Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Omgång 24: IFK Norrköping – Örebro SK

Plats: Östgötaporten
Tid: Lördagen den 21 september kl. 16:00
Domare: Adam Ladebäck
På TV: C More Fotboll
Web-TV: C More Stream
Hockeykrock: Ja, nästan. ÖHK har en hemmamatch mot Frölunda som börjar kl. 18:00.
Twitter: @oskfotboll, @ifknorrkoping
Publik: (9.124)Tidigare möten.

2011 2012 2014 2015 2016 2017 2018 2019
ÖSK – IFK Norrköping 2-0 0-1 2-2 1-3 2-2 4-2 1-1 1-2
IFK Norrköping – ÖSK 0-2 3-0 2-0 1-1 3-1 2-0 3-2

Matchens domare.

Några rader om matchens domare, som dömer sin första match med ÖSK. Adam Ladebäck, som är född år 1992, är Sveriges yngsta elitdomare. Han dömer företrädesvis matcher i Superettan. Inför den här säsongen hade han bara en allsvensk match på sin meritlista. I år har det blivit några till, men han tillhör inte de domare som ingår i det ordinarie allsvenska domarteamet.

Ambitionerna är det definitivt inget fel på. I en artikel på helagotland.se berättar han, att han satsar på att bli Sveriges bästa domare.


190919. NA: Skada stoppar Kalle Holmberg från matchen mot ÖSK
190919. ÖSK: Supporterinformation: IFK Norrköping – ÖSK
190919. Kubanerna: Pubresa till Norrköping

Haggometern 2019 – Omgång 23

Avläsningsresultatet av Haggometern efter den 23:e allsvenska serieomgången var väl på sin höjd sådär.

  • Tidens tand i kombination med en Falkenbergsförlust i Uppsala och en oavgjord AFC-match innebar att ytterligare tre poäng kunde strykas från Haggometerskalan.
  • Men ÖSKs långt ifrån optimala insats mot tabelljumbon från Sundsvall gav bara en enpoängig fördel mot Falkenberg.Detta innebar att Haggometern halkade ner till de enställiga talen. Men inte längre ner än till nio. Haggometern står alltså i nuläget på 9.
    Vilket alltså betyder, att ÖSK behöver nio poäng till för att man skall känna sig helt säkra på en fortsatt allsvensk status.

    Den Allsvenska Bottenstriden efter Omgång 23.

Omgång 24 bjuder på två matcher av speciellt intresse för Haggometerns avläsare. Både Falkenberg och AFC har nämligen matcher som de mycket väl skulle kunna vinna samtidigt som ÖSK har en besvärlig bortamatch i Norrköping på programmet.

Omgång 24
2019-09-20 19:00 GIF Sundsvall – Djurgården NP3 Arena
2019-09-21 13:30 Falkenbergs FF – Östersund Falcon Alkoholfri Arena
2019-09-21 16:00 IFK Norrköping FK – Örebro Östgötaporten
2019-09-21 16:00 Kalmar FF – BK Häcken Guldfågeln Arena
2019-09-21 18:00 IFK Göteborg – IK Sirius FK Gamla Ullevi
2019-09-22 15:00 Hammarby – AIK Tele2 Arena
2019-09-22 17:30 Helsingborgs IF – Athletic Eskilstuna Olympia, Helsingborg
2019-09-22 17:30 IF Elfsborg – Malmö FF Borås Arena

Silly Winter 2019/20: Deprem funderar på framtiden

NA:s Fredrik Carlsson har talat med Rodin Deprem om dennes framtidsplaner. Spelarens kontrakt går ut senare i år och han har ännu inte hört något från ÖSK angående önskemål om en förlängning. Vid det här laget borde ÖSK väl ha talat med alla spelare de vill förlänga kontraktet med, så ÖSKs tystnad kan knappast tydas på annat sätt än att Deprem inte står speciellt högt på prioriteringslistan, om han står där alls.

På frågan om han ser ÖSK som ett avslutat kapitel, svarar han:
Nej, jag vill inte säga. Jag har respekt mot klubben och spelarna och tycker att de gör det skitbra. Jag respekterar tränarna och laguttagningarna men i slutet av dagen måste jag se över min egen situation.

