Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: Storseger för P19

ÖSK-akademins P19-lag gjorde vad som förväntades av dem då de igår besegrade Vasalund i en kvällsmatch på Behrn Arena. Vasalund som brukar ha så bra och tuffa lag har inte fått till det det här året. Laget sladdar i serietabellen och möten med dem anses nog av de flesta lag som en säker trepoängare.

Igår kunde hemmalaget dock inte andas ut förrän några minuter in i andra halvlek. Visserligen hade ÖSK tagit ledningen redan efter en halvtimmes spel genom ett nickmål av Robin Damström. Men ett mål i fotboll räcker som bekant inte alltid så långt. Ett slumpmål eller en snedspark är ofta vad som skiljer en och tre poäng åt. Så Skövdeförvärvet Ahmad Abed Al Rahmans mål i inledningen av den andra halvleken kom säkert välkommet. (Al Rahman verkar för övrigt göra mål i varje match han spelar).

Mellan minuterna 70 och 80 drabbades sedan Vasalund av vad som väl får karaktäriseras som en kollektiv kollaps med fyra insläppta mål. Av dessa stod A-lagsspelarna Noel Milleskog och Niclas Bergmark för tre och inbytte Fredrik Furst för det fjärde.

Att Milleskog och Bergmark spelade i den här matchen borde väl betyda att de inte står så högt upp på Markus Lantz prioriteringslista för spel i A-laget.

Att Milleskog spelar med juniorerna och inte med Karlslund, som har match i morgon, kan man tyda som att ÖSK nu anser att han gör mer nytta i A-lagsträning och spel för juniorerna som jagar en plats i nästa års högsta serie.

Tränarkommentar.
En sömning första halvlek där vi har tillräckligt med målchanser för att avgöra matchen med bättre skärpa. Positiva är att vi fortsätter jobba på med bättre kvalité i andra halvlek och det genererar sex mål.
Rickard Torstensson
Huvudtränare P19

Matchfakta.
30. 1-0 Robin Damström (nickmål)
48. 2-0 Ahmad Abed Al Rahman
56. Varning: Mattias Listam
70. 3-0 Noel Milleskog
73. 4-0 Noel Milleskog
75. 5-0 Niclas Bergmark
77. 6-0 Fredrik Furst
90. 7-0 Joel Andersson Segerlind

De 11 som startade: Samet Burgaj, Alexander Bahar, Oscar Windahl, Jonathan Johnsson, Joel Andersson Segerlind, Viggo Svedin, Noel Milleskog, Robin Damström, Ahmad Abed Al Rahman, Niclas Bergmark och David Kanto (k)
Avbytare: Filip Lundqvist, Elton Vallberg, William Kuyumcu, Fredrik Furst , Elias Adamsson Elving, Filip Ivarsson och Emil Blomberg (mv)

Återstående matcher.
2021-10-29 Djurgårdens IF FF – Örebro SK FK
2021-11-03 Örebro SK FK – Degerfors IF
2021-11-07 Örebro SK FK – FC Djursholm
2021-11-13 Örebro SK FK – IK Frej Täby FF
2021-11-20 IF Brommapojkarna – Örebro SK FK
2021-11-27 Örebro SK FK – IK Sirius FK
2021-12-05 Örebro SK FK – Täby FK
2021-12-11 Ängby IF – Örebro SK FK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.