Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

GFÖ-podden #45: Axel Kjäll

Ett nytt avsnitt av GFÖ-podden såg dagens ljus igår eller om det var i förrgår. Ett väldigt intressant avsnitt med Erik Wärlegård och Axel Kjäll. Erik tar som vanligt upp ett antal intressanta spörsmål. Axel är ovanligt öppen (för att vara sportchef, vilket han bland annat är).

Jag fastnade för två saker.

Silly Season – försvarare.
AK. Det är ingen hemlighet att vi letar efter en försvarare. De försvarare som vi är ganska långt fram med just nu – ingen av dem hade varit möjliga för fyra veckor sedan och de är på en högre nivå än de spelare som fanns tillgängliga då.
EW. Hur många sådan dialoger har ni på gång?
AK. Tre. Inte så att vi kommer att ta in tre spelare, men vi skall förhoppningsvis kunna ta in någon av dem.
EW. Hur specad är den försvararen. Är det en mittback eller?
AK. En försvarare.

Silly Season – Skovgaard och Besara.
EW. Skovgaard och Besara lämnade klubben utan betalning och många höjer på ögonbrynen. Var det en god affär trots att det inte vart övergångssummor?
AK. Vi fick betalt för båda två. Det är väl som nummer ett. Sen så öhhh….
EW. På annorlunda sätt än som en transfersumma?
AK. Det finns olika sätt. Utan att gå in för mycket på detalj så har man rätt till pengar den dagen spelaren skriver på för en annan klubb. Eller en spelare kan få köpa ut sig från ett avtal. Det är väl de två möjligheterna som finns.
AK. Jag tror att alla förstår att om man tittar på lönestrukturen så var det två spelare som låg absolut i toppen på vår lönestruktur. Så det är klart att det frigjorde ju möjligheter att ta in spelare som DG, Yasin och Mpindi, absolut.


Om Gamla fina Örebro (podden). Från GFÖ.
Crowdfundad och oberoende ÖSK-podd av Gamla Fina Örebro
Är du som oss? Sugen på mer ÖSK? Saknar du samtal om ÖSK där folk säger som det är. Eller hur det borde vara. Där klubbkärlek och kritik kan framföras utan censur. Där supportrar får chansen att ventilera Örebro Sportklubb. På riktigt. Då ska du bli en patron till GFÖ-podden. Initiativtagare är Erik Wärlegård och supportergruppen Gamla Fina Örebro. Vi släpper två avsnitt i månaden. Pengarna går till utrustning, omkostnader och ett glas rött till gästerna.

Bindningtid?
Nej. Man säger upp när man vill och stöttar projektet så länge man vill.

Minsta summa?
Nej, man betalar helt valfri summa och den dras i början av varje månad. Beloppet är i dollar – nån betalar 2, de flesta 5-10 och några hjältar mer än så. Vi är tacksamma för varje bidrag.


Jag har för mig att EW släpper inslagen även för icke-betalande efter ett tag. Men alla som är intresserade av att få direkt tillgång till en riktigt bra ÖSK-podd lägger givetvis en slant via Patreon så att podden kan blomstra och leva vidare.

Patreon: GFÖ-podden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.