NA skriver att det är rekryteringarna av Viktor Prodell, Agon Mehmeti och lånet av Carlos Strandberg som begränsat Rodins spelmöjligheter. Jag skulle nog till den listan vilja lägga till Jake Larssons och Kevin Wrights genombrott. Det var ju som kantspelare till vänster som Rodin fick sitt stora genombrott som juniorspelare. Att ligga längst fram och fightas med biffiga centrala mittbackar passar honom betydligt sämre än att kunna komma in från kanten när det drar ihop sig framför mål.

Även om det knappt blivit någon speltid alls så är väl ändå inte de två åren hos ÖSK helt bortkastade. Han har skaffat sig ett namn, tränat på en bra nivå och fått lite speltid i Allsvenskan på sin meritlista. Det borde räcka till ett vettigt kontrakt på i alla fall Superettans nivå.

För egen del har jag svårt att förstå hur ÖSK resonerar kring sina yngre talanger. När de lämnat junioråldern erbjuds de i princip inget matchspel förutom sporadiska och ofta rätt meningslösa matcher i U21-allsvenskan. Samtidigt säger alla (inkl. ÖSK) att spelare i den åldern bör spela tuffa matcher varje vecka för att kunna utvecklas.

Det finns ett regelverk för utlåning av yngre spelare som innebär att spelarna i princip är tillgängliga för både den lånande och den utlånande klubben. Men den möjligheten använder sig ÖSK inte av trots att det i Örebro (med omnejd) finns ett antal klubbar som skulle ha nytta av den förstärkning som ett lån av en av ÖSKs talanger skulle innebära.

NA: ÖSK-talangen om bristen på speltid och framtiden i klubben

Spelare med utgående kontrakt.

Namn Kontraktslängd Födelseår Anmärkning
Rodin Deprem 2019 1998
Martin Lorentzson 2019 1984
Mathias Karlsson 2019 1995
Nordin Gerzic 2019 1983 18/09 Förlängt 1 år
Adam Bark 2019 2000 18/12 Från Akademin
Agon Mehmeti 2019 1989 19/03 Från klubblös, option 2 år till
Yaser Kasim 2019 1991 19/07 Från klubblös, option 2 år till

 

Silly Winter 2019/20: Förlängt för Mårtensson

Efter sommarfönstret nu är stängt klassas i fortsättningen rörelserna i transferfönstret som vintriga.

ÖSK meddelar idag, att man kommit överens med Johan Mårtensson om en tvåårig kontraktsförlängning. Spelaren, som under de senaste två åren varit en mer eller mindre given mitftältskollega till Nordin Gerzic, har det här året mest siktats i diverse skade- och rehabiliteringsrapporter.

Årets sista match gjorde han redan i den tredje omgången då han i Eskilstuna fick lov att lämna planen på grund av skada. Det visade sig så småningom handla om en höftskada. Mårtensson opererades under sommaren, sägs ha kommit långt i sin rehabilitering, men lär väl knappast vara spelbar redan i höst.

ÖSK: Johan Mårtensson förlänger med ÖSK Fotboll
ÖSK: Intervju med Johan Mårtensson (video)

U21: ÖSK möter Norrköping

I eftermiddag möts ÖSK och IFK Norrköping i U21-allsvenskan. För Norrköping är läget klart. Vinner de matchen har de säkrat seriesegern och en plats i U21-finalen mot segraren från den södra segern. U21-serien är något som Norrrköping brukar ta på fullaste allvar och de kommer i allmänhet med starka lag till matcherna.

ÖSK har aviserat att man tagit ut följande matchtrupp.
Spelare från A-truppen: Mathias Karlsson (mv), Hussein Ali, Helmer Andersson, Adam Bark, Niclas Bergmark, Daniel Björkman, Rodin Deprem och Yaser Kasim
Spelare från akademin (U19): Simon Gustafsson (mv), Malcolm Stolt, Olle Brorsson, Lukas Julher, Adam Lindström, Ryad Mouvlier, Samuel Nielsen, Lucas Parkedal Stenfelt, Dino Salcinovic och Odilon Sangwa

Laguppställning för IFK Norrköping.
Andreas Vaikla (A)
Kevin Alvarez (A), Oskar Strandberg (U19), Kourosh Kadijani (U17)
Lukas Maass (U19), Ian Smith (A), Srdjan Sotra (U19), Egzon Binaku (A)
Pontus Almqvist (A), Majkel Baqir (U19), Aleksandar Milo Mujkic (U19)
Avbytare: Emanuel Chabo (U17), Jonatan Gren (U19), Darrell Kamden (U17).

