Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Gothia Cup: Dag 2

Bra dag för ÖSK-lagen.
ÖSK-familjens tre deltagande lag gjorde alla bra ifrån sig och vann sina matcher. Alla tre har därmed fortfarande en möjlighet att kvalificera sig för A-slutspelet i respektive klass.

Gothia Cup Puma Trophy P17.
ÖSK U17 gjorde vad de skulle och besegrade Östersunds FK – som väl är gruppens svagaste lag – med 4-1. ÖSK hamnade i ett tidigt underläge (redan i minut 2), men repade sig och kunde spela hem en säker seger. Målgörare för ÖSK var Noel Milleskog (2), Ali Reza Rezaei och Joel Andersson Segerlind.

Tidigare på dagen hade Halmstads BK och ÖSKs gårdagsmotståndare FC Cavalier spelade oavgjort (0-0). Gruppen är fortfarande helt öppen med avseende på vilka två av de tre främsta lagen som går till A-spel och vilket lag som får nöja sig med att spela vidare med lagen från den sämre halvan.

ÖSK möter i morgon Halmstads BK i vad som verkar kunna bli en direkt avgörande match. Avspark kl. 10:10.

SEF Trophy P15.
ÖSK U15 repade sig efter gårdagens stora nederlag mot Brommapojkarna och vann idag mot IFK Värnamo med 2-0. ÖSKs mål gjordes av Robin Hadad (16:46) och Josef Keyrouz (56:33). I den andra gruppspelsmatchen fortsatte Brommapojkarna sin motståndarkross med en 6-0 seger över Dalkurd.

I morgondagens avslutande matcher möter ÖSK Dalkurd medan Brommapojkarna spelar mot Brommapojkarna. Vid en BP-vinst, vilket väl är troligt, räcker det med ett oavgjort resultat för ÖSK för att de skall gå vidare. Avspark kl 11:10.


ÖSK Ungdom P15.
ÖSKs breddlag i 15-årsklassen gjorde precis som sina akademikolleger. De besegrade Luleåkombinationen med 2-1. Theodor Asprou gav ÖSK ledningen redan efter 54 sekunder och ökade sedan på till 2-0 efter 22 minuter. Luleås reduceringsmål kom med några minuter kvar.

I morgon möter ÖSKarna gruppens svagaste lag Hayat AC Casablanca från Marocko. De har förlorat båda sina matcher och har en målskillnad på minus 20. IFK Värnamo har en tuffare uppgift när de möter Höllviken, som verkar vara det bästa laget i gruppen. De två avslutande matcherna börjar redan kl 09:00.

Svenska Cupen: ÖSK till Nyköping den 21 augusti

ÖSK och Nyköpingsbissarna har nu kommit överens om ett lämpligt datum för deras match i den 2:a omgången av Svenska Cupen. Lagen kommer att mötas på Rosvalla IP i Nyköping onsdagen den 21 augusti. Avsparkstiden är 18:30.

ÖSK stod som alla lag från Allsvenskan och Superettan över cupens första omgång. Nyköpings BIS mötte sina seriekonkurrenter från Vasalund och vann matchen med 6-4 efter det att straffsparksläggning måste tillgripas för att skilja lagen åt. Efter fullt tid och även efter förlängningen stod det 2-2.

Annars har väl Nyköpings säsong inte varit så mycket att hurra över. De ligger näst sist i div 1 Norra och har Rynninge och Forward närmast över sig i serietabellen.

ÖSK och Nyköpings BIS har faktiskt redan mötts en gång i år i en cupmatch. Det var i vårens gruppspel i en match som slutade med ett snöpligt 1-0 nederlag för ÖSK. En varning så god som någon att det här inte blir en match som man kan jogga sig till en seger i.

Silly Summer 2019: Transferfönstret öppnar

I morgon (som är en onsdag) öppnar den svenska fotbollen sitt sommarfönster. Öppet kommer det sedan att vara fram till och med den 13 augusti. Under denna period är det möjligt för svenska klubbar att ta in nya spelare i sina spelartrupper. Att sälja spelare till klubbar utanför Sverige kommer dock att vara möjligt även någon eller några veckor efter det att det svenska fönstret stängts.

Både NA och lite mer överraskande SR P4 Örebro har uppmärksammat att övergångar nu är möjliga och kollat läget med ansvariga inom ÖSKs organisation. Sveriges Radio passar även på att förhöra sig om hur pass säker Axel Kjälls position är efter en resultatmässigt tung vårsäsong.

Carlos Strandberg.
Det på förhand största intresset kring sommarfönstret rör givetvis om det blir någon fortsättning av Carlos Strandbergs utlåning till ÖSK. Den frågeställningen kommenterar Axel Kjäll på följande sätt: Det är samma läge som tidigare så där är inget nytt beslut taget. Men relationen med både Carlos och Malmö är bra, så vi har det hyfsat klart vart vi har varandra.

Det här uttalandet om att man vet var man har varandra, brukar ju vara ett annat sätt att säga att man inte kunnat komma överens. Samt att en hel del skiljer mellan de olika parternas förhandlingsposition.

Fast just i det här fallet kan det förstås också innebära, att ÖSK vet att Malmö helst vill sälja spelaren och att man måste avvakta hur det går med den saken. I så fall skulle Strandberg faktiskt kunna fortsätta att spela med ÖSK tills dess att eventuella försäljningsplaner materialiserats. Om det däremot är så, att man inte kommer överens om villkoren (kostnadsfördelningen) bör det väl vara så att Strandberg återvänder till Malmö i morgon. Fast Malmö vill väl inte ha tillbaka honom. Frågan är alltså var han tränar i morgon.

Jake Larsson.
På den utgående sidan indikerar Kjäll att det funnits ett ganska stort intresse för Jake Larsson. Både från svenska och utländska klubbar. Men ännu inte så stort intresse att det kommit ett bud. Jakes kontrakt med ÖSK sträcker sig fram till och med år 2021, så något absolut krav att sälja honom redan nu finns det definitivt inte. Den ekonomiska situationen är väl heller inte så trängd, att man till varje pris måste realisera sina tillgångar.

Till P4 Örebro säger Simon Åström, att det finns intresse för några spelare och att om det kommer ett tillräckligt attraktivt bud så kommer man att sälja. Å andra sidan verkar det inte som om man kommer att ta in någon ny spelare om det inte sker efter det att någon fått lämna.

NA: Stort intresse kring vårens utropstecken i ÖSK
SR P4 Örebro: ÖSK-ledningen om tuffa läget

Gothia Cup 2019: Dag 1

De tre ÖSK-lagen inledde sitt spel i årets Gothia Cup igår (som var en måndag).

Gothia Cup Puma Trophy P17.
Det äldsta pojklaget hade internationellt motstånd. ÖSK mötte FC Cavalier från Skottland i den första matchen som till slut slutade 1-1. ÖSK tog ledningen i den första halvleken genom ett mål av Herman Ragnarsson, men motståndarna kunde kvittera mot slutet av den andra.

I gruppens andra match besegrade Halmstads BK Östersunds FK med 5-2 och har alltså skaffat sig ett bra läge inför fortsättningen. Kampen om den andra A-slutspelsplatsen kommer av allt att döma att stå mellan ÖSK och måndagens skotska motståndare. Mycket tyder väl på att det kan bli en målskillnadsaffär (stryk av HBK och vinst mot ÖFK).

Dagens match för ÖSKs del spelas på tidig kvällstid. Kl. 18:20 (om tidsplanen håller) möter ÖSK Östersund. Då gäller det inte bara att vinna utan även att försöka få med sig några plusmål inför fortsättningen.


SEF Trophy P15.
Det yngre akademilaget (från ÖSK Ungdom) gick på en riktig mina. De hade en riktigt svår motståndare i sin första match. Brommapojkarna brukar ha väldigt bra lag i de yngre åldersgrupperna, men inte skall man behöva förlora med 7-1, kan man tycka. Men det är precis vad som hände.

