg kommer laget att få möta IK Brage (h) och Oskarshamn AIK (b). Brage avslutade säsongen som trea i Superettan medan Oskarshamn kvalade sig kvar i div 1 på IFK Bergas bekostnad.

I Cupens andra omgång slog Oskarshamn ut Helsingborgs IF efter en 2-1 seger. Brage besegrade Dagsbergs IF (ett div 4-lag från Norrköping) med 12-0 .

För ÖSKs börjar cupspelet med bortamatchen mot Oskarshamn den 22:a eller 23:e februari. IK Brage kommer sedan till Behrn Arena den 29:e februari eller den 1:a mars. För den avslutande matchen får ÖSK lov att resa till Borås för att ta sig an Elfsborg den 7:e eller 8:e mars.

De första två motståndarna borde väl ÖSK klara av utan några större problem. Men Elfsborg borta brukar ju inte vara någon favoritmatch för ÖSKs del.

SvFF: Cupens gruppspel lottade

Silly Winter 2019/20: Kalmar försvarade sin plats

Kalmar FF säkrade idag fortsatt allsvenskt spel i matchen mot IK Brage i det allsvenska kvalet. Matchen på Guldfågeln Arena slutade 2-2. Eftersom Kalmar hade en 2-0 vinst med sig från besöket i Borlänge räckte detta mer än väl till ytterligare en allsvenska säsong för hemmalaget.

Det här har ju inte så mycket med ÖSK att göra, mer än som en notering om att ett eventuellt hinder för Benjamin Hjertstrands övergång till ÖSK nu är undanröjt. Alltså om allt inte redan är klart med Hjertstrand hade han kunnat ångra sig, eftersom Brage gick upp och blev allsvenska. Men det gjorde dalmasarna inte och Hjertstrand vill säkert testa i allsvenskan.

Silly Winter 2019/20: ÖSK testar amerikansk målvakt och anfallare från Karlstad

NA har nu fått lite bättre grepp om vilka spelare som har fått en möjlighet att visa upp sig och tränar med ÖSK under den kommande veckan.
NA: ÖSK testar förre MLS-talangen och Blåvitt-löftet


Jake McGuire (Bilden från Gefles webbplats).

Jake McGuire (24 år)

Den amerikanska målvakten har meriter från USA:s pojklandslag, men lyckades aldrig slå sig in i MLS – den högsta amerikanska serien. Under den just avslutade säsongen har han säkert haft en hel del att göra i Gefle för vilka han vaktade målet i samtliga matcher. Gefle höll ju på att åka ur div 1, men det var tydligen inte McGuires fel av ÖSKs intresse att döma.

Svenska Fans: Intervju med Jake McGuire, amerikansk målvakt i Gefle

Victor Edvardsen (23 år).

Edvardsen har sin fotbollsbakgrund i IFK Göteborgs akademi. Han var dock tydligen inte tillräckligt bra för att motivera en plats i A-truppen. Därför har han efter det att han lämnat Göteborg flackat omkring en del och hunnit med att representera Utsikten (utlånad) och senare Oddevold samt norska Elverum.

Stabilitet i sin tillvaro fick han till en viss del förra året, när han anslöt till Karlstad BK, som då spelade i div 2. Hans 25 mål bidrog i hög grad till att KBK kunde ta steget upp till div 1. I årets serie i den högre divisionen har inte målen kommit lika lätt, men 14 gjorda mål har tydligen varit tillräckligt bra för att i alla fall väcka ÖSKs intresse.

Spelarstatistik från Flashsocre.com

U16: Bara ettor då ÖSK vann i Karlstad

ÖSK 04:or spelade idag sin första match som akademilag. Håkan Juhlin & Co. har av allt att döma lämnat över ett spelskickligt och målfarligt lag till akademin. I alla fall om man skall döma av insatsen i den första ligacupsmatchen. På bortaplan besegrades Karlstad BK med närmast osannolika 11-1. ÖSKarna öste på fram till den 58:e minuten. Efter det verkar det inte ha hänt så mycket mer.

En seger med 11-1 är givetvis imponerande. Men man skall kanske ändå inte dra alltför stora växlar på det resultatet. Karlstad BK verkar inte riktigt ha fått till det ännu i sin ungdomsakademi.