U17: Seger i länsderbyt

ÖSK U17, som väl numera nästan skulle kunna kallas U16 med tanke på hur laguppställningarna ser ut, hade inga problem att säkra tre poäng, då Degerfors kom till Behrn Arena för ett länsderby. Matchresultatet 4-0 får väl snarast sägas ha varit i underkant med tanke på det spelmässiga övertaget som ÖSK hade matchen igenom. Nu skall man väl inte dra alltför långtgående slutsatser baserat på spelövertag och resultat. Degerfors är det svagaste laget i serien och det här var inte första gången de åkte på en stor förlust.

Hemmalaget tog en tidig ledning på en straff som Joel Andersson Segerlind slog i mål efter det att Filip Lundqvist blivit fälld. (Ramlat tyckte några Degerforssupportrar som satt på raden bakom mig). Men mål blev det hur som helst. Joel slog den lågt och hårt mot ena stolpen. Målvakten gick åt rätt håll, men hann inte ner.

Trots det stora övertaget verkade det inte bli några fler mål förrän Joel ökade på hemmaledningen till 2-0 bara några sekunder innan halvleken var till ända. Ett hårt skruvat, lågt skott från nästan halva halva överraskade Degerfors målman, som stod på fel ben och inte hann komma i läge för att komma åt den studsande bollen.

Matchen avgjordes sedan definitivt i inledningen av den andra halvleken. Adi Fisic snurrade och tråcklade omgiven av säkert tre motståndare som försökte ta bollen av honom. Det lyckades inte utan Adi kunde så småningom komma tillräckligt loss för att  lägga upp den för Noel Milleskog som bara hade att avsluta. Målet var Noels, men prestationen stod Adi för.

Ombytta roller blev det sedan för ÖSKs fjärde mål. Noel bröt in från högerkanten, Degerfors målvakt parerade skottet och Adi kunde slå in returen vid bortre.

Det här blev som sagt aldrig någon riktig match. ÖSK var alldeles för överlägsna. Dominant i hemmalaget var Joel Andersson Segerlind som hade en sådan där dag (som han har ibland) då han var överallt och hela tiden. I sina bästa stunder påminner Joel både om Nordin Gerzic med sin förmåga att behålla bollen i trängda lägen och om Astrit Ajdarevic med sina långa öppnande passningar. Bra insats även av Noel Milleskog med sitt aggressiva presspel och av Ali Reza Rezaei som fick ett ordentligt övertag på sin försvarare och nog borde ha fått några målgivande passningar om hans kolleger i boxen hade varit lite mer på alerten. Det var iofs. många andra som gjorde det bra också, men Degerfors var som sagt lite för svaga för man till exempel skall kunna ge försvarsfyran mer än ett hedersomnämnande.

Matchfakta.
17. 1-0 Joel Andersson Segerlind (straff)
45. 2-0 Joel Andersson Segerlind
46. 3-0 Noel Milleskog (Adi Fisic)
69. 4-0 Adis Fisic (Noel Milleskog)
76. Spelarbyte: Joel Andersson Segerlind (ut), Amin Gorgol (in).
76. Spelarbyte: Adi Fisic (ut), Herman Ragnarsson (in)
76. Spelarbyte: Ali Reza Rezaei (ut), Mahmoud Madadi (in)
81. Spelarbyte: Filip Lundqvist (ut), Elton Vallberg (in)
82. Spelarbyte: David Sahakyan (ut), Benjamin Eriksson Ringström (in)
82. Spelarbyte: Robin Damström (ut), Christian Kaya (in)

Laguppställning.
Samet Burgaj
David Widstrand, Alfie Göransson, Oscar Windahl (k)
Robin Damström (81), Noel Milleskog, Joel Andersson Segerlind (76), Filip Lundqvist (81), Ali Reza Rezaei (76)
Adi Fisic (76), David Sahakyan (82)
Ersättare: Theo Eriksson (mv), Amin Gorgol (76), Herman Ragnarsson (76), Mahmoud Madadi (76), Elton Vallberg (81), Christian Kaya (82), Benjamin Eriksson Ringström (82),

Den här tabellen var inte uppdaterad då jag lade in den. ÖSK har nu 12 poäng.


