Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: ÖSK PA16 säkrade plats i P16 Allsvenskan

Den nationella P16-serien avslutades i helgen som vi just passerat. ÖSK PA16 hade redan i den förra omgången genom en seger över Brommapojkarna skaffat sig ett bra utgångsläge i kampen om en plats i nästa års nystartade P16 Allsvenska. Dessutom innebär tredjeplatsen att laget kan delta i årets A-slutspel för åldersklassen.

Motståndet i den avslutande matchen stod karlstadslaget Hammarö FK för. Värmlänningarna har inte tillhört de starkare lagen i serien och något annat än en ÖSK-seger hade varit en besvikelse. Så gick det också om än på ett lite ovanligt sätt. ÖSKs anfallare Erman Hrastovina stod nämligen för fem av de sex ÖSK-målen i 6-0 vinsten. Han började tidigt redan i den 6:e minuten med det första målet och avslutade målkavalkaden i den 88:e genom att slå in en straff.

Nyförvärvet Ludvig Flink gjorde ÖSKs tredje mål. Flink har inför hösten tillsammans med Felix Hasselgren kommit till ÖSK från Järna-klubben FC Kallfors. Jag antar (utan att veta något) att de har antagits till NIU-programmet på Virginska Gymnasiet i Örebro.


Tränarkommentar
En match där vi till största del huserar på motståndarnas planhalva. Sett till både bollinnehav och målchanser borde vi ha gjort fler mål. Vi kan bli betydligt bättre på att både fylla på och vara mer resoluta i offensivt straffområde
Hampus Nylin
Huvudtränare PA16


Matchfakta.
06. 1-0 Erman Hrastovina
28. 2-0 Erman Hrastovina
33. 3-0 Ludwig Flink (nickmål)
36. 4-0 Erman Hrastovina (nickmål)
75, 5-0 Erman Hrastovina
88. 6-0 Erman Hrastovina (straff)

Startade gjorde: Buster Runheim (mv, k), George Issa, Alexander Toma, Zlatan Krak, Ebbot Björkestam, John Miettinen, Erman Hrastovina, Rionaldo Guzman Shojadoost, Herman Bruhn, Axel Kylborn och Ludwig Flink
Ersättare: Yousuf Haider Qasim Al-Jaddah, Aldin Kurto Dautovic och Simon Bergkvist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *