ÖSK Dam: Viktig seger mot Ljungskile

Det blev till slut seger i hemmamatchen mot Ljungskile. Men segern satt – som det brukar heta – långt inne. I en match präglad av en hård vind hade gästerna valt medvind i första halvlek och med vinden i ryggen kunde de gå fram till en 2-0 ledning efter en halvtimmes spel. Inte helt välförtjänt eftersom det var ÖSK som hade mest av boll och spel utan att dock kunna komma till några bra avslutslägen.

Lyckligtvis fick dock ÖSK en reducering innan halvleken var avslutad. Moa Arlebos mål gjorde att laget trots allt hade häng då det blev dags för halvtidsvila. I andra halvlek var det ÖSK som kunde spela med vinden i ryggen, men utan att för den sakens skull få till någon struktur i sitt anfallsspel. Emilia Anderssons mål efter knappa timmen gav hemmalaget en poäng, men det behövdes tre för att inte avståndet till serieledarna från Rössö skulle dryga ut sitt försprång till tre poäng.

Det såg länge inte ut som om ÖSK skulle få in det efterlängtade målet. Spelet blev lite väl tjångbetonat och gästerna försvarade sin poäng på ett effektivt sätt. Ända tills dess Sara Sandberg ned fyra ordinarie minuter kvar på matchklockan fick det läge hon förgäves sökt under större delen av matchen. Ett hårt skott gick via målvaktens händer i mål och så var den dagen räddad för det svartvita laget.

Bäst i ÖSK var kloka Emelie Alfredsson som verkade vara den enda som behärskade de besvärliga yttre förhållandena – både i med- som i motvind.

Nästa match innan serien tar sommaruppehåll är mot serieledarna Rössö IK på bortaplan i Uddevalla. En riktig 6-poängsmatch för de två lagen i tabelltoppen.

ÖSK: ÖSK vände underläge till en viktig seger
Ljungskile SK: ÖSK Vände och vann
NA: Första starten och första målet – ÖSK vände och vann