Jag är faktiskt rätt förvånad. I seriespelet har det här laget klarat sig riktig bra med en delad ledning i en av de regionala P15-serierna. Men BP var uppenbarligen ett nummer för bra för de svartvita. ÖSKs mål gjordes av lagets speciella målskytt Robin Hadad vid ställningen 0-5.

I gruppens andra match besegrade IFK Värnamo Dalkurd FF med 1-0 (lite mer normala siffror i den matchen).

ÖSK fortsätter gruppspelet med en eftermiddagsmatch mot smålänningarna. Vi får hoppas på att killarna är revanschsugna och gör en bra match. Vid en vinst lever givetvis förhoppningarna om en A-slutspelsplats vidare.


ÖSK Ungdom P15.
ÖSK Ungdoms breddlag i P15-gruppen mötte skånska Höllviken och förlorade med 3-1. Inte så mycket att säga om det. Jag har för mig att Höllviken ibland kan ha rätt bra lag. ÖSK-laget är ju ett breddlag, eftersom de bästa spelarna spelar med U15-truppen.

Dagens (eftermiddags)match spelas mot kombinationslaget FC Luleå/IFK Luleå. De vann igår sin match mot Hayat AC Casablanca från Marocko med 9-0. Så Luleå-killarna verkar ju ha ett riktigt starkt lag.

U21: Förlust i Eskilstuna

Redigerat efter det att även ÖSK skrivit om matchen.

Det blev förlust med 2-0 för ÖSK i dagens U21-match mot AFC Eskilstuna. Det låg väl liksom i luften med tanke på att hemmalaget matchade ett lag som så gott som uteslutande bestod av spelare från klubbens A-trupp.

AFC Eskilstuna har varit väldigt snabba (för att de vann?) med att skriva en artikel om matchen på sin webbsida. Givetvis och av naturliga skäl med ett uttalat hemmaperspektiv.

Matchfakta.
08. 1-0 Fredrik Nordström
57. Varning Michael Omoh
77. Varning Helmer Andersson
78. 2-0 Mamadou Kouyate

ÖSK laguppställning.
Mathias Karlsson
Martin Trinh, Helmer Andersson, Daniel Björkman, William Björnsson
Michael Omoh, Simon Amin, Malcolm Stolt
Odilon Sangwa, Nadir Ayéva, Adam Bark
Ersättare: Simon Gustafsson (mv), Olle Brorsson, Samuel Nielsen, Lukas Julher, Adam Lindström och Jonathan Rasch

AFC Eskilstuna: Seger mot Örebro
ÖSK: U21: Hårt kämpande ÖSK föll på bortaplan

U21: ÖSK möter AFC Eskilstuna

I eftermiddag möter ÖSK sina allsvenska konkurenter i en match i U21-allsvenskan. För ovanlighetens skull har det gått väldigt bra för ÖSK i denna serie. Normalt brukar laget kravla omkring någonstans i närheten av bottennivån. Men i år utmanar de IFK Norrköping i toppen.

ÖSK har kallat följande sjutton spelare till matchen. Som vanligt är det akademins U19-trupp som bidrar med de flesta.
Från A-truppen: Mathias Karlsson (mv), Adam Bark, Simon Amin, Daniel Björkman, Michael Omoh, Helmer Andersson.
Från Akademin: Simon Gustafsson (mv), Olle Brorsson, Samuel Nielsen, Malcolm Stolt, Odilon Sangwa, William Björnsson, Lukas Julher, Adam Lindström, Martin Trinh, Jonathan Rasch och Nadir Ayéva.

Angående de spelare som brukar vara med i de här matcherna men inte är det den här gången noteras:
Niclas Bergmark deltar i Gothia Cup.
Anton Ingves deltar i Gothia Cup.
Oscar Lennerskog flyttade hem till Lidköping efter studenten.
Rodin Deprem spelade med A-laget igår.