Återstående matcher.

2019-09-29 13:00 P17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie Örgryte IS FF – Örebro SK FK
Oktober
2019-10-05 13:00 P17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie Örebro SK FK – IK Oddevold
2019-10-13 15:00 P17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie Lunds BK – Örebro SK FK
2019-10-20 13:00 P17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie Örebro SK FK – IF Elfsborg
2019-10-27 14:00 P17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie Trelleborgs FF – Örebro SK FK

U19: Delad poäng med Täby

ÖSK och Täby FK delade på poängen i gårdagens U19-match på Behrn Arena. ÖSK fick den här gången klara sig utan förstärkning uppifrån på grund av U21-matchen mot Norrköping i morgon (som är en tisdag) och nerifrån på grund av kvällens match mot Degerfors. Men de klarade sig rätt bra ändå. Matchbilden präglades i hög grad av den kraftiga blåsten. ÖSK började med vinden i ryggen och tog programenligt ledningen efter 20 minuter på Malcolm Stolts välplacerade straffspark. Straffen orsakades av en sådan där hands, som egentligen inte är en hands, men ändå otvetydigt är en hands enligt regelboken.

Hemmalaget kunde sedan faktiskt öka på sin ledning till 2-0 i inledningen till den andra. Odilon Sangwas inspel gick igenom hela straffområdet till Lucas Julher, som  avslutade vid bortre i ett fyrtoifemgradersläge.  Resten av halvleken handlade för ÖSKs del mest om att försöka stå emot Täbys anfallsförsök, vilka rullade in i våg efter våg. Ett bra försvarsspel och en stark insats av Simon Gustafsson i ÖSKs mål gjorde dock att Täby aldrig kom mer än i kapp.

Matchen avslutades med två lag som båda gick för ett segermål. Båda skapade en hel del målchanser, men det borde vara Rickard Torstensson som skall vara mest nöjd över att det inte blev något mer mål. Täby hade några riktigt bra chanser i slutminuterna.

Det blev bara en poäng för ÖSK (och för Täby) i en serie där numera det mesta handlar om att inte komma efter Gefle. Gästrikarna förlorade sin match igår, vilket säkert gladde inte bara IFK Lidingö (som vann med 2-0), utan även de flesta av de övriga lagen i serien. För ÖSKs del kommer sanningens ögonblick att infinna sig i nästnästa match den 28 september, då Gefle kommer till Behrn Arena.

Matchfakta.
19. 1-0 Malcolm Stolt (straff)
48. 2-0 Lucas Julher (Odilon Sangwa)
63. 2-1 Jack Dolk
65 (ca.) Spelarbyte: Dino Salcinovic (ut), David Sahakyan, (in)
73. 2-2 Jack Dolk (straff)

Laguppställning.
Simon Gustafsson
Alexander Bahar, Lucas Parkedal Stenfelt, Olle Brorsson, William Björnsson
Odilon Sangwa, Lukas Julher, Dino Salcinovic, Samuel Nielsen
Anton Ingves, Malcolm Stolt
Ersättare: Gustav Leijon (mv), David Sahakyan, Adam Lindström, Ryad Mouvlier

Återstående matcher.

2019-09-20 19:30 P19 Allsvenskan Norra Nedflyttningsserie Vasalunds IF – Örebro SK FK
2019-09-28 13:00 P19 Allsvenskan Norra Nedflyttningsserie Örebro SK FK – Gefle IF FF
Oktober
2019-10-06 17:00 P19 Allsvenskan Norra Nedflyttningsserie IFK Lidingö FK – Örebro SK FK
2019-10-26 14:00 P19 Allsvenskan Norra Nedflyttningsserie FC Djursholm – Örebro SK FK

 

ÖSK Söder Herr: Delad poäng i Sköllersta

ÖSK Söders herrar stod för en bra andra halvlek i gårdagens bortamatch mot Sköllersta. Trots ett 2-0 underläge i halvtid ordnade det sig, även om laget fick vänta ända till den tredje övertidsminuten innan kvitteringen var ett faktum.

