Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Försäsong 2019: Örebro SK – FC Linköping City 4-2 (1-2)

Plats: Behrn Arena
Tid: Fredagen den 18:e januari kl 18:00
Domare: Nermin Cisic
På TV: Nej
Web-TV: Ja, för NA:s pluskunder
Twitter:
Hockeykrock?: Nej
Publik: 175
Matchfakta.
05. 0-1 Carlo Yael
09. Varning Johan Bertilsson
14. 1-1 Rodin Deprem (Johan Bertilsson)
37. 1-2 Fredrik Alm
47. 2-2 Martin Broberg (målvaktsretur)
73. 3-2 Helmer Andersson (nick, hörna Martin Broberg)
89. 4-2 Filip Rogic (Martin Broberg)

Laguppställning första halvlek:
Mathias Karlsson
Fabio De Sousa Silva, Michael Almebäck, Albin Granlund
Nadir Ayeva, Nordin Gerzic, Dennis Collander, Michael Omoh
Adam Bark, Rodin Deprem, Johan Bertilsson

Laguppställning andra halvlek:
Oscar Jansson
Martin Lorentzson, Helmer Andersson, Arvid Brorsson
Daniel Björnquist, Anton Ingves, Johan Mårtensson, Jake Larsson
Martin Broberg, Isaac Boye, Filip Rogic

Ersättare (enligt NA): Oskar Lennerskog
Anm.: Lennerskog (född -00) kom till ÖSK från Lidköping inför den förra säsongen. Han gjorde några riktigt bra insatser under försäsongen, men försvann sedan från verksamheten på grund av en knäskada. Nu är han tydligen i spelbart skick igen.

Spelare som saknas: Daniel Björkman (har varit sjuk), Simon Amin (skadekänning), Alfred Ajdarevic (i Småland), Niclas Bergmark (distriktslaget), Simon Gustavsson (?, fast det behövs ju egentligen inte någon extra målvaktsreserv)

Kommentar: ÖSK ställer alltså upp med enbart en dedikerad wingback. Ayeva, Omoh och Larsson är ju alla tre offensivt inriktade. Fast det fungerar säkert bra mot ett div 1-lag. Förra året spelade Deprem vid några tillfällen wingback i U21-sammanhang. Men det verkar inte vara så att ÖSK funderar i de banorna för tillfället. I alla fall inte så länge de inte har fått in ytterligare någon anfallare i truppen.


190118. ÖSK: Pulsen inför säsongspremiären mot Linköping City
190118. Svartvitt: Inför Örebro SK – FC Linköping City: Årets första
190114. ÖSK: Säsongens första träningsmatch på fredag

Ett årskort för alla!


Läs mer här: Ett årskort för allaU21 Allsvenskan 2019

Lagsammansättningen och spelschemat för U21 Allsvenskan Norra är nu publicerad. Trots namnet så har fyra av seriens åtta klubbar sin hemvist i Superettan. Detta efter det att Östersund, GIF Sundsvall, AIK och Hammarby avstått deltagande i serien. I deras ställe deltar Degerfors IF, Västerås SK, IF Brommapojkarna och Syrianska FC. Jag antar att ingen direkt sörjer över att det inte blir några långresor till Östersund och Sundsvall.

U21 Allsvenskan har väl aldrig riktigt tagit sig. Kvaliteten på de deltagande lagen varierar från match till match. De allsvenska klubbarna behöver onekligen matchtid för bänkspelare och för de som inte ens är med i matchtrupperna. Å andra sidan är det tämligen meningslöst om man kommer med ett starkt lag för att möta en motståndare som väl närmast ser ut som ett pojklag.

Hur som helst med det. ÖSK är i alla fall med och lagets spelschema ser ut på följande vis. Speldagar utan tid är inte överenskomna än och kan mycket väl komma att spelas vid en helt annan tidpunkt.

Distriktspojkturneringen: Seger mot Småland

ÖLFF:s 02:or med ett dominerande inslag av spelare från ÖSK (8 av 11 i startelvan) besegrade idag starka Småland med 2-1 i den första gruppspelsmatchen i distriktspojkturneringens slutspel (som inte är något slutspel utan en kvalificeringsturnering till finalspelet).

ÖSKs Joel Andersson Segerlind gav ÖLFF ledningen på straff efter en halvtimme och Rynninges Pontus Hatula nickade in segermålet i den 72:a minuten.

Matchen fick sedan av allt att döma en rätt stökig avslutning som såg två av ÖLFFs spelare utvisade. Inte helt överraskande var målskytten Joel Andersson Segerlind den ena av dessa. Han fick lämna planen med ca. 10 minuter kvar att spela. På övertid visades sedan även Alexander Bahar ut.