AFC Eskilstuna har kallat en matchtrupp som enbart består av A-truppsspelare samt ett knippe provspelare.
Från A-trupp: Wille Jakobsson (mv), Igor Levchenko (mv), Mamadou Kouyate, Dzenis Kozica, Jacob Lackéll, Wilhelm Loeper, Daniel Miljanovic, Pavle Vagic, Christian Miljevic
Provspelare: Fredrik Nordström (IFK Åmål, div 2), Ibrahim Mohammed (?), Djordje Andric (från Serbien), Mohammed Sadat (Gottne, div 2), Alexander Hagelberg (IFK Åmål, div 2), Stefan Ilic (FC Syrianska, S1).

Barks debut gav Akademin poäng

Adam Bark


Det blev inga allsvenska poäng igår, när ÖSK fick se sig besegrade av BK Häcken. En tung förlust för ett svartvitt lag som den här gången var underlägsna sina gästgivare i princip alla avseenden.

En spelare som kanske ändå hade något positivt att ta med sig från matchen kan vara Adam Bark. Han gjorde nämligen allsvensk debut, då han blev inbytt i den 88:e minuten.

Detta innebär även att ÖSKs akademi kan lägga till ett antal poäng i SEF:s akademicertifiering. Adam kom till ÖSK i november 2015 och ÖSK kan alltså tillgodoräkna sig tre akademiår vid denna beräkning. Han hade i och för sig även några månader hos ÖSK några år tidigare innan han gick till Sturehov, men det är tveksamt om den klubbtillhörigheten var lång nog för att tas med i den här beräkningen.

Hur som helst. Tre år med 8 allsvenska poäng per år ger akademin en välkommen påfyllning med 24 poäng.

Eyravallen (november 2015): Bark till ÖSK

U17: Truppen till Gothia Cup Puma Trophy

ÖSK U17 är ett av 14 akademilag som blivit uttagna till spel i Gothia Cups inbjudningsturnering Gothia Cup Puma Trophy P17.

Svensk Elitfotboll (SEF) har idag på sin webbplats för tipselitverksamheten publicerat truppsammansättningen i de svenska lagen. För ÖSK deltar följande spelare:

2001: Gustav Leijon (mv) och Anton Ingves.
2002: Samet Burgaj (mv), Alireza Rezaei, Martin Meehan, Oscar Windahl, Niclas Bergmark, Joel Andersson Segerlind, Noel Milleskog, Herman Ragnarsson, Theodor Hessel och Alexander Bahar.
2003: Mahmoud Madadi, Alfie Göransson, Robin Damström, David Kanto, Filip Lundqvist och Elton Vallberg.

Två överåriga spelare (ett år äldre) har rätt att deltaga. För ÖSKs del är det alltså målvakten Gustav Leijon och Anton Ingves som fått åka med till Göteborg.

Tipselit: Gothia Cup 2019: Trupperna är här

Omgång 15: BK Häcken – Örebro SK 3-0 (0-0)

Plats: Bravida Arena
Tid: Söndagen den 14 juli
Domare: Patrik Eriksson
På TV: C More Live
Web-TV: C More Stream
Hockeykrock: Nej
Twitter: @oskfotboll, @bkhackenofcl
Publik: 5.162 (2.237)Tidigare möten.

2011 2012 2014 2015 2016 2017 2018
ÖSK – BK Häcken 4-0 1-2 5-2 2-0 0-0 0-0 1-2
BK Häcken – ÖSK 1-2 2-1 4-1 2-0 0-1 1-1 1-1

Matchfakta.
35. Varning Filip Rogic (2)
57. 1-0 Daleho Irandust
62. 2-0 Alexander Jeremejeff (Daleho Irandust)
63. Spelarbyte: Rodin Deprem (ut) Carlos Strandberg (in)
65. Spelarbyte: Viktor Prodell (ut) Agon Mehmeti (in)
71. Spelarbyte: Nasiru Mohammed (ut) Paulo De Oliveira (in)
73. Varning Arvid Brorsson (3)
74. 3-0 Paulo De Oliveira (Daleho Irandust)
77. Spelarbyte: Erik Friberg (ut) Gustav Berggren (in)
84. Spelarbyte: Daleho Irandust (ut) Viktor Lundberg (in)
88. Spelarbyte: Albin Granlund (ut) Adam Bark (in)

Laguppställningar och spelarbetyg (SofaScore).