Matchfakta.
18. Varning Marcus Laini Bovellan
31. 1-0 Mattias Karlsson
35. 2-0 Andreas Edström
45. Varning Sköllersta Juha Pakarinen
45+. Varning Sköllersta Andreas Edström
49. 1-2 Ibrahima Diagne
90+3. 2-2 Marcus Laini Bovellan

ÖSK Söder startade med följande 11 spelare: Anton Idmar, Alessandro Eni, Ibrahima Diagne, Alexander Lienius, Adam Palm, Marcus Laini Bovellan, Zlatko Zindovic (k), Eric Hernmyr, Christoffer Skoog, Mathias Dimberg (mv?) och Vincenzo Altilia.
Avlastningen stod trion Gabriel Eriksson, Karzan Hassan (spelande tränare) och Reza Mohammedi för.

Det är onekligen hårt kring det nedre nedflyttningsstrecket. Speciellt som kvalplatsen knappast ger en möjlighet till fortsatt spel i femman.

Två matcher återstår av årets utomhussäsong.

2019-09-22 16:15 Div. 5 Herrar Örebro SK Söder – Kilsmo IK
2019-09-28 15:00 Div. 5 Herrar IFK Hallsberg – Örebro SK Söder

 

ÖSK Söder Dam: Fast mark under fötterna

Tre mål och ett säkrat div 1-kontrakt. Josefine Zandén och Jonas Ask har all anledning att se nöjda ut.


Samtidigt som ÖSK och GIF Sundsvall gjorde upp om tre allsvenska poäng tog ÖSK Söders damer emot Sätra SK på GPP IP. Precis som på Behrn Arena var det ett lag som parkerat sig i mitten av tabellen som mötte ett lag i akut poängbehov. Ingen av de två lagen kom till matchen fyllda av tillförsikt. Hemmalagets vinstsvit tog slut för tre matcher sedan och sedan dess hade de inte gjort ett enda mål, men släppt in fjorton. Sätra för sin del får lov att bläddra tillbaka i almanackan ända till den 18 juni för att finna en vinst. Efter sin seger mot Enskede hade de noterats för sju förluster och en oavgjord match.

Söder kom till spel med en fulltalig trupp hjälpta av både spelare från juniortruppen och en återvändande Silvia Erkisi. Med både Sara Sanberg och Emma Tivemo som tillsammans stått för 20 av lagets 38 mål den här säsongen i USA undrade man varifrån målen nu skulle kunna komma. Jo, från Josefine Zandéns fötter och huvud visade sig. Jossan visade vägen med tre mål och kompletterades i målprotokollet av Agnes Andersson och Silvia Erkisi. Sätras mål kom på straff då det redan stod 5-0 till hemmalaget. Synd på målnollan, men inte mer.

Söderdamernas matchrapport talar om en väldigt överlägsen första halvleken och en kanske något jämnare andra. Jag cyklade över från Behrn för att se avslutningen av matchen och kom i tid för att se Anna Sandbergs jättefina hörna nickas i mål av Silvia Erkisi.

ÖSK Söder Dam: Kontraktet säkrat med ”femetta”

Matchfakta.
18. 1-0 Josefine Zandén
20. 2-0 Agnes Andersson
32. 3-0 Josefine Zandén
53. Varning Isabelle Fredriksson
59. Varning Sätra Madeleine Hjort
64. Spelarbyte: Agnes Andersson (ut), Alexandra Laini Bovellan (in)
64. Spelarbyte: Antonia Jalkinger (ut), Anna Sandberg (in)
71. 4-0 Josefine Zandén (nickmål)
73. Spelarbyte: Isabelle Fredriksson (ut), Silvia Erkisi (in)
73. Spelarbyte Sätra: Hoda Hadir Abdelamir Khalaf (ut) India Söderström Kowet (in)
75. Spelarbyte Sätra: Mirjana Jovanovic (ut), Evita Bodare (in)
81. 5-0 Silvia Erkisi (Anna Sandberg, hörna)
82. Varning Lisa Davidsson
83. 5-1 Edina Begovic (straff)
84. Spelarbyte: Ebba Cabander (ut), Lisa Aronsson (in)
84. Spelarbyte: Anna Meijer (ut), Amanda Nordenby (in)

De elva som startade.
Lisa Davidsson (mv), Agnes Andersson (64), Jolin Rolandson, Ebba Cabander (84), Moa Arlebo, Isabelle Fredriksson (73), Anna Meijer (84), Olivia Puhls, Josefine Zandén, Caroline Zandén (k) och Antonia Jalkinger (64).
På bänken satt.
Alexandra Laini Bovellan (64), Lisa Aronsson (84), Silvia Erkisi (73), Amanda Nordenby (84), Anna Sandberg (64) och Cornelia Karlsson.