Matchfakta:
32. Varning Småland Olle Palmquist
32. 0-1 Joel Andersson Segerlind (straff)
54. Varning Småland Jaffar Naeem
56. Varning Noel Milleskog
60. 1-1 William Neth
72. 1-2 Pontus Hatula Nickmål
81. Varning Pontus Hatula
81. Utvisning Joel Andersson Segerlind
83. Varning Sebastian Forsberg
90+1. Utvisning Alexander Bahar

De 11 som startade: Rasmus Forsell (mv), Alexander Bahar, Niclas Bergmark (k), Sebastian Forsberg, Joel Andersson Segerlind, Noel Milleskog, Ali Taleb, Pontus Hatula, Herman Ragnarsson, Oscar Windahl och Rasmus Gustavsson Engdahl
Ersättare. Oscar Franck (mv), Ali Reza Rezaei, Bojan Culafic, George Afram, Gilban Mohammed, Filip Höijer och David Dhaliwal.

I morgon möter laget Östergötland.

Ladies Night Cup: I år i det gamla Idrottshuset


Förra helgen avgjordes herrarnas traditionella futsalturnering AIF-Cupen i Gamla Idrottshuset. I morgon (som är en lördag) är det damernas tur. Ladies Night Cup har väl ännu inte hunnit bli lika etablerad som herrarnas turnering, men verkar onekligen vara på god väg.

Nytt för i år är att cupen byter arrangör. Lillån FK har lämnat över arrangörskapet till Örebro Futsal Club, men det är fortfarande Leif Järnkvist som håller i de flesta av trådarna. Nytt är även att turneringen flyttar från den lite trånga men ombonade Mellringehallen till Gamla Idrottshuset – futsalens Mecca i Örebro.

I turneringen deltar 16 lag uppdelade på 4 gruppen.
Deltagande lag: IFK Hallsberg, Garphyttans IF, Örebro FC, Frövi IK, Örebro SK Söder, Grönbo, FF Eker lag 1, IF Eker lag 2, Rynninge IK, Rynninge IK U, Örebro SK Futsal Club, Örebro SK Ungdom 1, GSBK/IFK Lindesberg, Sköllersta IF, Rävåsen F17 och till och med KIF Örebro.

ÖSK-representationen är omfattande.
Från Grönpepparparken och Ekäng kommer ÖSK Söder med sitt damlag samt ett lag från ÖSK Ungdom med deltagare från åldersklassarna -02 och -03 Tjejerna hade egentligen räknat med att kunna ställa upp med två lag, men eftersom distriktsturneringen avgörs samtidigt med många ÖSK-spelare i laget fick man lov att slå ihop sig och delta med ett lag.

Arrangörerna från Örebro Futsal Club kommer med ett lag som till övervägande delen består av spelare från ÖSK Söder medan ÖSK Futsals lag består av spelare från Pars/Scandinavian, men även de har nog några före detta Söderspelare med i laget. Det hade de på DM i alla fall.

För ÖSK-lagen gäller följande gruppspelstider.

09:10 Grupp 1. KIF Örebro – ÖSK U
09:30 Grupp 1. Frövi IK- ÖSK Söder

10:30 Grupp 1. ÖSK U – Frövi IK
10:50 Grupp 1. ÖSK Söder – KIF Örebro

12:10 Grupp 1. ÖSK Söder – ÖSK U

14:30 Grupp 3. Rävåsen F17 – ÖSK FK
14:50 Grupp 3. IFK Hallsberg – Örebro Futsal

15:50 Grupp 3. ÖSK FK – IFK Hallsberg
16:10 Grupp 3. Örebro Futsal – Rävåsen F17

17:10 Grupp 3. Örebro Futsal – ÖSK FK

Arrangörerna meddelar.
Endast entré genom stora ingången!
Entré 60 kr (16-65 år) får armband
Entré 20 kr (13-15 och pensionärer) får stämpel
Fri entré (0-12)
Välkomna på lördag och upplev nya Ladies Night Cup!

Örebro Futsal Club: Spelschema och Resultat

Silly Winter 2018/19: Ajdarevic provar med Värnamo

NA rapporterar, att ÖSKs Alfred Ajdarevic kommer att träna några dagar med IFK Värnamo. Det småländska laget, som fick lämna Superettan i höstas, tränas nu återigen av Jonas Thern. Av allt att döma rör det sig om en utlåning.

Till NA säger ÖSK:s sportchef Magnus Sköldmark att spelaren tillhör klubbens framtidsplaner, men att man just nu inte kan garantera den speltid som spelaren behöver.
– Både jag och Axel Kjäll har haft en dialog med honom när det gäller hans situation där han behöver speltid. Vi kan, utifrån hur konkurrenssituationen ser ut i ÖSK, inte garantera den mängden han är i behov av sett till ålder och var han befinner sig i sin karriär.

Man kan ju tycka, att det är lite underligt att han skall behöva åka till Värnamo för att få träna med ett div 1-lag. Det finns ju tre sådana i Örebro.

NA (Betalvägg): Alfred Ajdarevic synas av Thern på jakt efter speltid

Silly Winter 2018/19: Collander skrev på

ÖSK meddelar idag, att de skrivit ett A-lagskontrakt med Dennis Collander. Collander, som i år fyller 17 och därmed blir yngst i ÖSKs A-lagstrupp, har tecknat ett treårskontrakt.

Att som 17-åring ta en plats på det centrala mittfältet är en tuff uppgift. Något spel i A-laget lär det väl därför heller inte bli i år, utom möjligtvis i lite mindre ”angelägna matcher”. I stället kommer han nog att spela med U19 och U21.