Spelarbetyg för inbytta spelare: Carlos Strandberg 6,6 och Agon Mehmeti 6,8.
Ersättare: Mathias Karlsson (mv), Carlos Strandberg (63), Agon Mehmeti (65), Adam Bark (88), Simon Amin, Michael Omoh och Helmer Andersson.
Spelare som saknades: Fabio De Sousa Silva (rehab efter knäskada), Johan Mårtensson (rehab efter höftoperation), Dennis Collander (symfysproblem), Daniel Björnquist (rehab efter skenbensfraktur), Martin Broberg (sjuk) Johan Bertilsson (sjuk 19:e man) samt Daniel Björkman (gulkortsavstängd).
I farozonen: befann sig Arvid Brorsson som fick sin tredje varning. Nordin Gerzic och Jake Larsson klarade sig igenom matchen utan någon ytterligare varning. Däremot varnades Filip Rogic för andra gången den här säsongen.BK Häcken – Örebro SK Liveresultat och stream

Spelarranking enligt Twelve.football.
Nordin Gerzic 1.855, Oscar Jansson 1.079, Arvid Brorsson 1.077, Martin Lorentzson 952, Michael Almebäck 858, Filip Rogic 817, Kevin Wright 682, Rodin Deprem 576, Viktor Prodell 571, Jake Larsson 468, Albin Granlund 430, Agon Mehmeti 276, Carlos Strandberg 225 och Adam Bark 21.
Totalt ÖSK: 9.887
Totalt BK Häcken: 16.856


190715. NA (Betalvägg): Spelarbetyg
190715. Elena Lövholm (NA, Betalvägg): Kanske inte Häcken borta ÖSK ska vinna – men det finns annat som är trist
190715. NA (Betalvägg): Nordin Gerzic tacksamhet till ÖSK-supportrarna efter förlusten
190714. Fotbollskanalen: Höjdpunkter
190714. NA (Betalvägg): Tredje raka förlusten för ÖSK – och tre insläppta mål i andra halvlek
190714. NA (Betalvägg): Axel Kjäll efter Häckens anfallskross av ÖSK
190714. NA (Betalvägg): Häcken sänkte ÖSK i andra halvlek – tredje raka förlusten efter uppehållet
190714. BK Häcken: Irandust med drömmål när BK Häcken vann
190714. ÖSK: 3-0 förlust borta mot Häcken


190714. Svartvitt: Inför BK Häcken – Örebro SK: Mod
190714. NA (Betalvägg): ÖSK-managern Axel Kjäll om Häckens offensiva vapen
190713. ÖSK: Pulsen inför BK Häcken–ÖSK
190713. BK Häcken: Yasin: ”I morgon trycker jag på play igen”
190713. NA (Betalvägg): ÖSK:s Oscar Jansson kan ställas inför ny offensiv anstormning
190712. NA (Betalvägg): ÖSK möter Häcken – då kan det bli ny chans från start för Rodin Deprem

Gothia Cup spelas kommande vecka

I morgon (som är en måndag) börjar årets Gothia Cup att spelas i Göteborg. ÖSK är representerade i turneringen med tre lag. I elitturneringarna för P17 och P15 deltar lag från ÖSKs akademi (P17) respektive ÖSK Ungdom (P15). Dessutom deltar ytterligare ett P15-lag från ÖSK Ungdom i den öppna turneringen.

Matcherna i inbjudningsturneringen för P15 arrangeras av Svensk Elitfotboll och spelas i Alingsås.

ÖSK-lagens spelar sina gruppspelsmatcher enligt nedan (klicka på ”Matches”):