Nu återstår bara två matcher av årets säsong.

2019-09-21 12:00 Div 1 Södra Svealand, damer Hässelby SK FF – Örebro SK Söder
2019-09-28 13:00 Div 1 Södra Svealand, damer Örebro SK Söder – Täby FK

 

Omgång 23: Örebro SK – GIF Sundsvall 0-0


Plats: Behrn Arena
Tid: Lördagen den 14 september kl. 13:30
Domare: Victor Wolf
På TV: C More Fotboll
Web-TV: C More Stream
Hockeykrock: Nästan. ÖHK har säsongspremiär på bortais mot FBK kl. 18:00
Twitter: @oskfotboll, @GIFSundsvall
Publik: 3.889 (3.840). SvFF rapporterade först att det bara var 3.189 åskådare, men de har rättat till sitt fel nu.


Tidigare möten (modern tid).

2012 2013 S1 2015 2016 2017 2018 2019
ÖSK – GIF Sundsvall 2-2 3-0 1-3 3-3 0-2 2-1
GIF Sundsvall – ÖSK 3-1 3-0 1-0 3-1 2-1 0-0 1-2

Matchfakta.
63. Spelarbyte: Dennis Olsson (ut), Omar Eddahri (in)
63. Spelarbyte: Marc Mas Costa (ut), Pa Konate (in)
65. Spelarbyte: Simon Amin (ut,) Yaser Kasim (in)
65. Varning David Batanero Puigbó
72. Varning Peter Wilson
73. Spelarbyte: Tobias Eriksson (ut), Pol Moreno Sanchez (in)
77. Spelarbyte: Martin Lorentzson (ut), Daniel Björkman (in)
83. Spelarbyte: Viktor Prodell (ut), Agon Mehmeti (in)
89. Varning Pol Roige Rodriguez
90+1. Varning Yaser Kasim (1)
90+3 Slut


Laguppställningar.

Ersättare: Yaser Kasim (65′ 6,5), Daniel Björkman (77′, 6,6), Agon Mehmeti (83′ 6,5)
Spelare som saknades: Fabio De Sousa Silva (rehab efter knäskada), Johan Mårtensson (rehab efter höftoperation), Dennis Collander (symfysproblem), Arvid Brorsson (skenbensfraktur), Kevin Wright (upprepade lårkakor) samt Niclas Bergmark och Adam Bark (19/20:e man)
I farozonen inför bortamatchen mot IFK Norrköping: Nordin Gerzic, Jake Larsson och Agon Mehmeti har två varningar, men ingen av dem varnades.


Matchstatistik från Sofascore.com

Örebro SK – GIF Sundsvall Liveresultat och stream

Medelålder på startelva. ÖSK: 29,7 år. GIF Sundsvall: 27,6 år
Lagbetyg Sofascore: ÖSK 6,99. GIF Sundsvall. 6,89.


Spelarranking enligt Twelve.football
Nordin Gerzic 1.923, Albin Granlund 1.477, Michael Almebäck 1.412, Martin Lorentzson 1.171, Simon Amin 959, Oscar Jansson 902, Viktor Prodell 804, Martin Broberg 712, Johan Bertilsson 644, Daniel Björnquist 639, Jake Larsson 631, Yaser Kasim 256, Daniel Björkman 186, Agon Memeti -15.
Totalt ÖSK: 11.701
Totalt GIF Sundsvall: 8.266