Matchfakta.
08. 0-1 Katada Beharic
27. 0-2 Gabriel Rasimovic
30. 0-3 David Eriksson Bergmark
37. 0-4 David Eriksson Bergmark
39. 0-5 David Eriksson Bergmark
44. 0-6 Max Sohlberg
48. 0-7 Robin Hadad
49. 0-8 Robin Hadad
52. 0-9 Katada Beharic
55. 0-10 David Eriksson Bergmark
56. Varning Gabriel Rasimovic
57. 1-10 Viktor Preselj (straff)
58. 1-11 Robin Hadad

De 11 som startade: Kevin Westlind, Simon Ekberg, Gabriel Rasimovic (k), William Fredriksson, Srush Sadid, Robin Hadad, David Eriksson Bergmark, Katada Beharic, Max Sohlberg, Charlie Swartling och Hannes Beijer (mv)
Ersättare: Elias Jansson, William Rajkovic Svedlund, Abdirahman Mahamud Abdi, Shuaib Barkhad och Imran Tahiri.

Kommande matcher.

U17: ÖSK krossade Forward i ligacupspremiären

ÖSK U17 inledde sitt ligacupspel med en övertygande seger mot lokalkonkurrenterna från BK Forward. Här har ÖSK nog en bra årskull på gång. Flera av spelarna var med redan förra året i U17 och har alltså redan hunnit skaffa sig en hel rutin från spel på den här nivån. Fast det är klart. Forward tappade några spelare till ÖSK inför den här säsongen och de verkar inte ha kunnat kompensera sig för detta samtidigt som ÖSK givetvis blivit starkare tack vare de nya spelarna.

Matchfakta.
14. 0-1 Adam Burman
35. 0-2 Alfie Göransson
41. Varning BK Forward Sadam Hussein Mohamud
44. 0-3 Elton Vallberg
52. 0-4 Robin Damström
62. 0-5 Charlie Ring
68. Varning BK Forward Abdihakin Farah
73. 0-6 Charlie Ring
85. 0-7 Charlie Ring
88. Varning Alfie Göransson

Matchtrupp: Theo Eriksson (mv), Mahmoud Madadi, Elias Adamsson Elving, Adam Burman, Emanuel Hannason, Alfie Göransson (k), Viggo Svedin, William Kuyumcu, David Widstrand, Alexander Lindgren, Robin Damström, Amin Gorgol, David Kanto, Elton Vallberg, Filip Lundqvist, Charlie Ring, Jesper Pettersson och Emil Blomberg (mv).

Boyes mål gav Umeå en plats i Superettan

Umeå FC överraskade nog de flesta genom att idag på bortaplan ta kvalsteget från div 1 till Superettan. Motståndarna från IK Frej hade med sig ett oavgjort 1-1 resultat från den första kvalmatchen och borde väl ha kunnat utnyttja sin hemmaplansfördel kan man tycka.

Men ÖSK-lånet Isaac Boyes två tidiga mål i den andra och fjortonde minuten räckte precis till för att Umeå skulle kunna ta steget till Superettan där de inte spelat sedan år 2012. Innan halvleken var slut hade hemmalaget i och för sig hunnit med att både reducera och kvittera, men eftersom den andra halvleken slutade mållös kunde Umeå ta det eftertraktade steget uppåt tack vare fler gjorda bortamål.

Västerbottens-Kuriren skriver så här om Boyes två mål: Umeå FC chockstartade och tystade hela arenan då Isaac Boye gjorde 0-1 redan efter två minuter. Målet var dessutom ett otroligt fint sådant, där Boye tryckte iväg en kanon utanför straffområdet, över målvakten in i kassen. Kvarten senare utökade Boye med en elegant kipp på ett friläge. Frej vinkade för offside, men domaren friade.

En bra avslutning på Boyes utlåning och väl investerade pengar för Umeå kan man väl säga. Annars har väl nigerianens säsong i Umeå varit lite så där. Han spelade 28 av 30 matcher varav 22 från start – sex gånger inbytt och 13 gånger utbytt. Utöver dagens två superviktiga mål gjorde han 12 stycken under den ordinarie säsongen av vilka 5 var på straff.

Återstå att se om Umeå (eller något annat lag) nu känner sig frestade att köpa loss honom. Jag har svårt att se att han skulle kunna motivera en plats i ÖSKs A-lag, så ÖSK gör nog gärna ett avslut.

I den andra kvalmatchen försvarade Östers IF på hemmaplan sin plats i den näst högsta serien genom att besegra Trelleborgs FF Landskrona med 1-0. Målgörare var James Keene. Även för de här två lagen hade den första mötet slutat 1-1.


