Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Taha Ali tilldelas VLT-priset 2021

Den såg man inte komma – som det brukar heta. ÖSKs Taha Ali har tilldelats VLT-priset för den bästa idrottsprestationen i Västerås under det år som just avslutats.

Det finns en hel del att läsa om detta. VLT tillhör Mittmedia, alltså samma mediekoncern som NA och därför går det bra att logga in hos VLT för att läsa deras artikel med samma inloggningsuppgifter som man använder för NA.

VLT: Stor intervju med årets VLT-pristagare Taha Ali

Juryns motivering.
Han kom, han sågs, han showade. Vilken briljant tekniker VSK-fansen har fått njuta av under hösten. Stundtals dansade Ali fram över planen och skojade friskt med sina motståndare. Under de tre avslutande omgångarna var han inblandad i VSK:s alla tre mål, inklusive ett mål och en assist när 2–2 borta mot Helsingborg höll laget kvar på säker mark.

Totalt blev det åtta assist och två mål på 15 matcher i den grönvita tröjan. Anfallaren var den enskilt största anledningen till att VSK räddade kontraktet och blev kvar i svensk elitfotboll. Ali blev också rekordsnabbt en stor profil i Västerås och älskad av supportrarna för sitt sätt att vara både på och utanför planen.

På sjunde plats på listan hittar man för övrigt Erik Björndahl – höstens andra ÖSK-lån.

VLT: Västerås hetaste idrottsprofiler, plats 5–1
VLT: ästerås hetaste idrottsprofiler, plats 10–6 (Björndahl)

Västerås SK har påpassligt (de måste väl rimligen ha varit förvarnade) en lång artikel om hur det gick till då Ali lånades in och hur man resonerade när han fick en ny position på planen.

VSK: Sportchefen berättar: Så gick det till när Taha Ali lånades in till VSK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.