Speltips.
Så här resonerade några mer eller mindre skickliga spelexperter inför matchen. Tipsen ger en viss uppfattning om hur utomstående ser på ÖSK för närvarande, vilket givetvis är intressant.
190914. Sportal: Örebro – GIF Sundsvall: Live stream, speltips & laguppställning. Tips: ÖSK-vinst
190914. Bettingexpert (igen): Analys för speltips: Örebro – GIF Sundsvall Tips: ÖSK vinst asian handicap -1
190913. Speltips.se: SPELTIPS 14/9 inför Örebro – Sundsvall: Vi dubblar insatsen! Tips: ÖSK-vinst
190913. Rekatochklart: Speltips: ÖSK – GIF Sundsvall Tips: 2 (asian +0)
190913. Bettingexpert: Örebro vinner mot GIF Sundsvall till odds 2.07. Tips: ÖSK-vinst


190915. Svartvitt: Örebro SK – GIF Sundsvall 0-0: Läs inte denna matchrapport
190915. pirkt.se: Hashtagg bättre än mot ÖSK
190915. Karl-Johan Sandberg (Örebroguiden): Match- och publikbilder
190915. Fotbollskanalen: Höjdpunkter
190915. SR P4 Västernorrland: Kort intervju med Tony Gustafsson
190915. SR P4 Örebro: Intervju med Oscar Jansson
190915. NA: Yaser Kasim efter poängförlusten mot allsvenska jumbon
190915. NA: Spelarbetyg
190914. Andreas Lidén (Sundsvalls Tidning (Mittmedia): Entusiasm, energi och ett GIF i extas? Nej, jag längtade bara efter kaffe
190914. Sundsvalls Tidning (Mittmedia): Gustavsson om GIF-debuten: ”Vi går för tre poäng och den attityden måste vi ha hela vägen”
190914. Sundsvalls Tidning (Mittmedia): GIF-forwarden om duellerna med Örebros målvakt: ”Han hoppar på mig”
190914. Sundsvalls Tidning (Mittmedia): Tony Gustavsson kritisk – tyckte GIF Sundsvall skulle fått målet godkänt
190914. Fredrik Carlsson (NA): ÖSK förlorade en hopplös kamp mot hockeyn – men därför är fotbollsstaden Örebro unik och imponerande
190914. NA: Oscar Jansson om Wilsons oväntade attack
190914. NA: Därför dröjde ÖSK:s offensiva byte till 83:e minuten – trots 0–0-läget: ”Osäkerhet kring Brobergs status”
190914. NA: Få chanser, Oscars gräl och Tony Gustavssons debut – ÖSK och GIF kryssade på Behrn arena
190914. ÖSK: Presskonferensen
190914. ÖSK: Mållöst på Behrn Arena


190914. Sundsvalls Tidning (Mittmedia): Här är detaljerna som Tony Gustavsson vill förändra i GIF
190914. Sundsvalls Tidning (Mittmedia): Tony Gustavssons första match som ansvarig – då saknas nyckelspelaren
190914. NA: Nordin om historiska matchen – ÖSK kan bli topp 10 någonsin
190913. Svartvitt: Inför Örebro SK – GIF Sundsvall: Den ekonomiska verkligheten
190913. pirkt.se (en oftast läsvärd blogg från Sundsvallstrakten): En svag analys men två starka memes
190913. ÖSK: Pulsen inför ÖSK–GIF Sundsvall
190913. NA: Axel Kjälls lugnande besked efter stjärnans frånvaro – här är truppen till GIF Sundsvall-matchen. Tidningen listar en 18-mannatrupp i vilken Johan Bertilsson och Viktor Prodell saknas. Men den är nog fel.
190913. Sundsvalls Tidning (Mittmedia): Tobbe vill bidra och hoppas på ett lyft för GIF
190913. Sundsvalls Tidning (Mittmedia): Tillbaka i GIF Sundsvalls startelva – med låg ersättning
190913. ÖSK: Motståndarkollen: GIF Sundsvall
190913. NA: Kjäll specialstuderar VM-guldlaget inför Tony Gustavssons comeback mot ÖSK
190911. NA: ÖSK-receptet mot allsvenska jumbon – Broberg vill ta kommandot direkt
190910. NA: ÖSK-kvartetten riskerar missa matchen – mittfältsstjärnan tränade igen
190910. Sundsvalls Tidning (Mittmedia): Gustavsson imponerad och förhoppningsfull efter första veckan i GIF
190902. GIF Sundsvall: Tony Gustavsson klar för GIF Sundsvall