Tillägg.
Aftonbladet har målen: Östers IF och Umeå klart för superettan efter drama

Futsal Söder Dam: Bra helg

ÖSK Söders damer som i ärlighetens namn nog borde ha ÖSK Ungdom som klubbförklarande tillägg har haft en bra inledande futsalhelg. Tre matcher spelade och tre matcher vunna.


F17.
Damjuniorerna med ett tätt matchande spelade sin andra match på några dagar. Besöket i Odensbacken där de mötte kombinationslaget SMÅ IF/HOIF slutade med ÖSK-seger 3-1. ÖSK matchade vad som i alla fall åldersmässigt kan kallas en B-uppställning. Men det gick ju bra ändå.

Matchfakta.
17. 0-1 Astrid Engström
25. 0-2 Molly Hedenborg
27. 1-2 Emelie Augustsson
35. 1-3 Moa Mattsson

Matchtrupp: Molly Hedenborg, Miranda Björk (k), Klara Johnsson, Ema Ribic, Niyat Sium, Astrid Engström, Pailin Kristensson, Moa Mattsson, Saga Ahlberg och Nora Lans (mv).

.

Återstående matcher.

2019-11-23 15:00 Futsal F17 (F03) Örebro SK Söder – Yxhults IK/IFK Kumla
December
2019-12-01 17:20 Futsal F17 (F03) Adolfsbergs IK – Örebro SK Söder
2019-12-14 15:00 Futsal F17 (F03) Örebro SK Söder – SMÅ IF/HOIF
2019-12-22 11:50 Futsal F17 (F03) Yxhults IK/IFK Kumla – Örebro SK Söder

 


F15.
De yngre tjejerna spelar i en grupp där 3 lag gör upp om de två finalplatserna. ÖSK fick en bra start genom att besegra KIF Örebro med 2-0.

Matchfakta.
17. 1-0 Olivia Björk
19. 2-0 Ellen Björk

Matchtrupp: Emelly Forneheim, Olivia Björk, Ellen Björk, Ayan Ibrahim Hassan, Daniella Müller, Filippa Gavelin och Lisa Leylin (k)

Återstående matcher.

2019-11-16 12:30 Futsal F15 (F05) IFK Kumla /Yxhults IK – Örebro SK Söder
2019-11-24 19:15 Futsal F15 (F05) Örebro SK Söder – Adolfsbergs IK
December
2019-12-02 00:00 Futsal F15 (F05) KIF Örebro DFF – Örebro SK Söder
2019-12-14 16:15 Futsal F15 (F05) Örebro SK Söder – IFK Kumla /Yxhults IK
2019-12-22 17:20 Futsal F15 (F05) Adolfsbergs IK – Örebro SK Söder

 


ÖSK Söder Dam.
Söderdamerna, som väl mest av allt såg ut som ÖSK Ungdom förstärkta av två återvändare, mötte Sturehov i en förmiddagsmatch i Mellringehallen. De unga ÖSKarna dominerade spelmässigt men Sturehov hotade med tunga skott utifrån. Skott som lyckligtvis oftast gick över eller vid sidan av. De som gick på mål tog Lisa Davidsson hand om på ett effektivt sätt.

Matchens enda mål gjordes av Lisa Aronsson med ett skott som borde ha varit omöjligt. In vid bortre krysset ur nästan ingen vinkel alls.

Att återvändande Sabina Håkansson varit borta från fotbollen under några år märktes nästan inte alls även om hon nog borde ha kunnat göra något mål på de chanser hon var inblandad i.

En positiv överraskning för mig (som inte sett så mycket av flicklagen i år) var bollsäkra Stina Hedborg som effektivt dirigerade den ena fyran från sin backposition.

Matchfakta.
15. 0-1 Lisa Aronsson

Matchtrupp: Lisa Davidsson (mv), Ebba Lundkvist, Erica Andersson, Miranda Björk, Lisa Aronsson, Stina Hedborg, Lova Händel (k), Anna Sandberg, Sabina Håkansson.
Anm. Lagkaptenen Lova Händel skadade sig redan under uppvärmningen och spelade nog bara det första bytet.

Återstående matcher.

2019-11-15 20:45 Futsal Damer Div. 1 Örebro SK Söder – Örebro SK Futsalklubb
2019-11-24 13:15 Futsal Damer Div. 1 Örebro SK Söder – Rynninge IK
December
2019-12-07 12:00 Futsal Damer Div. 1 Garphyttans IF – Örebro SK Söder
2019-12-12 19:00 Futsal Damer Div. 1 Örebro SK Söder – Sköllersta/Skyllberg