ÖSK: Dennis Collander skriver på för ÖSK
ÖSK: Kort intervju med ÖSK:s senaste nyförvärv Dennis Collander (video).
Skiljebo SK: Dennis Collander till allsvenskan
NA (Betalvägg): Dennis Collander till ÖSK – 16-åringen skriver A-lagskontrakt
Västerås Tidning: Skiljebo säljer unga jättelöftet till allsvensk klubb
SvFF: Första målet för Collander
SvFF: Spelarsida Dennis Collander

Silly Winter 2018/19: Jake Larsson tränar med ÖSK

ÖSK meddelade idag, att Jake Larsson, tidigare i Karlslunds IF och Hammarby, kommer att träna med laget idag och i morgon. Antagligen kommer han att få speltid i träningsmatchen mot FC Linköping i morgon eftersom ÖSK skriver att han är tillgänglig för spel i den matchen.

Larsson kom som sjuttonåring fram som en talang i Karlslund. Sommaren 2017 (då han hunnit bli 18) rapporterades både ÖSK och IFK Norrköping vara intresserade. Men när Larsson efter säsongen 2017 valde ny klubb föll valet på Hammarby, där han anslöt till klubbens U19-trupp. I år fyller han 20 och är därför inte längre aktuell för deras juniortrupp.

Nu provtränar han alltså med ÖSK några dagar. Oklart om det är klubben som bett honom komma eller om det är Larsson som bett att få visa upp sig. Utan att veta något om saken känns det väl som om det är det sistnämnda. Att han inte direkt kan ta en plats i Hammarbys A-trupp är inte så märkligt, det är det inte många juniorer som gör. Men Hammarby har även ett samarbete med IK Frej där en del lovande spelare ”placeras” för vidare utveckling.  Får han inte en plats där så betyder det nog att Hammarby inte sett så stora utvecklingsmöjligheter. Men det kan ju iofs. även vara så att han inte ville vara kvar i Stockholm.

Nu skall ÖSK alltså testa honom och han lär få speltid mot Linköping i morgon. Ett test som väl inte säger så mycket egentligen för bra div 1-klass lär han väl hålla.

ÖSK: Jake Larsson tränar med ÖSK
NA (Betalvägg): Hammarbytalangen provtränar med ÖSK

Tidigare artiklar om Jake Larsson.
Fotbolltransfers.com (juli 2017): Uppgifter: Norrköping och Örebro jagar Jake Larsson
Karlslunds IF (december 2017): Klart: Jake Larsson värvas till Hammarby Fotboll!
NA: (december 2017): Talangen lämnar Karlslund för allsvensk klubb

Det här känns väl inte som en spelare som ÖSK har hög prioritet att ta in i truppen för närvarande. Jag har dessutom för mig att Larsson i första hand är en offensiv kantspelare och på de positionerna har ÖSK inte några egentliga behov för närvarande. Om klubben ser en betydande utvecklingspotential (som Hammarby inte sett) skulle de kanske kunna ge honom ett ungdomskontrakt för att sedan låna ut honom till något av Örebros tre div 1-lag. Eller något åt det hållet.

Collander tränade med ÖSK

NA:s flitige Fredrik Carlsson rapporterade från en kallblåsig förmiddagsträning att den unge Skiljebomittfältaren Dennis Collander siktades igen. Spelaren var i Örebro för en vecka sedan enligt en tidigare överenskommelse. Då sade sig Axel Kjäll inte veta om det skulle blir någon mer träning. Beslut om man avsåg att gå vidare skulle man ta senare i förra veckan.

Sedan dess har FC sett honom träna med ÖSK i torsdags och så idag igen. Collander borde väl rimligen vara hemma i Västerås för sin skolgång och inte träna fotboll i Örebro.

ÖSK har inte sagt eller skrivit något om detta, men en hel del verkar väl peka mot att en övergång är nära förestående, även om inte alla detaljer är klara än.

Freja valde Norge

Freja Olofsson (september 2014)

ÖSK Söders och KIF Örebros mittfältare Freja Olofsson har valt en ny klubb. Trots ett erbjudande om en kontraktsförlängning valde hon det lite äventyrligare alternativet att flytta utomlands. I den mån nu en flytt till norska Bergen och klubben Arna-Bjørnar kan klassas om en utlandsflytt. Det är väl på sätt och vis ett gränsfall.

KIF Örebro: KIF Örebro tackar av Olofsson, Svensson och Holm
NA: Kif Örebro-stjärnan tackade nej till nytt kontrakt
Arna-Bjørnar: Spennende spiller signert

Äntligen på plus

ÖSK avslöjar hur många (egentligen hur få) årskort som såldes förra året. Jag hade trott att siffran låg på strax över 1800, men den var alltså ca. 100 stycken lägre.

Så från och med ungefär nu så innebär varje ytterligare sålt årskort ett plus i statistiken jämfört med förra året. Samt att intäktsgapet minskar med 1908 alternativt 799 kronor (eller 499 kronor om det var en barnbiljett).