Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svenska Cupen: Andra förlusten för ÖSK Söder

ÖSK Söder har av någon anledning valt att försöka kvalificera sig till Svenska Cupen. Varför och hur kan man undra. Möjligen för att man ville ha några tävlingsmatcher nu när DM-spelets gruppspelsmatcher ligger utom räckhåll för det nypromoverade div 4-laget. Eller för att man ville testa var laget står i förhållande till lite starkare motstånd.

Speciellt uppbyggligt har det väl inte varit hittills. Premiärförlusten med 0-11 mot ett starkt lag från BK Forward är väl inget att ta med i fotbollsmemoarerna. Mer än möjligen att man spelat mot BK Forward i en tävlingsmatch. Vilket i och för sig en del av lagmedlemmarna redan gjort. Men ändå.

I går var det IFK Kumla som stod för motståndet. Även om det blev en storförlust med 0-6 även i den matchen finns det väl en del positivt att ta med sig. Halvtidsunderläget var bara 0-1 och det var bara under de avslutande 10 minuterna som det rasade ordentligt. Då gjorde kumlingarna tre mål. Det blir lätt så när ork och motivation blivit en bristvara.

I cupkvalet återstår nu bara en match och det är mot seriekonkurrenterna från Adolfsberg. Förhoppningsvis bör det kunna bli en något jämnare match även om AIKarna får gälla som favoriter. De siktar väl som vanligt mot serieseger.

IFK Kumla: Seger 6-0 mot ÖSK Söder

Matchfakta.
29. 0-1 Felix Smedberg
59. 0-2 Simon Danielsson
67. 0-3 Mohammath Hamisi
81. 0-4 Viktor Karlsson
86. 0-5 Viktor Karlsson
88. 0-6 Simon Danielsson

Matchtrupp: Hampuz Cederlind (mv), Alexandre Nicolas Ndoumbe Ekobo, Albin Byström, Alessandro Eni, Emanuel Hannason, Rabi Mourad, Noel Zapadka, Karzan Hassan, Diego Loyola Velarde-Alvarez, Zlatko Zindovic, Morgan Landenmark, Gustav Edqvist, Ramil Ghreibo, Simon Nydén, Mathias Dimberg, Christoffer Skoog, Dana Kuhi (k) och Andreas Lundgren (mv).

Söders match mot Adolfsberg spelas den 18:e mars på Lugnets konstgräs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.