Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2017/18: Sköld vill västerut

Victor Sköld längtar till Göteborg – eller kanske snarare bort från Örebro.


Victor Sköld har berättat för Göterborg-Posten att han gärna flyttar till Göteborg. Artikeln är placerad bakom tidningens betalvägg, men NA har varit vänligt nog att referera till den.
Det är klart att jag älskar ju Göteborg som stad och tackar aldrig nej till att komma till det hållet. Sen ska ju tajmingen vara rätt också, säger han till GP.

Vilket översatt till normalsvenska skulle kunna tydas som: Jag hoppas verkligen att någon hjälper mig att komma härifrån.

Enligt uppgift skall både GAIS och Örgryte vara intresserade av honom. Fast ingen verkar ha lagt något bud på honom än. Närmast att slå till borde nog Örgryte vara. Deras senaste tränare är nämligen Thomas Askebrand som hade Sköld i sitt lag i Falkenberg – det år då allt stämde för anfallaren.

NA: Victor Skölds flört med superettan-klubbarna: ”Älskar ju Göteborg”

Silly Winter 2017/18: Sköld till Västkusten?


Göteborgs-Posten har idag fört samman Victor Sköld med Örgryte IS. Utlösande ryktesfaktor tycks ha varit spekulationerna att Johan Elmander lämnar klubben för att i stället bli assisterande tränare för Galatasay under den turkiske demontränaren Fatih Terim. I alla fall det sistnämnda låter väl lite långsökt med tanke på att Elmander är helt oprövad som tränare och Terim inte lär sakna kandidater, som är villiga att jobba med honom i den turkiska storklubben.

Att Örgryte med nytillträdde tränaren Thomas Askebrand skulle kunna vara intresserad av Sköld är dock inte lika osannolikt (och det är kanske därför som ryktet kommit upp). Askebrand var Skölds tränare i Falkenberg under superåret 2013, då nästan allt stämde för anfallaren (20 mål plus 9 målgivande passningar).

GP har gömt sin artikel bakom en betalvägg, men NA har några rader om saken.

Ryktesspridarna på GP har talat med med Magnus Sködmark som givetvis varken kan eller vill säga vare sig bu eller bä. Men i den här fallet lutar det nog mer mot bä. Kontakter verkar ha tagits, men det hela har ännu inte konkretiserats i ett faktiskt bud.

Victor Sköld har vid det här laget demonstrerat att han inte riktigt räcker till för Allsvenskan, men i Superettan där han borde få lite mera svängrum och lite mera tid på sig skulle han kanske kunna återuppstå som målgörare igen. En flytt till Örgryte vore en välgärning för både ÖSK och för Sköld och kanske även för Örgryte.

NA: ÖSK-anfallaren kan hamna i Superettan – bekräftar intresse

Statistik Victor Sköld (SvFF)

SvFF har problem med sin statistikuppdatering i samband med klubbyten. År 2016 lämnade Sköld IFK Göteborg och bytte via sommarfönstret klubb till ÖSK. För Sportklubben spelade han det året 14 matcher (13 från start) och han bidrog till målskörden med tre mål samt en målgivande passning.

Sköld på väg bort?

I förra veckan kom ÖSK och Yannis Mbombo överens om att det var färdigspelat för belgaren i det svartvita matchstället. Inte för att han spelat så mycket, vilket väl var en av anledningarna till att båda parter tyckte att det nog var dags att försöka sig på något nytt. Det nya för Mbombos del visade sig sedan vara belgiska Moeskroen.

Frågan är om ytterligare en anfallare kan vara på väg att lämna ÖSK för en annan klubb. När Axel Kjäll i NA:s direktsändning inför morgondagens träningsmatch redogjorde för läget i laget så fanns Viktor Sköld med bland de saknade. Detta med motiveringen att han fått ledigt.

Lite märkligt låter väl detta med tanke på att ÖSK för tillfället inte har så många anfallare att välja bland – speciellt som Kennedy Igboananike stod över den förra matchen med ryggskott.

Det kan givetvis finnas helt privata anledningar till att man givit Sköld permission. Men samtidigt kan man inte undvika tanken att det kan vara ett klubbyte på gång även för Skölds del. Trots allt uppoffrande slit från hans sida har det blivit alltför få mål för Viktors del sedan han kom till ÖSK förra sommaren.

Att han nu i ett viktigt förberedelseskede inför den allsvenska omstarten inte finns tillgänglig för spel låter rätt underligt.

NA (Betalvägg): Inför matchen mot Djurgården (video)

Tillägg: Den officiella förklaringen till Skölds frånvaro är att han hade köpt biljetter till en föreställning med Coldplay i Göteborg. Därför kunde han inte vara med på ÖSKs träning dagen före match. Då biljetterna bokades var måndagen träningsfri. Men ändå, Låter väl lite tunt, tycker jag. Han är med i truppen som skall möta Djurgården i morgon.

NA: Tränade inte – för att gå på Coldplay: ”Det blev så dumt”